Alligo förvärvar Liukkosen Pultti i Finland

| 5 januari, 2022 | 0 kommentarer

Tools Finland Oy, som är ett bolag inom Alligo koncernen, har ingått avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i det finländska bolaget Liukkosen Pultti Oy. Liukkosen Pultti driver en butik i Lahti som säljer yrkeskläder och verktyg och förvärvet stärker Alligos närvaro på den finska marknaden.

Liukkosen Pultti omsätter cirka 4,5 MEUR årligen med god lönsamhet, är familjeägt och har 12 anställda.

– Förvärvet stödjer vår ambition att växa i Finland. Den nya butiken kompletterar vår befintliga butik i Lahti, som i huvudsak tillhandahåller verktyg och breddar vårt sortiment till att omfatta även yrkeskläder. Genom att integrera de två verksamheterna och introducera försäljning av våra egna varumärken kommer vi att kunna driva tillväxt och lönsamhet, säger Mika Kärki, landschef på Alligo.

Förvärvet förväntas slutföras i början på februari.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Clein Ullenvik, VD & Koncernchef
Tel +46 8 712 00 00
[email protected]

Alligo är en ledande återförsäljare av industriförnödenheter och industrikomponenter samt tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Koncernen omsätter cirka 9,5 miljarder SEK per år och har omkring 2 700 anställda. Alligo AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan juni 2017. Läs mer på www.alligo.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *