Cardo Health tar in 150 miljoner kronor för att ta digital vård till tillväxtmarknader

| 11 januari, 2022 | 0 kommentarer

Stockholm (Sverige), 11 januari 2022 – Idag offentliggör Cardo Health att bolaget tagit in 150 miljoner kronor i en övertecknad finansieringsrunda. Cardo Health är grundat av Tobias Strålin, tidigare partner på McKinsey och ansvarig för dess europeiska startupverksamhet, och bolagets mål är att förbättra hälsan och välbefinnandet för miljontals människor i tillväxtmarknader. Cardo Health har redan påbörjat sin tillväxtresa och har förvärvat stora andelar i ViBe Saúde, Brasiliens ledande digitala vårdbolag inom B2C, samt i Kena Health i Sydafrika.

Sjukvårdssektorn i tillväxtmarknader står inför verkliga utmaningar. Med ett stort antal oförsäkrade medborgare och ett högt beroende av offentlig sjukvård finns det en enorm, outnyttjad potential att förändra vårdsektorn i dessa marknader. Förbättrad tillgång av prisvärd och högkvalitativ vård är viktigt för att uppnå bättre patientupplevelser och minska samhällskostnader.

”Cardo Health driver verklig förändring i den digitala vårdsektorn i tillväxtmarknader. För oss handlar det om att frigöra den fulla potentialen hos den bästa digitala vårdstartupen i respektive marknad, samt stötta dem i deras mission att erbjuda prisvärd och högkvalitativ vård för människor som de traditionella hälsovårdssystemen missgynnat”, säger Tobias Strålin, grundare och VD för Cardo Health.

Han tillägger: ”Ta Brasilien som ett exempel, ett land med 160 miljoner oförsäkrade människor och en exponentiellt växande digital vårdmarknad. Sjukvårdssystemet vacklar och digitala vårdlösningar kan hjälpa till att ta itu med problemen och förbättra hälsan för miljontals människor. ViBe Saúde har haft en fantastisk tillväxtresa och hjälper till att lösa landets vårdutmaningar. På bara 18 månader har bolaget attraherat över en miljon registrerade användare – en snabbare tillväxt än Twitter, Netflix och Pinterest – och genomfört mer än 600 000 vårdkonsultationer med fantastisk feedback från sina användare.”

Cardo Healths vision är att bli det ledande digitala vårdbolaget i tillväxtmarknader. Bolaget kommer genom sin beprövade och skalbara affärsidé expandera till ytterligare nio länder till 2023, med en total befolkning på en miljard människor.

”Med vår beprövade metodik, finansiering och djupa kunskap om att skala bolag tycker jag att Cardo Health är väl positionerat för att bli det ledande digitala vårdbolaget i tillväxtmarknader. Det här är en unik möjlighet, och vi har ett fenomenalt team på plats för att bygga en fantastisk verksamhet”, säger Joakim Pops, styrelseledamot i Cardo Health och grundare av majoritetsägaren Webrock Ventures.

Investerarna i A-rundan består av etablerade unicorn-investerare, industrispecialister, befattningshavare samt styrelseledamöter från ledande finansiella och professionella institutioner.

För mer information, vänligen kontakta:

Tobias Strålin, grundare och vd, Cardo Health

+46 (0) 70 550 64 76

[email protected]

www.cardohealth.com

Om Cardo Health:

Cardo Health är ett digitalt vårdbolag med målet att förbättra hälsan och välmående för miljontals människor i tillväxtmarknader. Vi skalar upp och investerar i de bästa startupbolagen inom digital hälsa i våra huvudmarknader. Genom finansiering och vår beprövade affärsidé, använder vi teknologi och vår djupa expertis för att bygga nästa generationens ledande, lokala digitala hälsovårdgivare. Idag erbjuder våra dotterbolag, ViBe Saúde i Brasilien och Kena Health i Sydafrika, högkvalitativ och prisvärd vård till en miljon registrerade användare. Med huvudkontor i Stockholm befinner sig Cardo Health på en ambitiös tillväxtresa för att bli det ledande digitala vårdbolaget i tillväxtmarknader.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *