Epiroc förvärvar kanadensisk leverantör av uppkopplingslösningar för dagbrott

| 7 juni, 2021 | 0 kommentarer

Stockholm: Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har förvärvat 3D-P, ett kanadensiskt bolag som tillhandahåller lösningar för trådlös uppkoppling i dagbrott.

3D-P, med säte i Calgary, Kanada, tillhandahåller pålitliga lösningar för trådlös uppkoppling för gruvbolag med drift i dagbrott. Ett robust trådlöst nätverk är viktigt för att möjliggöra gruvautomation, inklusive fjärrstyrd och autonom drift. 3D-P är aktivt i Nordamerika, Chile, Peru och Australien. Det har cirka 50 anställda och hade intäkter under 2020 på cirka MSEK 110.

“Att ha pålitlig uppkoppling av hög kvalitet är centralt för gruvbolag som investerar i automation och digitalisering för att stärka säkerhet och produktivitet”, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef. “Vi är glada att välkomna det utmärkta teamet på 3D-P till Epiroc. Tillsammans kommer vi att se till att våra kunder lyckas med sin automations- och digitaliseringsresa”.  

Transaktionen omfattas inte av offentliggörande­skyldighet enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. För mer information om 3D-P, vänligen se https://3d-p.com/.


Epirocs operatörstation BenchREMOTE

För mer information kontakta:
Ola Kinnander, Presschef
070 347 2455

[email protected]

Epiroc är en vital del av ett hållbart samhälle och en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering. Epiroc har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 36 miljarder kronor under 2020, och har 14 000 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *