Återigen ett högt hyreskrav från Edshus

| 12 november, 2021 | 0 kommentarer

Edshus AB kallar till förhandling om nästa års hyror och vill få igenom en höjning med 3,9 procent från årsskiftet. Något som Hyresgästföreningen inte är beredda att acceptera.

Den 2 december drar förhandlingen ingång mellan kommunägda Edshus AB och Hyresgästföreningen.  Bostadsbolaget har aviserat att man vill höja hyrorna med 3,9 procent den 1 januari. Motparten Hyresgästföreningen anser att kravet är för högt givet bolagets ekonomiska förutsättningar.

– Det är ett högt yrkande från ett bolag som har en väldigt god ekonomi. Nu ska vi granska bolagets bud mer i detalj för att försöka nå en bra uppgörelse för hyresgästerna, säger Murat Solmaz som leder Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation.

Även förra året ville Edshus se en hyreshöjning på 3,9 procent. Efter sega förhandlingar, då bostadsbolaget ansökte om medlingshjälp från central nivå, stannade överenskommelsen mellan parterna till slut på 1,5 procent i genomsnitt.

Edshus krav innebär att hyran för en normaltvåa i skulle stiga med 203 kronor.

För ytterligare upplysningar kontakta:

Murat Solmaz, förhandlare
010-459 14 41

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg
Regional pressjour BÄSK
010-459 14 27
[email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *