Tanalys

2022 – tredje året med stark tillväxt för Alelion på marknaden för högspänningsbatterier

All information i denna pressrelease har tidigare publicerats. Syftet är att ge en översikt över företagets orderläge och vilken effekt det förväntas ha under 2023.

Den samlade orderboken inför 2023 är uppe i 230 Mkr vilket är resultatet av de batterisystem som är helt klara för serieproduktion och nu nått ut till kunder på marknaden. Den totala orderstocken uppgår till ca 350 Mkr. Den största andelen rör en order på 130 Mkr från en Europeisk kund enligt kommunikation den 27 september 2022. 

En annan av bolagets större internationella kunder har flaggat för ökad orderingång enligt kommunicerade prognoser. Här förväntas bolaget nå en årsomsättningstakt kring 60 Mkr under 2023 enligt den pressrelease bolaget släppte den 25 oktober 2022.

Under 2022 har leveranser skett enligt plan förutom vid de tillfällen då våra kunder tvingats skjuta på några av sina leveranser på grund av den materialbrist som rått på marknaden. Detta gör i sin tur att Alelion inte levererat ut batterisystem i den takt man planerat men att order ligger kvar i orderboken men har skjutits fram. Bolagets tillverkande kunder har fulla orderböcker och stort tryck i sin produktion.

”Orderläget inför 2023 pekar på en positiv tillverkningstrend och ger oss möjligheter att nå produktionsvolymer där vi mot slutet av nästa år kan nå positivt kassaflöde enskilda månader. Detta är ju såklart något vi strävar efter och vår långsiktiga strategi innehåller både högre volymer och ny produktutveckling för att möta en expansiv marknad,” säger Åsa Nordström, vd Alelion.

För mer information, vänligen kontakta:

Åsa Nordström, vd, Alelion Energy Systems AB,
0702-90 18 58

Om Alelion Energy Systems AB (publ)
Alelion utvecklar och tillverkar kundanpassade batterisystem baserade på litiumjonteknologi. Alelion hjälper kunderna att lyckas med sin elektrifiering av tunga off highway-fordon och ställa om till en mer hållbar energianvändning. Alelion investerar för att ligga i framkant och erbjuder den senaste beprövade teknologin, anpassad till kundernas och slutkundernas specifika behov. Alelion har sitt huvudkontor i Göteborg.  Alelion-aktien handlas via Nasdaq First North Growth Market (ALELIO). We give you the power to take climate action. alelion.com

Alelions största ägare är Fouriertransform, Blomqvist Listed Sustainability och Pegroco Holding. Bolagets aktie (ALELIO) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser. 

Alelion Energy Systems AB
Sörredsbacken 4, SE-418 78 Göteborg
info@alelion.com

Org nr: 556710-7916

Direktlänk till pressmeddelande.

Exit mobile version