Företagandet växer och Länsförsäkringar Jämtland med dem

| 20 december, 2021 | 0 kommentarer

Det är i små och medelstora företag tillväxten sker och en större andel jämtar och härjedalingar är sysselsatta i de företagen jämfört med landet. Länsförsäkringar Jämtland har nu stärkt upp med två nya medarbetare för att täcka företagarnas behov.

– Bara i år har vi sett en ökning med 22 procent av företagskonton. Företagandet har alltid varit starkt i Jämtlands län och växer hela tiden men jag vågar nog säga att vi också tagit en större del av marknaden, säger Lars Rådström bankchef på Länsförsäkringar Jämtland.

För många branscher har det varit tufft under pandemin men trots det växer företagandet i länet och det är aktiebolagen som ökar. Från november 2020 till november 2021 ökade antal aktiebolag med 500 stycken. En procentuell ökning på 6,8 procent.

De två nya medarbetarna Jens Wahlborg och Mårten Areskoug har en lång erfarenhet av rådgivning till företag och dess ägare. Båda två har tidigare arbetat på Handelsbanken i Östersund.
– Våra små och medelstora företag är navet för länets tillväxt. Vi är i en tillväxtresa trots en lång period av pågående pandemi. Sedan har vårt län gynnats av den omställning som skett med möjligheten att arbeta ortsoberoende vilket förklarar en del i tillväxten vi nu ser, säger Mårten Areskoug ny gruppchef på Länsförsäkringar Jämtland.

Små och medelstora företag är mycket viktigt för hela länet men vissa kommuner sticker ut. Till exempel Åre som enligt organisationen Företagarna står för ungefär 42 procent av skatteintäkterna.
– Under mina år med företagarkontakter har jag blivit imponerad av företagarnas driv, initiativkraft och den anpassningsförmåga som finns här i länet. Det är också det som gör det så fantastiskt att arbeta med, säger Mårten Areskoug.

Det företagarna behöver hjälp med är bland annat lån, krediter, pension och mycket praktisk kring affären. Men bankens uppgift är också att vara någon man kan testa idéer på och få stöttning i företagets utveckling. 
– Det vi sett under pandemin är att den lokala kunskapen, personlig kontakt och att vi som bollplank känner till marknaden där företagen verkar blivit ännu mer viktigt. Därför är det så klart jätteroligt att vi växer och kan stärka upp med två fantastiska rekryteringar som gör oss ännu bättre på det som är vår styrka. Det är bra ett betyg för oss men också företagandet i länet, säger Lars Rådström.

För mer information, kontakta gärna:
Lars Rådström, bankchef på Länsförsäkringar Jämtland
063-19 33 12
[email protected]

Krister Holm
Pressansvarig
[email protected]
070 – 227 59 94

Länsförsäkringar Jämtland är ett lokalt bank- och försäkringsbolag. Vi är också kundägda. Det innebär att våra förpliktelser i första hand är mot alla fantastiska människor som bor i Jämtland och Härjedalen men också skogen, fjällen och staden. Vår livsmiljö. Med de andra länsbolagen äger vi Länsförsäkringar AB och delar kända varumärken som Agria, Wasa Kredit och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Tillsammans hjälper vi våra kunder med allt inom bank, försäkring och pension.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.