fr, jan 26, 2018 08:03 CET
Föredrag tisdag 6 februari: Polska tavelförsäljare och andra gåtor. Foto: Medströms bokförlag
Lördag 3 februari 13.00 Visning: Ett storväldes uppgång och fall
Följ med på en visning om soldaternas liv i fältlägren, adelns stora tillgångar och om ett kungarikes strävan efter makt och expansion! Fri entré, ingen förbokning behövs.
Lördag 3 februari 14.00 Barnvisning: Flygplan och ryggsäckar
Följ med på en barnvisning om spännande och skrämmande händelser i andra världskrigets Sverige. Passar 6–10 år. Fri entré, ingen förbokning behövs.
Söndag 4 februari 13.00 Visning: Vid sidan av krig
Under 1900-talets två världskrig stod Europa i lågor – hur påverkades vardagen i Sverige? Följ med på en visning om ransonering, mörkläggning och mobilisering i skuggan av världskrigen. Fri entré, ingen förbokning behövs.
Söndag 4 februari 14.00 Barnvisning: Bland musköter, grytor och tält
Hur var det att leva för 400 år sedan? Vad åt soldaterna, hur bodde de och vilka kläder hade de på sig? Följ med till en tid utan kylskåp, taklampor och busskort. Passar 6–10 år. Fri entré, ingen förbokning behövs.
Tisdag 6 februari 18.00 Föredrag: Polska tavelförsäljare och andra gåtor
Vilka var det egentligen som ringde på hemma hos Viggenpiloterna på kvällarna? Var de spioner eller bara gårdfarihandlare? Författaren Thomas Magnusson berättar om en av kalla krigets mest omtalade gåtor. Förköp din biljett i museets reception eller via tickster.se. Begränsat antal biljetter.
___________________________________________________________
Titti Matsson, marknadskommunikatör: titti.matsson@armemuseum.se, 08–519 563 40
Armémuseum skildrar Sveriges historia från 1500-talet till nutid med fokus på hur människor har påverkats av krig och konflikter. Tillfälliga utställningar belyser dagsaktuella ämnen. Museets samling består av över 100 000 föremål från medeltiden fram till idag, inklusive en unik trofésamling från trettioåriga kriget. Till museet hör även ett arkiv och bibliotek. Armémuseum ligger på Riddargatan 13, centralt i Stockholm, och har fri entré.
Taggar: