CFO Tomas Eliasson lämnar Sandvik

| 30 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Tomas Eliasson, Executive Vice President, samt ekonomi- och finansdirektör (CFO) för Sandvik, har beslutat att lämna sin tjänst den 31 oktober 2021 efter mer än fem år i koncernen.

– Tomas Eliasson har spelat en nyckelroll i Sandviks koncernledning sedan 2016 och jag är väldigt tacksam över hans bidrag till koncernen genom åren. Han har haft en stor betydelse i arbetet med att decentralisera Sandvik, och i att göra bolaget mer snabbrörligt och flexibelt. Tomas har etablerat en väldigt gedigen styrmodell för att vi ska kunna säkra bra resultat i våra olika divisioner och leverera stabila marginaler från koncernen över tid, säger Stefan Widing, VD och koncernchef för Sandvik.

Rekryteringsprocessen för att tillsätta en ny CFO har initierats. Från och med den 1 november och tills dess att en permanent efterträdare utsetts kommer Cecilia Felton, för närvarande chef för koncernkontroll, att vara tillförordnad CFO. Tomas Eliasson kommer även att fram till den 1 februari 2022 finnas tillgänglig för att säkra en bra övergång.

Stockholm, 30 augusti, 2021

Sandvik AB

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, tel. 070 782 6374 eller Johannes Hellström, presschef, tel. 070 721 1008.

—————————————————————————————————————————————–
Sandvik-koncernen
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och hållbarhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden – verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruvindustrin och bergavverkning inom anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2020 omkring 37 000 medarbetare och en försäljning på cirka 86 miljarder SEK i över 160 länder i kvarvarande verksamheter.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *