Alberts Städservice rekryterar nya medarbetare från Ukraina

| 12 maj, 2022 | 0 kommentarer

Alberts Städservice rekryterar nu nya medarbetare som flytt från hemlandet Ukraina, och hjälper samtidigt ytterligare personer i liknande situation att få arbetstillstånd i Sverige så att de kan börja arbeta hos bolaget.

– Detta är ett sätt för oss att få nya, kompetenta och engagerade medarbetare in i teamet, samtidigt som de får möjlighet att tjäna sitt uppehälle i Sverige. De personer vi rekryterar har tidigare arbetat på uppdrag av oss men hos en leverantör, så vi vet att de är väldigt duktiga på sitt jobb och kan leverera den kvalitet som våra kunder efterfrågar. Vi är glada över att de nu är en del av Alberts Städservice, säger Mattay Akyol, säljchef på Alberts Städservice.  


Viktoriia Porshyk från Ukraina skriver på anställningsavtalet med Alberts Städservice. Med på bilden är också Charlotte Schönborg, vd på Alberts Städservice.

Förutom de kvinnor från Ukraina som Alberts nu anställer har företaget utlovat ytterligare omkring 25 personer anställning. De som är från Ukraina kan enligt lagen anställas direkt men de från andra länder kan först behöva gå igenom en asylprocess hos Migrationsverket för att få arbetstillstånd i Sverige.

– Vi är alltid i behov av duktiga medarbetare och här är människor som vill arbeta. Vi gör vad vi kan för att hjälpa dem i processen, och jobberbjudandet får de gärna ta med och visa upp för Migrationsverket.

De som Alberts erbjuder anställning arbetade tidigare för en av bolagets leverantörer. När det kom fram att leverantören gett städpersonalen oskäligt låga löner och oacceptabla arbetsvillkor, sa Alberts Städservice upp avtalet omedelbart. Nu erbjuds alltså samtliga som har rätt att arbeta i Sverige fast anställning till marknadsmässiga villkor.

– Vi står upp för schyssta arbetsvillkor för alla våra medarbetare. En grundpelare hos oss är att alla ska få goda förutsättningar att utvecklas med konkurrenskraftiga arbetsvillkor.

Alberts Städservice är en av Västsveriges största, privatägda städföretag som erbjuder städservice till privatpersoner och företag.

– Vi har växt mycket de senaste åren och letar kontinuerligt efter nya duktiga medarbetare som kan leverera högsta service och engagemang till våra kunder, både i Göteborg, Stockholm och flera andra orter i Sverige. Att vi nu på samma gång kan erbjuda människor som flytt sitt hemland en möjlighet till försörjning är en stor bonus, säger Mattay Akyol, säljchef på Alberts Städservice.

För mer information, kontakta:
Magnus Sjöbäck, presskontakt för Alberts Städservice, 070-445 15 99, [email protected]

Alberts är proffs på hemstädning och kontorsstädning. Företaget har huvudkontor i Göteborg samt kontor och servicekontor i Stockholm, men utför städhjälp på många orter i Sverige. www.alberts-service.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.