ChromoGenics har erhållit sin första order från Tyskland

| 13 maj, 2022 | 0 kommentarer

ChromoGenics erhåller ny beställning av ConverLight® Dynamic på ca 0,3 MSEK för leverans i slutet av maj.

Beställningen innehåller en leverans av dynamiska glas till en kontorsfastighet i Tyskland.

Affären sker i nära samarbete med samarbetspartners från den tyska glasbranschen. ChromoGenics tar därmed nästa steg i sin strategi att fokusera på leverans av dynamisk folie samt relaterade styrsystem. Bolagets samarbetsparters ansvarar för glasleveranser, IGU-tillverkning, insättning i ramar och installation i fastigheten.

”Vi är mycket glada för förtroendet från vår första tyska kund och våra lokala samarbetspartners. Vi går nu från ord till handling och börjar förverkliga vår strategi med målet att fokusera vår verksamhet på utveckling och tillverkning av dynamisk folie samt relaterade styrsystem. Detta möjliggörs av ett nära samarbete med kompetenta partners på den lokala glasmarknaden. Det är inspirerande för alla på ChromoGenics att kunna bidra till minskad klimatpåverkan och förbättrad inomhusmiljö för fastighetsägare och hyresgäster” säger Fredrik Fränding, vd på ChromoGenics.

Kontakt:
Fredrik Fränding, VD
Tel: +46(0)72 249 24 62
Lars Ericsson, CFO & Kommunikationschef
Tel: +46 (0)18 430 0430
E-mail: [email protected]
ChromoGenics

Om ChromoGenics
ChromoGenics är ett proptechbolag som producerar dynamiska glas för fastigheter. Bolagets produkt ConverLight® Dynamic kontrollerar inomhuskomforten med högt dagsljusinsläpp, god utsikt och solvärmeblockering och bidrar därigenom till att sänka kostnaderna för kyla. ConverLight® Dynamic bygger på en patenterad lösning där elektrokroma beläggningar lamineras i plastfilm för att sedan lamineras mellan glas. Plastfilmen är lätt att transportera varför långa frakter av skrymmande glas kan undvikas. ChromoGenics erbjuder därtill statiska glas, ConverLight® Static, och fasadglaslösningen ConverLight® Energy. ChromoGenics aktie listades på Nasdaq First North Growth Market 2017 och har levererat glasteknologi till flertalet stora fastighetsbolag.

ChromoGenics härstammar från världsledande forskning inom Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet. Bolagets produktionsanläggning i Uppsala har delvis finansierats med villkorslån från Energimyndigheten. ChromoGenics aktie (CHRO) är noterad på Nasdaq First North Growth Market med Erik Penser Bank som Certified Adviser: [email protected], 08-463 83 00.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.