Assemblin utökar sitt erbjudande inom säkerhetsteknik genom förvärv av Norrköpings Låsverkstad

| 1 september, 2021 | 0 kommentarer

Ett av Assemblins större teknikområden är säkerhet där koncernen är en av Sveriges ledande aktörer. Nu förvärvas Norrköpings Låsverkstad AB (Norrköpings Låsverkstad) med en årsomsättning på cirka 9,5 MSEK, vilket stärker och kompletterar Assemblins säkerhetserbjudande i Östergötlandsregionen.

Norrköpings Låsverkstad startade sin verksamhet 2008 och är idag ett välrenommerat säkerhetsbolag med spetskompetens inom lås och beslag. Bolaget bedriver främst verksamhet i Norrköping och Linköping samt Nyköping. Bland kunderna märks Phoniro (Assa Abloy), ett antal lokala byggföretag och elbolag samt fastighetsägare.

– Förvärvet av Norrköpings Låsverkstad innebär att vi breddar och utökar vår säkerhetsverksamhet i Norrköping och Linköping samt Nyköping. Tillsammans blir vi en mer komplett aktör som kan ta fler typer av entreprenaduppdrag samtidigt som vi får möjligheter att utöka vår eftermarknadsaffär. Det är med stor glädje jag kan hälsa Norrköpings Låsverkstads kunder och medarbetare välkomna till Assemblin, säger Fredrik Allthin, vd och chef på affärsområde Assemblin El.

Norrköpings Låsverkstad har licens med Assa Abloy, Dormakaba och Iloq.

– Vi känner Assemblin väl sedan tidigare och vet att vi har samma syn på kvalitet och kundfokus. Tillsammans blir vi starkare inom säkerhetsområdet, och det finns uppenbara ömsesidiga korsförsäljningsmöjligheter. Det här är ett helt rätt steg för oss, och jag ser fram mot att kunna utvecklas och växa tillsammans med Assemblin, säger Björn Jädersand, vd på Norrköpings Låsverkstad.

För mer information om Norrköpings Låsverkstad, se www.norrkopingslasverkstad.se

För mer information, kontakta:

Fredrik Allthin, vd och affärsområdeschef Assemblin El, [email protected], +46 10 472 40 10

Björn Jädersand, chef Norrköpings Låsverkstad, [email protected], +46 0707 950 762

Åsvor Brynnel, kommunikations- och hållbarhetschef Assemblin, [email protected], +46 10 475 39 48

Om Assemblin

Assemblin är en komplett installations- och servicepartner med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Vi utformar, installerar och underhåller tekniska system för luft, vatten och energi. Vår vision är att skapa smarta och hållbara installationer som får byggnader att fungera och människor att trivas. Genom nära och lokala samarbeten och en stark organisation i ryggen gör vi det möjligt. Vi har en omsättning på 10 miljarder kronor och cirka 5 900 engagerade medarbetare på runt 100 orter i Norden. Läs mer på assemblin.se.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *