Connect with us

Marknadsnyheter

CombinedX förvärvar CRM-specialistbolaget Absfront

Published

on

CombinedX AB (publ) har idag förvärvat specialistkonsultbolaget Absfront AB. Absfront är experter på Microsofts affärsapplikationer med fokus på CRM. Förvärvet är ett steg mot CombinedX vision att bli Nordens ledande grupp av specialistbolag inom digitalisering. Köpeskillingen uppgår till maximalt 38,5 MSEK varav 26 MSEK erlagts i kontanta medel och 5 MSEK i nyemitterade aktier vid tillträdet, därtill kan en tilläggsköpeskilling utgå om maximalt 7,5 MSEK. Styrelsen har därför, med anledning av förvärvet, idag beslutat om och genomfört en kvittningsemission om 175 118 aktier riktad till säljarna av Absfront.

Absfront hjälper sina kunder att förbättra hela sin kundresa, från marknadsföring och försäljning till service och kundvård, med hjälp av Microsofts affärsapplikationer inom CRM (Customer Relationship Management), Azure-integrationer och dataanalys. Absfront erbjuder både tjänster och färdiga lösningar för ett antal utvalda branscher samt expertkonsulting. Bolaget har idag 32 medarbetare i Malmö och Göteborg och omsatte 2022 cirka 35 MSEK med stark tillväxt och god lönsamhet.

  • Vi är väldigt glada över att nu välkomna Absfront och alla dess medarbetare till vår familj. CombinedX består av specialistbolag med höga ambitioner och Absfront vision är att bli den ledande kunskapsleverantören i Norden på Microsofts CRM-plattform. Vi är imponerade över bolagets starka tillväxt de senaste åren och det ska bli väldigt kul att bidra med allt vi kan för att bolaget ska fortsätta sin resa mot att bli en marknadsledare i sin nisch, säger Jörgen Qwist, VD för CombinedX.
  • Sammangåendet med CombinedX är helt rätt timing i den resa vi står inför där vi delar gemensamma ambitioner framåt. Vi har redan etablerat samarbete med två av bolagen i koncernen där vi levererat lösningar tillsammans på ett bra sätt och tydligt ser att det inom familjen finns en bra och gemensam tillväxtmotor, säger Sebastian Merlöv, VD för Absfront.  
     

CombinedX har idag förvärvat 100 procent av aktierna i Absfront. Köpeskillingen på skuld- och kassafri basis vid tillträdet uppgick till 26 MSEK i kontanta medel, plus 3,3 MSEK för den överlikviditet som finns i bolaget vid tillträdet, samt 175 118 stycken nyemitterade aktier i CombinedX för ett värde om 5 MSEK, motsvarande en teckningskurs om 28,55 kr/aktie vilket motsvarar den volymvägda genomsnittskursen de sista 15 handelsdagarna. Emissionen beslutades av styrelsen för CombinedX med stöd av bemyndigande från årsstämman den 5 maj 2022 och med syftet att göra de säljare som fortsatt är operativa i Absfront till aktieägare i CombinedX.

Av den kontanta delen av köpeskillingen har säljarna vidare förbundit sig att återinvestera 2 MSEK i aktier i CombinedX över marknaden inom tre månader från tillträdet. Avseende den del av köpeskillingen som utgår i aktier har säljarna lämnat ett lock-up åtagande som gäller i 24 månader från tillträdesdagen. Lock-up åtagandet innehåller sedvanliga undantag. 

Därtill kan en tilläggsköpeskilling om maximalt 7,5 MSEK utgå som är kopplad till Absfronts finansiella utveckling innevarande verksamhetsår 2023 och kommer, i den utsträckning den ska erläggas, att betalas under 2024. Om bolaget når sina finansiella mål 2023 kommer 6 MSEK att erläggas i tilläggsköpeskilling, vid överprestation kan ytterligare 1,5 MSEK tillkomma.

Den kontanta delen av köpeskillingen finansieras med egen kassa. Förvärvskostnaderna beräknas uppgå till cirka 0,35 MSEK. Affären förväntas bidra positivt till CombinedX omsättning och EBITDA-marginal under 2023, vinsten per aktie förväntas öka.

Genom kvittningsemissionen ökar antalet aktier i CombinedX med 175 118, från 16 934 125 till 17 109 243 aktier och tillika röster. Aktien har ett kvotvärde om 0,05 SEK och aktiekapitalet ökar med 8 755,90 SEK, från 846 706,25 SEK till 855 462,15 SEK. Emissionen innebär således en utspädningseffekt om cirka en procent.

