CLS Thermoguide Workstation anpassas för GE Healthcares MR-skannrar

| 26 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Clinical Laserthermia Systems AB (publ) meddelar att bolaget nu är inne i slutfasen av arbetet med att anpassa TRANBERG Thermoguide Workstation, bolagets produkt för temperaturmonitorering och styrning av MR-bildledda ablationer, till MR-skannrar i GE Healthcares produktsortiment. Under senaste kvartalet har CLS haft ett nära utvecklingssamarbete med GE Healthcare, ett världsledande företag inom medicinsk teknik och diagnostiska läkemedel.

– Vi har genomfört utvecklingen helt enligt plan, vilket betyder att vi under året har kunnat genomföra den utveckling som behövs för att anpassa Thermoguide för att ta emot och tolka bilder från GEs MRI-scanners i realtid. CLS har haft support från GE och samarbetet med vår partner Image Guided Therapy har, som vanligt, fungerat oerhört bra. Jag ser mycket positivt på de sluttester som kommer att genomföras under andra halvåret 2021, säger Stephan Dymling, CTO på CLS.

– Genom att anpassa Thermoguide Workstation till GE Healthcares avancerade MR-skannrar, som idag finns installerade på sjukhus över hela världen, breddar vi marknaden för TRANBERG Thermal Therapy System rejält. Jag förväntar mig att vi med denna breddning, på sikt, också kan öka tempot i etableringen av den nya generationen TRANBERG-produkter, säger Dan Mogren, t f VD i CLS.

TRANBERG® | ThermoguideTM Workstation

Thermoguide Workstation kopplar samman TRANBERG® | Thermal Therapy System med en MR-skanner och visualiserar vävnadstemperatur och omfattning på genomförd vävnadsablation både numeriskt och grafiskt. Genom tillgång till bildsekvenser med minimal fördröjning, möjliggör mjukvaran vävnadstemperaturmätning i realtid samt beräkning av ablationsstorlek med hög precision och noggrannhet. Allt tydligt presenterat i ett modernt användargränssnitt för att ge behandlande läkare optimal vägledning och ett säkert och effektivt arbetsflöde under behandlingen.

Thermoguide Workstation är sedan tidigare anpassad för Siemens Healthineers Magnetom MRI-skannrar.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 augusti kl 09:00 CET. 

Dan J. Mogren, t f VD, Clinical Laserthermia Systems AB (publ)
Tel: +46 – (0)705 – 90 11 40 E-mail: [email protected]

Clinical Laserthermia Systems AB (publ), utvecklar och säljer TRANBERG®|Thermal Therapy System, inklusive Thermoguide Workstation och sterilt engångsmaterial, för minimalinvasiv behandling av cancertumörer och läkemedelsresistent epilepsi, enligt regulatoriska godkännanden inom EU respektive USA. Produkterna marknadsförs för bildstyrd laserablation samt för behandling med imILT®, bolagets interstitiella lasertermoterapi med potentiell immunstimulerande effekt. CLS har sitt huvudkontor i Lund samt dotterbolag i Tyskland, USA och Singapore. CLS är noterat på Nasdaq First North Growth Market under symbolen CLS B. Certified adviser (CA) är FNCA Sweden AB, Tel: +46 8 528 00 399. E-mail: [email protected] 

Mer information om CLS på företagets webbplats: www.clinicallaser.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *