Connect with us

Marknadsnyheter

Delårsrapport EcoRub AB (Publ) Q3 2020

Published

on

Pressmeddelandet är en sammanfattning av Delårsrapport Q1-Q3 2020. Delårsrapporten i sin helhet finner ni bifogad till detta meddelande.

SAMMANDRAG

  • Ser en viss återhämtning efter sista delen av Q1 och Q2
  • Resultatförbättrande åtgärder börjar att ge resultat
  • Efterfrågan på återvunna material förväntas öka kraftigt

 

Januari- September 2020

 

Q3 juli-sep 2020

 

Aktuellt

EcoRub arbetar efter utifrån två grunder

  • Ersätta – där kundernas materialkrav direkt kan bytas på något av de i dag standardiserade TPRR-materialen. Kunden byter därmed ut sitt i dag jungfruliga material till ett TPRR-material baserat på återvunna material. Kunden kan sedan omgående starta sin produktion av slutprodukt då TPRR direkt ersätter det tidigare använda materialet oavsett produktionsmetod.

  • Utveckla – kunden har ett specifikt materialkrav som leder till behov av materialutveckling. Tillsammans med EcoRub tar kunden fram en materialspec och materialutvecklingen sker under ledning av EcoRubs utvecklingsavdelning. Materialutvecklingen leder då fram till ett nytt TPRR-material redo att ersätta det tidigare jungfruliga materialet.

 

Nytillkomna prioriterade projekt under Q3

EcoRub arbetar i dag tillsammans med ett företag verksamma inom förpackningslösningar. Målet är att ersätta materialet i en eller flera av företagets produkter med TPRR. Projektet befinner sig nu i steg tre där materialkrav evalueras.

Tillsammans med ett företag bedrivs ett projekt beträffande en helhetslösning där EcoRub hjälper kunden hela vägen fram till en ny produkt. Detta projekt täcker materialanpassning, konstruktionslösning och framtagande av formsprutningsverktyg för sluttillverkning av produkten.  

 

Pågående projekt

Det har tidigare kommunicerats att EcoRub varit inblandade i projekt gällande framtagande av material till större sopkärl. EcoRub har under senare delen av hösten lämna tre olika materialblandningar i detta projekt för utvärdering och formsprutningstest.

Till Ecophneus i Italien har formsprutade produktprover skickats för att visa på spannet i egenskaper hos de olika TPRR-materialen. Dessa prover kommer att ställas mot materialkrav i befintliga och nya Italienbaserade projekt.

EcoRub fortsätter att kontinuerligt leverera formsprutna detaljer av TPRR till Exxentric och deras gymutrustningar. Exxentric använder sig även av produkten Safety-Grip.

 

Materialutvecklingsprojekt

EcoRub arbetar ständigt med att ta fram fler karaktärer på TPRR-materialen. Baserat på kundbehov och förfrågningar ligger just nu två utvecklingsmaterial med främsta prioritet. Det ena materialet är ett väldigt hårt och slagtåligt material och det andra är ett mjukt och segt material. Spannet mellan dessa material visar på EcoRubs kompetens att ta fram ett varierande utbud av materialegenskaper – alla bestående av minst 90% återvunnet material.

EcoRub har tillsammans med ett byggföretag arbetat fram en prototyp till syllist som nu är levererad. Parallellt med detta sker utveckling av tätande och dämpande materialegenskaper för att hitta fler ingångar i byggsektorn där behovet av dessa egenskaper återfinns på många olika områden. Byggindustrin har högt uppsatta klimatmål och saknar i dag cirkulära alternativ för i stort sett alla produkter, möjligheterna för TPRR är därmed enorma.

 

VD-KOMMENTAR

Susanne Stenmark

CEO
susanne.stenmark@ecorub.se

EcoRub AB (publ) är ett green-tech företag med en unik teknik i att skapa nya insatsmaterial till form- och stängsprutning. Våra material går under namnet TPRR®. (thermoplastic recycled rubber) och består uteslutande av återvunnen plast och återvunnet gummi. Genom olika kombinationer får vi fram TPRR® med unika egenskaper från segt, slagtåligt till elastiskt.   

Besök oss i vår spännande vardag på Linkedin eller ta del av en närmare presentation på vår website

Continue Reading

Marknadsnyheter

UMIDA: Ingår samarbete med Emil Åreng

Published

on

By

Umida Group AB (publ) har inlett ett samarbete med en av Sveriges bästa och mest krediterade bartenders, Emil Åreng. Under varumärket Ekobryggeriet har bolaget tillsammans med Emil utvecklat en ny tonic som har smak av svarta vinbär, produkten lanseras nu i dagligvaruhandeln och HORECA.  

Emil Åreng har i spritens namn rest världen runt, publicerat böcker och artiklar, vunnit de största cocktailtävlingarna och varit kreativ chef över anrika Cadierbaren på Grand Hotel i Stockholm. Emil skapade cocktailboken “Salongs i Norrland” som utsågs till Världens Bästa Cocktailbok vid Gourmand Awards. Emil driver sedan några år tillbaka en av Nordens främst cocktailbarer i Umeå, Facit Bar. Emil är av många ansedd som Sveriges främsta bartender.

Nu har Emil tillsammans med Ekobryggeriet utvecklat en ny tonic. Tonicen har smak av svarta vinbär och har nu lanserats via direktförsäljning till dagligvaruhandelsbutiker samt restauranger. Tonicen kommer att bära Ekobryggeriets vanliga design samt tydligt framhäva Emils inbladning i produkten. För Ekobryggeriet som varumärke är det av stor vikt att de främsta inom cocktailsvärlden vill vara en del av varumärket och använder produkterna dagligen. Ekobryggeriet ska finnas till för allt från världens främsta bartenders till glada hemmakonsumeter, oavsett om det ska mixas en enkel gin & tonic eller mer avancerade cocktails.

”Det är väldigt kul att vi fått äran att utveckla en ny tonicsmak tillsammans med Emil Åreng. Detta är en otroligt stark kvalitetsstämpel för Ekobryggeriet. Vi vill att Ekobryggeriet ska vara ett varumärke för alla och att produkterna ska användas till drinkar vid alla samanahang.” säger Filip Lundquist, VD på Umida Group AB.

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0)76 942 41 21

Continue Reading

Marknadsnyheter

UMIDA: Ingår samarbete med Emil Åreng

Published

on

By

Umida Group AB (publ) har inlett ett samarbete med en av Sveriges bästa och mest krediterade bartenders, Emil Åreng. Under varumärket Ekobryggeriet har bolaget tillsammans med Emil utvecklat en ny tonic som har smak av svarta vinbär, produkten lanseras nu i dagligvaruhandeln och HORECA.  

Emil Åreng har i spritens namn rest världen runt, publicerat böcker och artiklar, vunnit de största cocktailtävlingarna och varit kreativ chef över anrika Cadierbaren på Grand Hotel i Stockholm. Emil skapade cocktailboken “Salongs i Norrland” som utsågs till Världens Bästa Cocktailbok vid Gourmand Awards. Emil driver sedan några år tillbaka en av Nordens främst cocktailbarer i Umeå, Facit Bar. Emil är av många ansedd som Sveriges främsta bartender.

Nu har Emil tillsammans med Ekobryggeriet utvecklat en ny tonic. Tonicen har smak av svarta vinbär och har nu lanserats via direktförsäljning till dagligvaruhandelsbutiker samt restauranger. Tonicen kommer att bära Ekobryggeriets vanliga design samt tydligt framhäva Emils inbladning i produkten. För Ekobryggeriet som varumärke är det av stor vikt att de främsta inom cocktailsvärlden vill vara en del av varumärket och använder produkterna dagligen. Ekobryggeriet ska finnas till för allt från världens främsta bartenders till glada hemmakonsumeter, oavsett om det ska mixas en enkel gin & tonic eller mer avancerade cocktails.

”Det är väldigt kul att vi fått äran att utveckla en ny tonicsmak tillsammans med Emil Åreng. Detta är en otroligt stark kvalitetsstämpel för Ekobryggeriet. Vi vill att Ekobryggeriet ska vara ett varumärke för alla och att produkterna ska användas till drinkar vid alla samanahang.” säger Filip Lundquist, VD på Umida Group AB.

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0)76 942 41 21

Continue Reading

Marknadsnyheter

UMIDA: Ingår samarbete med Emil Åreng

Published

on

By

Umida Group AB (publ) har inlett ett samarbete med en av Sveriges bästa och mest krediterade bartenders, Emil Åreng. Under varumärket Ekobryggeriet har bolaget tillsammans med Emil utvecklat en ny tonic som har smak av svarta vinbär, produkten lanseras nu i dagligvaruhandeln och HORECA.  

Emil Åreng har i spritens namn rest världen runt, publicerat böcker och artiklar, vunnit de största cocktailtävlingarna och varit kreativ chef över anrika Cadierbaren på Grand Hotel i Stockholm. Emil skapade cocktailboken “Salongs i Norrland” som utsågs till Världens Bästa Cocktailbok vid Gourmand Awards. Emil driver sedan några år tillbaka en av Nordens främst cocktailbarer i Umeå, Facit Bar. Emil är av många ansedd som Sveriges främsta bartender.

Nu har Emil tillsammans med Ekobryggeriet utvecklat en ny tonic. Tonicen har smak av svarta vinbär och har nu lanserats via direktförsäljning till dagligvaruhandelsbutiker samt restauranger. Tonicen kommer att bära Ekobryggeriets vanliga design samt tydligt framhäva Emils inbladning i produkten. För Ekobryggeriet som varumärke är det av stor vikt att de främsta inom cocktailsvärlden vill vara en del av varumärket och använder produkterna dagligen. Ekobryggeriet ska finnas till för allt från världens främsta bartenders till glada hemmakonsumeter, oavsett om det ska mixas en enkel gin & tonic eller mer avancerade cocktails.

”Det är väldigt kul att vi fått äran att utveckla en ny tonicsmak tillsammans med Emil Åreng. Detta är en otroligt stark kvalitetsstämpel för Ekobryggeriet. Vi vill att Ekobryggeriet ska vara ett varumärke för alla och att produkterna ska användas till drinkar vid alla samanahang.” säger Filip Lundquist, VD på Umida Group AB.

För ytterligare information, kontakta:

Filip Lundquist, VD, Umida Group AB (publ), Telefon: +46 (0)76 942 41 21

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.