ti, nov 14, 2017 10:00 CET
Den globala storbanken Citi tar ledarskapsstipendiet Female Economist of the Year till en ny nivå och går in som värdföretag för andra året i rad. Female Economist of the Year 2018 delas ut för sjuttonde året i rad till en kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm.
Female Economist of the Year instiftades 2001 av den svensk-amerikanska affärskvinnan Barbro Ehnbom. Målet är att lyfta fram framtida kvinnliga ledare och skapa bättre förutsättningar för kvinnor inom näringslivet. Priset delas årligen ut till en framstående kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm.
− Vår erfarenhet under året som gått har varit odelat positiv och vi ser fram emot att få ge en till stipendiat insyn i olika delar av banken och tillgång till en fantastisk plattform för en internationell karriär. Via årets stipendiat Mikaela Lundh har även vi fått en ovärderlig inblick i hur en ung kvinna i karriären ser på vår arbetsplats. Nytt för 2018 är därför att stipendiaten kommer att få en formell plats i vår Citi Women-kommitté för att kunna bidra med nya perspektiv till utvecklingen av vår diversity-agenda, säger Eirik Winter, Nordenchef Investment Banking, ordförande för Citi i Norden samt en av de två mentorerna för Female Economist-stipendiaten.
På Citi kommer stipendiaten att få en skräddarsydd roll och få bekanta sig med många olika delar av bankens verksamhet. Arbetsplats kommer att vara både London och Stockholm, och stipendiaten kommer att få en kvinnlig och en manlig mentor från banken. Nytt för 2018 är att stipendiaten får en formell plats i Citi Women-kommiteen både i London och i Norden, för att kunna bidra till Citis mångfaldsagenda. Citi introducerar även en videodagbok där stipendiaten kommer att berätta om sina erfarenheter via sociala medier och vara delaktig även i andra forum och evenemang som Citi arrangerar kring ledarskapsfrågor.
− Årets stipendiat har med Citi som plattform fått möjlighet att börja bygga en fantastiskt spännande karriär i en del av näringslivet som verkligen efterfrågar och behöver fler kvinnor, säger Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan. Att vår viktiga samarbetspartner Citi nu fortsätter på den inslagna vägen med att lyfta fram kvinnor i finansbranschen är glädjande och en stor inspiration.
Ansökningstiden inleds omgående och årets stipendiat kommer att presenteras i början av 2018 under en ceremoni arrangerad av Handelshögskolan i Stockholm.
För mer information:
Anneli Sundström, kommunikationsdirektör Citi
Mobil: 070-2503591, anneli.sundstrom@citi.com
Katarina Hägg, chef för externa relationer, Handelshögskolan i Stockholm
Mobil: 070-4399341, katarina.hagg@hhs.se
Fakta om Citi
Citigroup Inc. (Citi) har varit verksam i över 200 år och är en av världens största banker med 250 000 anställda och med verksamhet i 160 länder. Citi tillhandahåller ett brett utbud av finansiella produkter och tjänster. I Norden har banken funnits sedan 1970-talet med kontor i Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Fokus är företags- och investment banking, värdepappersförmedling, transaktionstjänster och förmögenhetsförvaltning. För vidare information, se www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: https://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi
Faka om Handelshögskolan i Stockholm
Handelshögskolan i Stockholm (Stockholm School of Economics), är den ledande handelshögskolan i Norden och Baltikum och har ett högt anseende i Sverige såväl som internationellt. Vi erbjuder kandidat-, master- och forskarutbildning, liksom ett Executive Format MBA-program och ett stort utbud av executive education. Dessutom bedrivs forskning i världsklass. Våra program är utvecklade i nära samarbete med både forskningen och näringslivet, vilket ger våra studenter stora möjligheter att uppnå ledande positioner i företag och andra organisationer. Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, som garanterar att undervisning såväl som forskning håller högsta internationella standard. Handelshögskolan är också den enda svenska medlemmen i CEMS och PIM, som är samarbeten mellan ledande handelshögskolor i världen, vilket bidrar till den höga kvalitet som Handelshögskolan är känd för. www.hhs.se
Taggar: