Connect with us

Marknadsnyheter

Fler väljer att köpa Android i Karlskrona än någon annanstans, Apple dominerar i Stockholm

Published

on

Med december i backspegeln konstaterar Telenor att iPhone 14-modellerna fortsatte att toppa försäljningen. Sett till försäljningsstatistiken verkar det även som att många fick ljudprodukter under granen.

         De kunder som besöker butik köper i högre utsträckning Apples produkter än kunder i andra kanaler. Modeller som Nothing och Xiaomi säljer bäst online, berättar Magnus Stääv, ansvarig för Telenor Sveriges säljkanaler.

Magnus Stv ansvarig fr Telenors sljkanaler

I östra Götaland köpte kunderna i december flest Androidtelefoner i landet procentuellt sett. Ett exempel på det är Karlskrona där Samsung stod för över 30 procent av försäljningen. I Stockholm däremot dominerade Apple. I butiken på Östermalm i Stockholm valde 94 procent av kunderna iPhone, vilket är den högsta siffran i landet.

iPhone 14 med varianter fortsatte att vara en storsäljare under december och iPhone 14 Pro låg fortsatt i topp. Den enskilt mest sålda modellen nedbrutet i färger och minnesstorlekar var dock iPhone 11 64GB Black.

         I år såg vi en förflyttning i köpmönster från före jul till mellandagarna. Det blev färre hårda paket i form av mobiltelefoner under 2022 jämfört med 2021. Det som föll mest var ultra premium-segmentet, även om Samsungs kunder gick emot den trenden. Samtidigt ökade försäljningen av True Wireless – både på fjolårets storsäljare och genom ett större utbud av produkter, säger Magnus Stääv.

Bland tillbehören var det fortfarande skärmskydd och ljudprodukter som sålde bäst. Apples Airpods 3rd gen var fortsatt det mest sålda tillbehöret under december. Andra populära produkter var Apple TV och robotdammsugaren Eufy Robovac X8 Hybrid från Anker. Telenor ser en uppåtgående trend när det gäller uppkopplade prylar för det smarta hemmet, ett segment Telenor kommer att fortsätta utveckla för att förenkla människornas vardag.

         Vi fortsätter utöka vårt sortiment baserat på kundernas efterfrågan och beteenden på marknaden. Bland nyheterna som lanserades i december fanns till exempel JBLs högtalare och hörlurar tillsammans med Nintendo Switch, som var starten för vårt utbud inom gaming – en kategori som kommer att öka de närmaste månaderna, säger Magnus Stääv.

Intresset för säkerhetsprodukter fortsätter att öka. Bara under november blev kunder med tjänsten Surfa säkert skyddade från cirka 25 000 bedrägeriförsök vid användning av banktjänster och drygt 250 000 skadliga sidor blockades. Med Nätskydd, som ingår i samtliga mobilabonnemang, har sidor blockerats vid fler än 7,7 miljoner tillfällen sedan tjänsten lanserades.

         Säkerhetsprodukter är fortsatt viktiga för våra kunder. Vi fortsatte att öka försäljningen av ”Surfa säkert” under december, en månad när extra många utsätts för bedrägeriförsök. Tjänster som skyddar mot onlinebedrägerier, virus och andra hot är helt klart ett viktigt område vi kommer att fortsätta satsa på, fortsätter Magnus Stääv.

Telenor Sveriges bästsäljande telefoner, december 2022
(november i parantes)

Apple:

  1. iPhone 14 Pro (1)
  2. iPhone 14 (2)
  3. iPhone 14 Pro Max (3)
  4. iPhone 13 (ny)
  5. iPhone 11 (4)

Android:

  1. Samsung Galaxy S22 (1)
  2. Samsung Galaxy S22 Ultra (3)
  3. Samsung Galaxy A33 5G (ny)
  4. Samsung Galaxy S22 Plus (5)
  5. Samsung Galaxy A53 5G (4)

Uppgifterna är baserade på försäljningssiffror från Telenors samtliga försäljningskanaler under december och gäller både privata kunder och företagskunder.

Till försäljningssiffrorna tillkommer även de telefoner som är återanvända och som kommit till Telenor via Change-programmet eller tjänsten Sälj mobilen som säljs till konsument via partners.

Presskontakt

Boel Bengtsson
08-410 100 40
[email protected]

Om Telenor

Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,8 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12 miljarder kronor (2021) och har cirka 1 400 anställda.

Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 172 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 110 miljarder norska kronor (2021) och cirka 16 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).

Läs mer på www.telenor.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Rizzo Group meddelar byte av interim CFO

Published

on

By

STOCKHOLM 3 februari 2023 Rizzo Group AB (”Rizzo Group” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolagets interim CFO, Jonas Ohrzén, har sagt upp sig från sin anställning. Som hans efterträdare har Bolaget idag utsett Natalja Schneider till ny interim CFO. Natalja kommer senast från rollen som Head of Group Control på DHL Freight och har tidigare varit CFO på bland annat Nordic Morning Group. Rekryteringen av en permanent CFO pågår och är i sin slutfas.

Jonas Ohrzén kommer att fortsätta i sin nuvarande tjänst till den 6 februari 2023, Natalja Schneider tillträder tjänsten som interim CFO samma dag.

Jag vill tacka Jonas för hans tid och insats i Rizzo Group och önskar honom all lycka framtiden säger Jonas Stille, VD Rizzo Group.

För vidare information, vänligen kontakta:
Jonas Stille, VD, tel: +46 (0) 70 721 03 07, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Rizzo Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s markandsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 3 februari 2023 kl.17:15 CET.

Om Rizzo Group
Rizzo Group AB (publ) är en ledande aktör inom väskor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt cirka 60 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Rizzo och Morris med ett utbud av egna och externa varumärken. Rizzo Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm under ticker RIZZO B med ISIN-kod SE0016276109 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Koncernen har cirka 200 medarbetare (heltidstjänster). För mer information, besök www.rizzogroup.se

Rizzo Group
+46 8 508 99 200
[email protected]

Rizzo Group AB, Kungsholmstorg 6B, 112 21 Stockholm

Telefon 08-508 99 200. Organisationsnummer 556540-1493. www.rizzogroup.se  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Market Notice 28/23 Information regarding Vultus AB’s LEI

Published

on

By

Report this content

Vultus AB’s (VULTS) LEI has been updated from a previous incorrect LEI. 

Correct LEI: 984500C635EA7EDB7420 

Stockholm February 3, 2023 

Spotlight Stock Market 
08-511 68 000   
[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Almi Uppsala har beviljat Miris stöd för digitaliseringscheck om 250 000 kr

Published

on

By

Miris har beviljats stöd från Almi i form av en digitaliseringscheck om 250 000 kr. Stödet skall användas i samband med utveckling av det beräkningsverktyg som utvecklas tillsammans med Trients AB.

Stödet är finansierat av den europeiska regionala utvecklingsfonden och har beviljats av Almi Uppsala. Miris skall utveckla en digital lösning för överföring av data från Miris analysinstrument Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™) och ett användargränssnitt för det nya beräkningsverktyget som planeras lanseras innan årsskiftet.

”Denna finansiering är mycket uppskattat och är ett viktigt bidrag till vår utveckling av hållbara produkter. Beräkningsverktyget kommer effektivisera arbetet hos våra kunder och öka säkerheten i användningen av analysresultatet från Miris HMA™. Med ett beräkningsverktyg stärker vi Miris produktportfölj och tar ytterligare ett steg mot att förbättra nutritionsvården av för tidigt födda barn” säger Camilla Sandberg, VD Miris.

Denna information är sådan som Miris Holding är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-02-03 17:10 CET.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
[email protected]

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.