Förtroendet för a-kassan ökar

| 22 juni, 2022 | 0 kommentarer

Förtroendet för a-kassan ökar. Det visar en undersökning som gjorts av Kantar Sifo. 31 procent av de tillfrågade har ett högt förtroende, en ökning med 6 procentenheter sedan en motsvarande mätning vid samma period förra året.

– Det extrema tryck som a-kassorna hamnade i under coronapandemin, med bland annat alldeles för långa väntetider hos vissa a-kassor, påverkade säkert attityden till a-kassan negativt. I förra årets mätning visade sig detta tydligt genom ett minskat förtroende för a-kassan som helhet. Nu ändras attityden i rätt riktning när allmänheten ser att a-kassorna ganska snabbt kunde vända utvecklingen och att a-kassan är ett viktigt skydd när oron på arbetsmarknaden ökar, kommenterar Harald Petersson, ordförande i Sveriges a-kassor.

Lågt förtroende minskar. Samtidigt som fler känner ett ökat förtroende för a-kassan, minskar andelen med ett lågt förtroende radikalt. I förra årets mätning kände 23 procent ett lågt förtroende. Nu har den andelen minskat med 8 procentenheter till 15 procent.

Erfarenheterna av pandemin och det just nu osäkra läget i världen visar att det är viktigare än någonsin att vara medlem i en a-kassa. Det är viktigt att försäkra sin inkomst för framtiden och se till att ha en ekonomisk grundtrygghet, om det oförutsedda händer, säger Harald Petersson.
 

För mer information, v. v. kontakta:
Harald Petersson, ordförande Sveriges a-kassor, 072-546 69 08 eller [email protected]

Tomas Eriksson, kanslichef Sveriges a-kassor, 070-583 19 37 eller [email protected]

Presskontakt: Johan Ahlgren, kommunikationschef Sveriges a-kassor, 076-304 72 86 eller [email protected]

Fakta om a-kassan
– Sju av tio svenskar är medlemmar i a-kassan.
– Alla som har jobbat kan vid arbetslöshet ha rätt till grundersättning, oavsett medlemskap i en a-kassa eller inte.
– Den som är medlem i a-kassan kan ansöka om ersättning som baseras på inkomst.
– I Sverige finns 24 olika a-kassor, de flesta är specialiserade på olika yrkesområden.
– A-kassorna och arbetslöshetsförsäkringen finansieras av medlemsavgifter, arbetsgivaravgifter och företagarnas egenavgifter.

Harald Petersson
Ordförande
072-546 69 08
[email protected]

Tomas Eriksson
Kanslichef
070-583 19 37
[email protected]

Johan Ahlgren
Kommunikationschef
076-304 72 86
[email protected]

Sveriges a-kassor är service- och intresseorganisation för 24 a-kassor med totalt 3,8 miljoner medlemmar. Vi arbetar för att ännu fler ska få tillgång till tryggheten som a-kassan innebär. Vårt uppdrag är att stötta a-kassorna med opinionsbildning, utbildning och IT-utveckling. Läs mer på www.sverigesakassor.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.