Tanalys

Barn med funktionsnedsättning får upptäcka rörelseglädje med egen mentor

Pressmeddelande

Parasport Sverige och Eskilstuna kommun söker barn och unga mellan 7 och 20 år med rörelse- eller synnedsättning som vill utmana sig själva genom rörelse. Mentorer finns utbildade och redo.

Projekten genomförs som ett mentorskapsprogram. Barn och ungdomar med funktionsnedsättning får identifiera sina behov och förutsättningar under stöttning av en mentor som kallas för livsstilslots. Livsstilslotsen har en egen funktionsnedsättning och matchas med sin adept utifrån barnets eller ungdomens preferenser. Livsstilslotsarna genomför sedan olika aktiviteter tillsammans med sina adepter utifrån adeptens behov och önskemål. Det kan vara att prova på någon idrott eller att träna självständighet på olika områden.

– Vi vill ge alla barn och ungdomar chansen att prova olika idrotter. Livsstilslotsen har genom sin funktionsnedsättning egna erfarenheter som den kan delge sin adept och adepterna ser att det går, säger Ulrica Tancred, tillgänglighetsutvecklare på Eskilstuna kommun. 

Eskilstuna är en av tre medverkande kommuner
Eskilstuna kommun är tillsammans med Malmö och Östersund utvalda till projekten ”Jag vet” och ”Jag kan”. Kommunens breda utbud av sporter, arenor anpassade för paraidrott och tidigare goda samarbeten med Parasport Sverige har bidragit till att Eskilstuna kommun får vara med i projekten.

Projekten ”Jag vet” och ”Jag kan” är båda finansierade av Sveriges innovationsmyndighet Vinnova.

För mer information, kontakta:
Ulrica Tancred, tillgänglighetsutvecklare, Eskilstuna kommun,
070-833 27 94, ulrica.tancred@eskilstuna.se

Taggar:

Exit mobile version