WntResearch presenterar sammanfattning av slutförd fas 1b-studie

| 17 april, 2018 | 0 kommentarer

ti, apr 17, 2018 08:30 CET

Sammanfattningen är baserad på kliniska data och laboratorieanalyser från den nyligen avslutade fas 1b studien som finns i den nu stängda databasen. Den fullständiga rapporten kommer inte att publiceras på grund av patentskäl och konkurrensperspektiv.
Se även tidigare pressmeddelande från bolaget den 2018-02-08.

För att läsa sammanfattningen, klicka här eller se bifogad fil nedan.

För ytterligare information kontakta:

Peter Morsing, vd, WntResearch AB
E-mail: [email protected]
Telefon: 0727 200711

Om WntResearch

WntResearch utvecklar en ny typ av cancerläkemedel baserat på banbrytande forskning som visar att det kroppsegna proteinet Wnt-5a spelar en viktig roll för tumörcellernas förmåga att förflytta och sprida sig i kroppen. De allra flesta som avlider i cancer gör det till följd av tumörspridning (metastasering) och behovet av en specifik behandling för att motverka detta är därför mycket stort. WntResearch längst framskridna läkemedelskandidat Foxy-5 har i prekliniska försöksmodeller visat sig minska tumörcellernas rörelseförmåga och därmed motverka uppkomst av metastaser. Resultaten från en genomförd fas 1-studie visar på en gynnsam säkerhetsprofil och farmakokinetik samt tidiga indikationer på biologisk aktivitet. En fas 1b-studie har framgångsrikt genomförts på patienter med cancer i tjocktarm, prostata eller bröst. WntResearch är noterat på Aktietorget. 

För mer information se: www.wntresearch.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *