Tanalys

2022 års stipendium från stiftelsen Thore Ehrlings minnesfond går till Viktoria Tolstoy

Jazzvokalisten Viktoria Tolstoy  tilldelas Thore Ehrling stipendium för sin självklara timing och säkra musikaliska uttryck.

Viktoria Tolstoy har allt sedan debutskivan 1994 varit en av de ledande rösterna först i Sverige och senare i Europa vad gäller vokal jazzmusik. Hennes självklara timing och säkra musikaliska uttryck har genom åren gjort henne till en såväl publik som musikerfavorit. Viktoria Tolstoy verkar helt i den anda som präglade Thore Ehrlings gärning!

Stipendiet består av 40 000 kronor samt en tavla av Jonas Fréden föreställande Thore Ehrling. Priset delades ut i samband med en konsert på Katalin K2 i Uppsala den 13 januari. 

Thore Ehrling-stipendiet delas varje år ut till trumpetaren, kompositören, arrangören tillika kapellmästaren Thore Ehrlings minne. Fonden förvaltas av bland annat Musikerförbundet, Ifpi, SKAP, Folkets hus och parker och Musikförläggarna.

John Högman, ordförande Thore Ehrlings minnesfond
tel. 0705-895604
e-post 
johnhogman@telia.com 

Musikerförbundet är fackförbundet för professionella musiker och artister. Vi arbetar för förbättrade upphovsrättsliga och arbetsrättsliga villkor och för att våra medlemmar ska få en rättvis del av de värden de skapar i samhället.

Exit mobile version