Deklarera digitalt senast 31 mars för skatteåterbäring i april

| 27 mars, 2020 | 0 kommentarer

Den som inte ska göra några ändringar eller tillägg och deklarerar digitalt senast den 31 mars kan få sin skatteåterbäring i april. Pengarna betalas då ut mellan den 7 och 9 april, men man måste ha anmält sitt bankkonto till Skatteverket för att få en automatisk utbetalning.

– Du som bara ska godkänna dina förifyllda uppgifter och gör det senast den 31 mars kan få återbäringen redan i april, men kom ihåg att det är viktigt att kontrollera att alla uppgifter i din deklaration är korrekta innan du godkänner den. Kolla också om du har rätt att göra några avdrag, till exempel med vår tjänst för reseavdrag. Det viktigaste är att allt blir rätt, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

För att få en automatisk utbetalning av skatteåterbäringen måste också ett bankkonto vara anmält. Om du inte redan anmält ett kan du göra det samtidigt som du deklarerar i e-tjänsten eller appen.

– Alla som har en e-legitimation kan deklarera digitalt, och den som hunnit få pappersdeklarationen kan med koderna godkänna sin deklaration med telefon eller sms. Det räknas också som en digital inlämning, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Den som har ändringar eller tillägg i sin deklaration eller deklarerar på papper, får i de flesta fall sin skatteåterbäring i juni. Undantag är de deklarationer som Skatteverket behöver granska närmare. Då betalas skatteåterbäringen ut när granskningen är klar. Sista dag att deklarera är den 4 maj.

Mer om deklaration 2020

Mer om skattepengar i april

Mer om att anmäla bankkonto

Bilder på kontaktpersonerna under Skatteverkets pressbilder på webben

Kontaktpersoner för media

Anna Sjöberg, deklarationsexpert, 010-575 00 93

Johan Schauman, deklarationsexpert, 010-574 19 47

Skatteverkets presstjänst, 010-574 89 60

Vid allmänna frågor, kontakta Skatteupplysningen, 0771-567 567

Skatteverket svarar för beskattning, folkbokföring, fastighetstaxering, bouppteckningar och utreder skattebrott samt är borgenär för statens fordringar. Verket utfärdar även id-kort. Webbplats: www.skatteverket.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *