Brev med vädjan till fastighetsägare

| 30 mars, 2020 | 0 kommentarer

Idag måndag den 30 mars går Hyresgästföreningen region Mitt ut med ett brev till regionens hyresvärdar med en vädjan om att särskilt tänka på de hyresgäster som riskerar att hamna i en utsatt situation med anledning av Covid-19.

– Vi får nu signaler om en oro bland hyresgäster över att inte kunna betala hyran i tid eller inte alls, på grund av ett eventuellt inkomstbortfall. Det vore förödande om bekämpningen av pandemin leder till hemlöshet, säger Helena Frisk ordförande i Hyresgästföreningen region Mitt.  Vi väljer därför att gå ut med ett brev till regionens hyresvärdar med en vädjan om att särskilt tänka på de hyresgäster som riskerar att hamna i en utsatt situation med anledning av Covid-19.

I brevet skriver Hyresgästföreningen:  

“I hyresrätten bor de grupper som mer än några andra nu riskerar att bli av med sina arbeten. I hyresrätten bor de grupper som mer än några andra saknar sparmedel. Många är ensamstående med barn, och just barnen är de som drabbas hårdast när ekonomin tryter.    

Därför vill jag be dig om något riktigt stort nu. Ha förståelse för dina hyresgästers svårigheter att betala hyran. Ha överseende med försenade hyresinbetalningar. Säg inte upp dina hyresgäster. Sätt inte människor på gatan. Vi riskerar att i pandemins spår möta en masshemlöshet. Det vill ingen av oss ha. Vi ska istället tillsammans och solidariskt kämpa för att sätta stopp för smittspridningen och de konsekvenser som följer av denna. Du kan göra mycket. Det kommer att vara värt det. Tack.”  

Se bifogad PDF med brevet i sin helhet. 

Hyresgästföreningen tar sitt samhällsansvar genom godagrannar.nu  Som den folkrörelse vi är, känner vi ett stort ansvar för samhällsutvecklingen. Detta innebär, utöver det ovan sagda, att vi i hyresgästföreningen bland annat kommer att arbeta i volontärkedjor för att hjälpa de som nu drabbas på olika sätt. Det kan handla om att handla, rasta hundar eller utföra andra stödinsatser för våra medmänniskor som behöver hjälp. Du kan läsa mer om detta på www.godagrannar.nu .   

Kontakt: Helena Frisk ordförande Hyresgästföreningen region Mitt: 010-459 15 39, 070-680 66 10

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *