Svenska patent- och registreringsverket har meddelat DUG Foodtech AB att de avser att godkänna patentansökan ”Meat analogue” som definierar bolagets unika metodik för framställning av vegetabiliska köttalternativ. Det innebär att det kommande patentskyddet täcker den svenska marknaden.
DUG Foodtech AB:s patentportfölj har stärkts genom svenska patentverkets besked som avser bolagets unika framställningsmetod av ett vegetabiliskt köttalternativ. Genom den unika metodiken erhålls ett köttalternativ med förbättrad textur och känsla.
”Vi noterar med tillfredställelse att patent blir godkänt på svenska marknaden för vårt unika vegetabiliska köttalternativ”, säger professor Eva Tornberg, grundare av DUG Foodtech AB.
DUG Foodtech AB har även en inlämnad PCT-ansökan för ovan beskriva innovation för det veganska köttalternativet med möjlighet för framtida patentskydd på ytterligare marknader.
För ytterligare information, vänligen kontakta:
DUG Foodtech AB (publ)
Helene Nielsen, verkställande direktör
Tel: +46 732 22 76 35
E-post: helene.nielsen@dugfoodtech.com
Om DUG Foodtech
DUG Foodtech ska vara det naturliga valet för alla aktörer i omställningen till växtbaserade livsmedel. Bolagets affärsidé är att använda egna patenterade metoder, innovativa lösningar och kunskap för att utveckla, sälja produkter som marknaden efterfrågar. För att livsmedelsindustrin ska nå sina uppsatta klimatmål krävs förändringar. Bolaget bidrar genom sin satsning på växtbaserade livsmedel med lågt klimatavtryck, råvaror som är lättodlade och tillgängliga samt har hälsofördelar för slutkonsument. Bolaget och dess väletablerade samarbetspartners på prioriterade marknader och kanaler ger förutsättningar att växa på en global marknad, värderad till 100 miljarder US-dollar. Aktien är noterad på Nasdaq First North och handlas under namnet DUG. Läs mer på ir.dugdrinks.com. Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-5030 15 50 eller e-post: ca@mangold.se.
Taggar: