Anders Ygeman deltar i späckat EU-rådsmöte

| 10 juni, 2021 | 0 kommentarer

I Luxemburg samlas på fredag den 11 juni EU:s energiministrar för att bland annat diskutera TEN-E förordningen, den europeiska vätgasstrategin och rådslutsatserna om renoveringsvågen. Sverige representeras av energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.

På fredagens agenda finns bland annat revideringen av förordningen för den transeuropeiska energiinfrastrukturen (TEN-E) där förhoppningen är att anta rådets allmänna inriktning. För svensk del är det viktigt att EU:s klimatmål uppnås genom uteslutande investeringar i fossilfri infrastruktur samt att vätgasblandningar med naturgas utesluts ur förordningen. Samma ståndpunkt har Sverige då en framtida europisk vätgasstrategi ska diskuteras.

Vid rådsmötet väntas även rådslutsatserna om den så kallade renoveringsvågen antas. Regeringen välkomnar rådslutsatserna och anser att renovering av byggnader kan bidra till effektivare energianvändning och minskad klimatpåverkan. Regeringen anser också att marknaden ska finansiera merparten av de investeringar som krävs för att nå energimålen 2030.

​Kontakt:
Lina Glans
Politisk sakkunnig hos energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman
​Tel 
073-0788069
[email protected]

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *