Enviro får lån på 32 000 EUR omvandlat till stöd till följd av etableringen i Chile

| 10 januari, 2022 | 0 kommentarer

Enviro har fått ett tidigare beviljat villkorslån på totalt 32 000 EUR (ca 330 000 SEK) omvandlat till stöd utan återbetalningskrav till följd av de konkreta åtgärder som bolaget vidtagit för att etablera en återvinningsanläggning i Chile. Bakom lånet ligger Nordiska Miljöfinansieringsbolaget NEFCO.

NEFCO beviljade som fondförvaltare för Nordic Project Fund Nopef, 2014 Enviro ett villkorslån på sammanlagt 32 000 EUR. Lånet beviljades för att underlätta Enviros planer på att etablera en återvinningsanläggning för uttjänta däck i Chile i Sydamerika. Lånet har betalats ut i två delar.

Sedan lånet beviljades har Enviro genom sitt samarbete med Michelin påbörjat etableringen av en återvinningsanläggning i Chile. Anläggningen kommer att ägas gemensamt av Michelin och Enviro via ett lokalt joint venture i vilket Enviro äger 10 procent och Michelin resterande 90 procent. Den gemensamma anläggningen baseras på Enviros patenterade pyrolysteknologi och kommer att ha en årlig återvinningskapacitet på 25 000–30 000 ton.

Etableringen av anläggningen i Chile är i full gång. Under 2021 beslutade parterna om lokalisering och Michelin uppdrog också åt det internationella konsultföretaget McDermott att ta fram en så kallad Front End Engineering Design, FEED, för anläggningen.

Parallellt med det arbetet pågår sedan en tid tillbaka lokal rekrytering av en chef för anläggningen.

– Att lånet konverteras till stöd är förstås bra rent finansiellt men det viktigaste är att det är ytterligare konkret bevis för hur vi steg för steg genomför och förverkligar vår kommersialisering och expansion, säger Thomas Sörensson, vd för Enviro.

För mer information, vänligen kontakta:
Thomas Sörensson, vd Enviro, +46 (0)735-10 53 43, [email protected]          
Urban Folcker, CFO Enviro, +46 (0)760-00 13 11, [email protected]
Alf Blomqvist, styrelseordförande Enviro, +46 (0)733 149 700, [email protected]  

Mangold Fondkommission AB, +46 8 503 01 550, [email protected], är Enviros Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market Stockholm.

Scandinavian Enviro Systems AB
Herkulesgatan 1K
417 03 Göteborg
[email protected]
www.envirosystems.se

Enviro utvecklar, bygger och driver anläggningar för materialåtervinning av värdefulla resurser från uttjänta däck på en internationell marknad. Bolaget har utvecklat en process, baserad på en patenterad teknik, där upphettade däck i en syrefri miljö möjliggör att däckens olika material kan återvinnas utan förbränning. Således uppnås en miljövänlig utvinning där gas används till att driva anläggningen och de värdefulla resurserna kimrök, olja och stål säljs på marknaden. Materialen används i nya produkter vilket hjälper kunderna att uppnå hållbarhetsmål samt att behovet av fossila resurser minskar. Enviro grundades 2001, har huvudkontor i Göteborg och driver en anläggning för återvinning av uttjänta däck i Åsensbruk, Sverige. Bolaget är noterat för handel på Nasdaq First North Growth Market med Mangold Fondkommission, +46 8 503 01 550[email protected], som Certified Adviser. www.envirosystems.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.