Eidar vill höja hyrorna med 7,35 procent

| 17 november, 2022 | 0 kommentarer

Eidar AB i Trollhättan kallar till förhandling om nästa års hyror och vill få igenom en höjning med 7,35 procent från årsskiftet. På Hyresgästföreningen förbereder man sig på tuffa förhandlingar.

Snart drar hyresförhandlingen mellan kommunägda Eidar och Hyresgästföreningen igång. Förhandlingen berör 5 552 hushåll och bostadsbolaget har aviserat att man vill höja hyrorna med 7,35 procent från den 1 januari. Hos motparten Hyresgästföreningen förbereder sig deras förhandlare, Sophia Fors, på tuffa förhandlingar.

– Jag håller på att gå igenom underlaget och kan inte uttala mig om var vi står just nu men vi förbereder oss på tuffa förhandlingar. Vi företräder hyresgästerna och vill få till en överenskommelse som är rimlig ur deras perspektiv.  

För en genomsnittlig tvåa på 60 kvadratmeter skulle Eidars krav innebära en höjning med
422 kronor i månaden.

För ytterligare upplysningar kontakta:
Sopha Fors, förhandlare
010-459 14 03

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg
Regional pressjour BÄSK
010-459 14 27
[email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *