Tanalys

Dystopisk urban fantasy – nu kommer den avslutande delen i Kraften-trilogin

Kraften-trilogin är en dystopisk berättelse i tre delar som lyfter klimatfrågan. Marcus Tallberg skriver om hur världen ser ut om 300 år i denna urban fantasy-trilogi. Nu släpps den sista delen ”Kejsaren” på Tallbergs Förlag.
 

300 år in i framtiden ser världen inte ut som idag. Isarna har smält, haven är giftiga och jorden är mestadels obeboelig. De överlevande länderna har gått ihop till en stormakt och leds av Presidenten och Myndigheten. Personer som har krafter har blivit utpekade till att ha orsakat det förödande smältandet av isarna, Katastrofen. Samtidigt så ruvar Myndigheten på flera mörka hemligheter och det är upp till Freija, Ivalde och Embla att avslöja Myndighetens dystra planer.

I den spännande och avslutande delen av ”Kraften”-trilogin, får vi följa Freija, Embla och Ivalde och deras kamp mot tiden och Presidenten – samtidigt som de brottas med egna problem. Historien tar vid där Drömfångaren, del två, slutar. Författaren Marcus Tallberg har inspirerats av Harry Potter, Hungerspelen och liknande verk. Förkärleken till fantasy har funnits med sedan ung ålder. ”Fantasy var det första jag skrev (en saga om en drake) och har hängt med länge. På högstadiet försökte jag skriva en samtida roman men det gillade inte min svensklärare som tyckte jag skulle hålla mig till fantasy. Jag trotsade henne och debuterade med ”Bögjävel”. #Rebell. Men fantasy har alltid betytt mycket för mig. Jag har alltid haft en kärlek till det magiska, overkliga och att skapa ett universum som fungerar precis som JAG vill – det i sig är magiskt. Det finns inga regler förutom mina egna. ” säger Marcus.
 

”Kejsaren” är den avslutande delen i ”Kraften”-trilogin, där ”Kraften” är den första boken och som följdes upp av ”Drömfångaren”.

Utgivningsdag: 21 november

MARCUS TALLBERG är född i Trollhättan och flyttade till Stockholm 2008. Marcus grundade Tallbergs Förlag 2017, och är förutom författare även föreläsare, entreprenör och inspiratör. Marcus engagerar sig i frågor som berör psykisk ohälsa, minoriteter, sexualitet och könsidentitet. Marcus har skrivit flera hyllade ungdomsromaner och flera av dem är översatta till engelska, tyska och spanska.

För mer information:
Cecilia Lindh Mattsson
Marknadsansvarig

Mail: Cecilia.lindh.mattsson@hoi.se

Hoi Publishing är ett modernt bokförlag med en starkt digitaliserad förlagsverksamhet. I nära samarbete med författarna ger Hoi årligen ut omkring 200 titlar i olika genrer genom en hybridmodell där förlag och författare delar risker och möjligheter. Hoi eftersträvar en bred och växande katalog av rättigheter med god lönsamhet för både förlag och författare. Med varumärken i form av imprints såsom Kunskapshuset Förlag, Lusthuset Förlag, Lilla Hoi, Tallbergs Förlag och Hoi Audio är förlaget väletablerat på den svenska marknaden. Förlaget har även ett dotterbolag i Danmark med växande utgivning i flera genrer. Bolagets vision är att utveckla förlagsbranschen i Norden och på sikt i andra länder på författarvänliga villkor som ger många fler möjligheter att bli författare och att därigenom sprida god litteratur för ett starkt och demokratiskt samhälle.

Taggar:

Exit mobile version