KONTAKTPERSONER

Jörgen Qwist, VD, [email protected], 070-834 28 34
Sebastian Merlöv, VD,
[email protected], 0705-179403
Björn Magnusson, IR,
[email protected], 070-713 49 60
Anna Hedström, CFO,
[email protected], 070-346 76 17

Informationen lämnades enligt ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande tisdagen 10 januari 2023 kl. 13:30 CET.
 

Bolagets aktie (CX) är under föremål för handel på Nasdaq First North Premier Growth Market med Redeye AB som Certified Adviser.

CombinedX är en familj av nischade it-konsultbolag som hjälper företag och organisationer att dra fördel av digitaliseringens möjligheter. Vi levererar våra tjänster genom helägda dotterbolag som har marknadsledande teknik- och affärskunnande inom sina respektive områden. Tillsammans är vi ca 450 specialister i Sverige och Norge.

combinedx.com | [email protected] | +46 54 400 25 10 | Tynäsgatan 10, 652 16 KARLSTAD

                     

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Bellpal Holding AB:s David Ziemsky medverkar i en VD-intervju

Published

on

By

David Ziemsky, VD för Bellpal Holding AB, medverkar i en VD-intervju med Diaz Agency Group, publicerad idag, söndag 29/1 2023.

Video-intervjun kan nås via följande länk:

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=NMCedJggzSE)

I avsnittet diskuteras bland annat kommersialiseringen av Bellpals mjukvara. Därtill potentialen och innebörden av det nyligen tecknade samarbetsavtalet med Motorola. David Ziemsky beskriver också Bellpals kortsiktiga och långsiktiga övergripande mål.       

För ytterligare information, vänligen kontakta:
David Ziemsky, VD, BellPal Holding AB
E-post: dz @bellpal.com
Telefon: +46 70  453 96 25.

Mentor
Aktieinvest FK AB (556072-2596)
Box 7415 103 91 Stockholm
Telefon: +46 8 506 517 03
[email protected]
www.aktieinvest.se

Om BellPal
BellPal är ett caretech-bolag som kombinerar digitala tjänster med medicinsk expertis för att utveckla produkter, tjänster och digitala lösningar för primärt seniorer och omsorg. Verksamhetens huvudområde är en heltäckande plattform som sammanlänkar användaren med anhöriga och larmcentral. BellPal har en SaaS-baserad affärsmodell för sin plattform och fakturerar slutanvändarna en månatlig abonnemangskostnad för användandet av tjänsten.

För mer information, se BellPals hemsida www.bellpal.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Josafat Mendes lämnar AIK Fotboll

Published

on

By

AIK Fotboll är överens med den portugisiska klubben SC Braga om en omgående transfer av backen Josafat ”Joe” Mendes. Mendes debuterade 2022 för AIK:s A-lag och det blev sammanlagt 35 tävlingsmatcher, två mål och tre målgivande passningar för honom under debutsäsongen i AIK-tröjan.

– Det känns speciellt att lämna AIK med tanke på att jag har kommit från akademin. Så det är lite blandade känslor med tanke på att jag har fått leva min dröm då jag sedan jag var liten har haft som mål att representera AIK. Men när denna klubb visade ett så stort intresse för mig så vill jag ta chansen. Jag vill tacka alla i klubben, ledare, spelare och supportrar som stöttade mig hela 2022. Jag är tacksam att AIK har trott så mycket på mig och vill avslutningsvis tacka alla inblandade, säger Josafat Mendes.

AIK Fotboll AB har infört en klassificering av spelartransfers baserat på nettoresultatet av fasta ersättningar, exklusive eventuella villkorade framtida rörliga ersättningar, enligt nedanstående skala:

Klass         Från (kSEK) Till (kSEK)
I                          0         2 500
II                  2 500         5 000
III                 5 000       10 000
IV               10 000       20 000
V                20 000       40 000
VI               40 000       70 000

Transfern av Josafat Mendes till SC Braga hamnar i klass IV. Beloppen i skalan avser resultateffekt netto av en spelarförsäljning i enlighet med Uefas definition av resultatmåttet ”Player Trading”, d v s spelförsäljning med avdrag för agentarvoden och andra försäljningskostnader samt avskrivning på spelare.

För en längre faktapresentation av Josafat Mendes, se det bifogade materialet i detta pressmeddelande.

– Joe har haft en snabb utveckling i år och även fått göra landslagsdebut. Intresset har varit stort runt Joe och vi är glada för hans skull att vi kunde finna en lösning som alla parter är nöjda med. Som med alla spelare som lämnar AIK för äventyret nere i Europa så önskar vi ett stort lycka till och hoppas få se dem tillbaka i AIK-tröjan igen, säger Manuel Lindberg, VD/klubbdirektör och tf sportchef.

Denna information är sådan som AIK Fotboll AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 januari 2023, kl 11:00 (CET).

För mer information, kontakta:
Manuel Lindberg, VD/klubbdirektör och tf sportchef (herr)
Mobil: 070 – 843 18 91
E-post: [email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

De vann årets P3 Guld!

Published

on

By

Ikväll 27 januari 2023 återvände P3 Guld-galan till Partille arena utanför Göteborg för att inför storpublik prisa 2022 års bästa musik. Galan sändes i radio och tv och går även att se och höra i efterhand på SVT Play och i Sveriges Radio Play. Victor Leksell blev återigen musikfestens mest hyllade med två vinster – Guldmicken och Årets låt för Din låt som han gjort tillsammans med Einár. Sammanlagt delades sex priser ut under kvällen. Robyn vann den nya priskategorin P3 Ikon, Årets artist/grupp tilldelades Hooja, Miriam Bryant vann nya priset Årets album för PS jag hatar dig och artisten Gerd vann Framtidens artist.

Victor Leksell, tvåfaldig vinnare. Foto: Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Det nya priset P3 Ikon tilldelas en person som har ikonisk status i svenskt musikliv och som med sin musik inspirerar andra artister.

– Tack, vilken ära att få ett så fint pris! Jag har ju hållit på i typ trettio år, och därför känns det här kanske rimligt. Jag är jätteglad för att jag fortfarande skapar och är en del av världens konstnärliga samtal. Vi är många som håller på, jag är en av dem, och om jag har inspirerat någon så är det absolut den största komplimangen. För det är ju det jag själv alltid vill vara, inspirerad. Tack så mycket, säger Robyn, vinnare av P3 Ikon, i en tackfilm på galan.

Årets gala leddes av P3-profilen och musikexperten Tina Mehrafzoon. På scen uppträdde Zara Larsson som premiärspelade den nya låten Can’t tame her. Vinnarna av Årets artist/grupp Hooja tog med sig älg och eld från Norrbotten upp på scen, Cleo åkte bil till hiten Tjejerna, tjejerna, tjejerna och Viagra Boys skapade härligt rock-kaos med multipla upplagor av sångaren Sebastian Murphy. Deportees & Sarah Klang, Loam & Estraden och Olivia Lobato bjöd på stämningsfulla nummer innan Thomas Stenström avslutade galan med låtarna Väntar på en solig dag och hiten Sista sommaren.

Kvällens prisutdelare var Icona Pop, Zara Larsson, Veronica Maggio och Årets album-vinnaren Miriam Bryant. Även skådespelarna Adam Kais och Mustafa Al-Mashhadani samt komikertrion Örjan, Bosse och Mange delade ut priser.

Pressbilder:

Bilder på vinnarna:
https://portal.bildbank.se/p/sverigesradio-p3guld/album-52246
Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Bilder på uppträdande artister:
https://portal.bildbank.se/sv/portal/sverigesradio-p3guld/album-52247
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Bilder från röda mattan:
https://portal.bildbank.se/sv/portal/sverigesradio-p3guld/album-52248
Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Vinnarna av P3 Guld 2023 är följande:
Guldmicken: Victor Leksell
Framtidens artist: Gerd
Årets artist/grupp: Hooja

Årets album: PS jag hatar dig – Miriam Bryant
Årets låt: Din låt – Victor Leksell & Einár
P3 Ikon: Robyn

Vinnaren av P3 Ikon är framtagen av P3 Gulds jurygrupp. I de övriga fem kategorierna är det P3-publiken som röstat fram vinnarna på egen hand.

P3 Guld 2023 går att lyssna på igen i appen Sveriges Radio Play och se på SVT Play.

Mer info finns att läsa på hemsidan sverigesradio.se/p3guld och på instagramkontot p3sverigesradio.

Presskontakter till vinnarna:
Victor Leksell: [email protected]
Gerd: [email protected]
Hooja: [email protected]
Miriam Bryant: [email protected] 
Robyn:
[email protected]

För vidare information om P3 Guld 2023, vänligen kontakta:
Molly Brunner, pressansvarig /ILES PR
[email protected]
0702 70 70 64

Jonas Westman, redaktionschef för musiken i P3 och P4 och ordförande i P3 Guld-juryn
[email protected]
070-854 88 52

Sveriges Radios presswebb:sverigesradio.se/press

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.