Alelion har fått sin hittils största order då Kalmar tecknar ett leveransavtal för högspänningsbatterisystem

| 8 juni, 2021 | 0 kommentarer

Alelion och Kalmar har tecknat ett leveransavtal avseende utveckling och produktion av högspänningsbatterisystem till ett värde av 53 MSEK under fyra år.

Kalmar, en del av Cargotec, erbjuder ett brett utbud av miljöeffektiva lösningar och tjänster för lasthantering till hamnar, terminaler, distributionscentraler och tung industri över hela världen.
”Alelion och Kalmar har drivit ett gemensamt utvecklingsprojekt under några år och vi är nu glada att kunna presentera nästa steg, som kommer att omfatta serieproduktion av batterisystem från 2022″, säger Anders Dison, försäljnings- och marknadschef för Alelion Energy Systems.
”Denna teknik minskar miljöpåverkan och ökar maskinens prestanda vilket gör det möjligt för våra kunder att förbättra sig. Kalmars ambition är att ha ett helt elektriskt sortiment och Alelion är en del av den resan när det gäller att utveckla och leverera lösningar till våra gaffeltruckar”, säger Stefan Hultqvist, VP Forklift Trucks Kalmar. Alelion Energy Systems utvecklar och tillverkar kundanpassade batterisystem baserade på litiumjonteknik, som ersätter fossila bränslen eller blybatterier i olika typer av specialfordon.
”Detta engagemang från Kalmar markerar nästa steg framåt för Alelions fokuserade strategi för att möjliggöra pågående elektrifiering av specialfordon. Dessutom stärker det vår position inom segmentet specialfordon för hamnar, flygplatser och logistiklösningar, säger Åsa Nordström”, VD för Alelion Energy Systems.
De senaste åren har Alelion Energy Systems ökat sitt fokus på mer avancerade högspänningsbatterisystem för specialfordon, ett segment där företaget har fått ett antal viktiga order. Flera kunder genomför nu tester med produkten, vilket är den fas som föregår certifiering och start av serieproduktion.

Denna information är sådan som Alelion Energy Systems AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-06-08 14:00 CET.

VD Åsa Nordström  +46 702 90 18 58,
e-post: [email protected]

CFO Christian Bergaust +46 702 93 50 40,
e-post: [email protected]

Styrelseordförande Alf Blomqvist +46 733 14 97 00,
e-post: [email protected]

Direktlänk till pressmeddelande.

Om Alelion Energy Systems AB (publ)
Alelion tillverkar kundanpassade batterisystem baserade på litiumjonteknologi. Alelion hjälper sina kunder att lyckas med elektrifiering av industrifordon och växla över till en mer hållbar energianvändning. Med effektiva lösningar, en automatiserad produktion och en energigivande attityd, strävar Alelion ständigt framåt, för en bättre morgondag. Alelion har sitt huvudkontor i Göteborg. 
We have and give the power to change. alelion.com

Alelions största ägare är Fouriertransform, Blomqvist Listed Sustainability och Pegroco Holding. Bolagets aktie (ALELIO) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser, e-post: [email protected], telefon: 08-503 000 50.

Alelion Energy Systems AB
Sörredsbacken 4, SE-418 78 Göteborg
[email protected]

Org nr: 556710-7916

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *