Dansaren Emanuel Ippolito får Sigrid Paskells Stipendium 2021

| 27 mars, 2021 | 0 kommentarer

27 mars 2021 – Vid SWEA Internationals årsmöte utsågs idag dansaren Emanuel Ippolito till årets Sigrid Paskell stipendiat. Sigrid Paskells Stipendium i scenkonsterna tilldelas unga lovande svenska män och kvinnor i början av sin karriär. Emanuel erhåller 10 000 USD för sin begåvning och talang i dans.

Det var en mycket förvånad men glad Emanuel Ippolito som nåddes av nyheten att han blivit utsedd till årets Sigrid Paskellstipendiat.

– Wow, stort innerligt tack. Jag är oerhört hedrad. Det betyder fantastiskt mycket för mig, säger Emanuel Ippolito.

Juryns motivering lyder: Emanuel Ippolito är en mycket begåvad ung dansare som visar upp en dansteknik med en harmonisk rörelsekvalitet – som fortsättningsvis är i utveckling. Med sin ambitiösa inställning och målmedvetenhet har Emanuel de allra största förutsättningar att nå sina högt ställda mål. Juryn ser fram emot att följa hans framtida utveckling.

Emanuel har länge haft siktet inställt på att bli en professionell dansare. Redan som nioåring kom han in på svenska balettskolan i Göteborg och fastnade direkt för dansen. Vid 12 års ålder erhöll han stipendium till den prestigefyllda skolan American Ballet Theatre i New York. Nu går han sista året på kandidatutbildningen i klassisk balett vid Konsthögskolan i Oslo.

– Emanuels begåvning och glädje av att få stå på scen är fascinerande. Jag skulle inte bli förvånad om han en dag kommer att ta över världsscenerna. Vi ser alla fram emot att fortsätta följa hans danskarriär, säger Suzanne Langeland Southard, SWEA Internationals ordförande.

Suzanne Langeland Southard, Internationell ordförande
[email protected]

Maria Svensson, Ansvarig för medierelationer
[email protected]
0762-501703

SWEA är ett globalt nätverk för svenska och svensktalande kvinnor som bor – eller har bott – utomlands. Med cirka 6000 medlemmar i ett 70-tal avdelningar över hela världen är SWEA den största ideella Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige. Varje år delar SWEA ut stipendier och donationer för cirka 2 miljoner kronor. https://swea.org/

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *