Tanalys

Coloreel stärker sin patentportfölj och når historisk milstolpe med 100 patent

Coloreel kan nu addera ett hundrade patent till företagets redan omfattande portfölj av världspatent för digital trådfärgning.

Företagets teknologi gör det möjligt att färga en brodyrtråd direkt i produktion. Coloreel-enheten kan adderas till vilken kommersiell brodyrmaskin som helst och ger därefter tillgång till miljontals exakta färger i realtid.

Coloreel har totalt 14 patentfamiljer aktiva i 45 länder. Denna omfattande serie av patent täcker alla väsentliga aspekter av företagets teknologi och produkter. Patenten gäller både nuvarande användningsområde inom brodyr och framtida affärsområden som till exempel industriell sömnad och stickning.

Coloreel skapades kring idén att effektivisera kommersiell brodyrproduktion, minska miljöpåverkan och öka möjligheterna för unik design i en traditionell bransch. Med de senaste patenten kan Coloreel säkerställa att företaget skyddar sin unika position, samtidigt som man utvecklar och expanderar sin verksamhet globalt.

”Vi är stolta över att ha erhållit världsomspännande patentskydd för vår teknologi. Dessa patent gör det möjligt för oss att komma in på nya marknader, öka vår närvaro och förändra hela brodyrbranschen. Vi ser stora möjligheter kring hur vi kan fortsätta att utveckla Coloreels erbjudande”, säger Michael Almroth, VP Research & Development på Coloreel.

För mer information kontakta:

Micheal Almroth, VP Research & Development Coloreel

Micheal.almroth@coloreel.com

+46 725 312 452

Elin Wengström, VP Marketing & Communication Coloreel

elin.wengstrom@coloreel.com

+46 769 495 901

Om Coloreel

Coloreel är ett svenskt varumärke inom textilinnovation som har tagit fram en banbrytande teknik för broderi som möjliggör färgning av textiltråd av hög kvalitet på begäran, vilket öppnar upp en värld av potential.

Bolaget använder sin teknik för att både bevara broderiets hantverk och ta broderiet till nästa nivå. Den unika lösningen gör det möjligt att skapa komplicerade mönster, inklusive gradienter, texturer och andra spektakulära effekter. Att endast använda enbart en tråd och en nål innebär också att kvaliteten och effektiviteten förbättras avsevärt, vilket möjliggör omedelbar start och snabbare leverans. Kort sagt, Coloreel ökar möjligheter för kreativitet och förbättrar samtidigt kvalitet och effektivitet. I framtiden kan tekniken också användas för sömnad, stickning, vävning och mer.

Coloreel bidrar också till ökad hållbarhet eftersom tekniken leder till minskat avfall och hjälper därmed textilbranschen att förflytta sig mot en mer hållbar produktion. Genom att färga in tråden direkt bildas inget avloppsvatten, och därmed ingen vattenförorening. Och att använda en enda trådrulle och en nål betyder också minimerat trådavfall och minimerad mikrofiberförorening. Resultatet är broderi med full potential.

Taggar:

Exit mobile version