Victoria Park skapar sysselsättning för arbetslösa

| 30 september, 2021 | 0 kommentarer

Varje år anställer vi 25 miljövärdar i våra områden. Flertalet är boende hos oss och saknar sysselsättning. På så vis hjälper vi fler in i samhället och ut i arbetslivet, genom värdefull arbetserfarenhet och större kontaktnät. Samtidigt som våra miljövärdar blir goda förebilder för andra i våra bostadsområden.

Vår satsning på att skapa sysselsättning till arbetslösa fungerar. Många går vidare till ett nytt jobb, hos oss eller hos en av våra partners eller studier. En av dem är Jamil Bazoyar, som började hos oss som miljövärd och sedan arbetat som fastighetsskötare, som nu går vidare till en anställning hos en av våra entreprenörer, Morneon Fasad AB.

– Jamil har varit en uppskattad medarbetare. Det är väldigt roligt att han nu går vidare till en av våra entreprenörer. Det här är ett strålande exempel på hur vi arbetar med bosociala frågor och bidrar till att fler kommer in på arbetsmarknaden. Jag vill säga grattis till Morneon och grattis till Jamil, säger Tannia Rosander Fazliu, områdeschef för Victoria Park i Malmö.

– Jag har trivts så bra på Victoria Park, både med mina arbetsuppgifter men framförallt med kollegorna. Jag bor själv på Ramels väg i Rosengård och känner många i området, vilket har gjort arbetet ännu roligare, säger Jamil Bazoyar.

– Lagbasen som Jamil ska gå under har varit på Morneon Fasad i 12 år och besitter stor kunskap. Han kommer att lära sig mycket på plats. Vi ser även Jamils språkkunskaper som en stor tillgång, säger Frej Josefsson, projektledare på Morneon Fasad.

Sedan 2013 har vi anställt 159 boende, ofta långtidsarbetslösa, som miljövärdar under 12 månader. Miljövärdarnas arbetsuppgift är främst att hålla rent och snyggt, inne och utomhus. Anställningen lyfter sysselsättningsgraden samtidigt som den fungerar som en språngbräda till arbetsmarknaden eller studier. På så vis kommer fler in i samhället och ut i arbetslivet, genom värdefull arbetserfarenhet och större kontaktnät. Samtidigt som våra miljövärdar blir goda förebilder för andra i våra bostadsområden. 65 procent av de som fullföljt programmet har gått direkt vidare till annan anställning, hos oss eller hos en av våra partners, eller studier.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Tannia Rosander Fazliu, områdeschef Victoria Park i Malmö, [email protected]
Frej Josefsson, Morneon Fasad AB, [email protected]

Kort om Victoria Park 
Victoria Park utvecklar attraktiva bostadsområden i landets tillväxtstäder. I vår hållbara förvaltning rustar vi upp och renoverar på lång sikt samtidigt som vi bygger fler bostäder, men framförallt investerar vi i relationer med boende och samverkar med viktiga samhällsaktörer – för att göra skillnad. För oss handlar det inte bara om hus, utan minst lika mycket om människor, samhälle och miljö. 
I Malmö äger, förvaltar och utvecklar vi bostadsområden med 2 100 lägenheter. Idag finns vi i 14 städer med 17 000 lägenheter. Och vi växer. www.victoriapark.se 

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *