Tanalys

Abera Bioscience AB Delårsrapport Q3 2023

Abera Bioscience AB (publ) publicerar delårsrapport för Q3 2023.

Sammanfattning av delårsrapporten

FINANSIELL ÖVERSIKT TREDJE KVARTALET 2023

FINANSIELL ÖVERSIKT JANUARI – SEPTEMBER 2023

VÄSENTLIGA HÄNDELSER PERIODEN JANUARI – JUNI 2023

VÄSENTLIGA HÄNDELSER PERIODEN JULI – SEPTEMBER 2023

VÄSENTLIGA HÄNDELSER EFTER PERIODENS UTGÅNG

VD HAR ORDET

Abera Bioscience plattform har unika egenskaper som ligger helt rätt i tiden för de behov som finns för framtidens vacciner.

Den plug’n’play-liknande teknologin där vi enkelt kan skapa nya vacciner genom att byta antigen på våra OMVer är väl lämpad för att snabbt skapa nya vacciner, t.ex. vid en ny pandemi. Den finansiering på ca 24 miljoner sek som vi nu säkrat från engelska innovationsmyndigheten genom UK Vaccine Network är en fin bekräftelse på potentialen i plattformen och på vårt utvecklingsarbete. I detta projekt kommer vi vidareutveckla produktions- och kvalitetsaspekter av plattformen samt verifiera bredden i plattformen genom nya vaccinkandidater.

Arbetet kommer att ge positiva synergieffekter till övriga projekt som kommer att kunna drivas framåt på ett snabbare och mer kostnadseffektivt sätt genom att använda de material, processer och metoder som utvecklas i projektet. Dessutom kommer stor del av bolagets nuvarande lönekostnader ingå i projektet som löper över två år från oktober 2023. Projektet är en uppdragsfinansiering där vi fakturerar för arbetet vartefter fördefinierade milstolpar uppfylls och det kommer därför redovisas som intäkter snarare än bidrag.  Milstolparna är framförallt aktivitetsbaserade och finansieringen är därmed inte avhängd specifika resultat från arbetet utan snarare genomförande av aktiviteter.

I utvärderingen från engelska innovations-myndigheten fick vi mycket höga poäng – både avseende vår teknologi och den kompetensen vi har i teamet. Jag är stolt över det arbete vi har gjort och att vi har ett team som skapar stort värde med mycket små resurser.

Finansieringen från UK Vaccine Network kommer inte att täcka den kliniska Fas 1-studien för Aberas nasala pneumokockvaccin. Vi arbetar aktivt med flera olika lösningar för att säkra finansiering för den fortsatta utvecklingen av den vaccinkandidaten, bland annat tillsammans med våra strategiska partners i USA.

Vi har i samtal med flera större ägare fått bekräftat att de stöttar styrelsens linje att finansiering skall ske i separat bolag snarare än en företrädesemission med stor utspädning för hela bolaget. Förberedelser för den kliniska studien fortsätter och vår dossier börjar nu ta formen av ett färdigt dokument. 

En annan unik egenskap med vår plattform är möjligheten att skapa vacciner som ges via t.ex. nässpray. I oktober var den årliga vaccinkonferensen World Vaccine Conference Europe där ett av de hetaste samtalsämnena var ”mucosal immunization” vilket, enkelt uttryckt, handlar om att ge vacciner via slemhinnorna som t.ex. näsan och lungorna samt skapa både ett lokalt skydd där virus/bakterier försöker ta sig in i kroppen och ett systemiskt skydd (inuti kroppen). Lärdomar från pandemin har kraftigt ökat intresset då skydd i slemhinnorna har potential att också minska smittspridning. Intresset för att utveckla mukosala vacciner (slemhinnevacciner) kommer både från större bolag och från stora bidragsorganisationer. Aberas plattform BERA har flera olika mukosala vaccinkandidater med pre-klinisk proof-of-concept vilket är väldigt unikt och sätter oss i en stark position inför framtiden.

Delårsrapporten finns tillgänglig på företagets hemsida: www.aberabio.com

För mer information om Abera, vänliga kontakta:
Maria Alriksson, VD
Telefon: +46 (0) 70 433 04 49

E-post: info@aberabio.com
Hemsida:
www.aberabio.com

Abera Bioscience AB är ett svenskt vaccin- och bioteknikbolag som bildades 2012 och är sprunget ur molekylärbiologisk forskning vid Vrije Universiteit Amsterdam och Stockholms universitet. Abera besitter flera egenutvecklade och patenterade plattformsteknologier som möjliggör effektiv utveckling av vaccinkandidater med fleratalet fördelar jämfört med befintliga vacciner. Utifrån sina plattformsteknologier har Bolaget utvecklat flera vaccinkandidater och fokuserar i dagsläget på två huvudspår pneumokocker och immunonkologi. Bolagets huvudkandidat, Ab-01.12, är ett nasalt vaccin mot pneumokocker som förberds för kliniska studier fas 1 och inom immunonkologi fokuserar Bolaget på pre-kliniska studier inom individanpassad cancerbehandling.

Exit mobile version