Tanalys

Fredrik Schelin, Tina Nordström och Benny Cederberg bjuder till bords med mat och champagne i Spritfabriken

Den 25-26 augusti öppnar kocken och programledaren Tina Nordström för första gången upp sin matstudio ”Spritan” i Ödåkra utanför Helsingborg. Då bjuder hon, kocken Benny Cederberg och champagneexperten Fredrik Schelin in till en unik middag med tillhörande champagne och andra bubblor där det bjuds på inspiration, kunskap och en härlig smakfest.

Spritan är smeknamnet på den gamla Spritfabriken som drivs av Tina Nordström och hennes kollega tillika kocken Benny Cederberg. Tillsammans denna helg lagar de mat och Fredrik Schelin tar rodret och häller upp hantverksmässiga drycker i glaset.

– Jag kommer att bjuda på champagne i sju serveringar. Champagne passar till all mat bara man väljer rätt sorts champagne, och det tänkte jag bevisa på plats, och som alla vet så kräver färdighet sin övning och det kommer vi öva på ihop, säger Fredrik Schelin. Jag ska även försöka räta ut alla bubbliga frågetecken och förhoppningsvis bjuda på några oväntade smakkombinationer och matchningar man inte annars tänker på.

Två unika tillfällen kommer att erbjudas. En middagssittning och en långlunch. 

– Varje sittning startar med en Aperó, dvs en fördrink med tilltugg. Sen fortsätter det med en hel drös av goda rätter som jag och Benny levererar på vårt vis och givetvis med råvaror som är som allra bäst just då, säger Tina Nordström.

Det hela rundas av med en boksignering av Tina och Fredrik.

Tina Nordströms senaste bok heter Käka gott månad för månad och Fredrik Schelins senaste bok heter Champagne och andra bubblor.

Platserna är begränsade (20 st per dag). För att boka och ta del av mer information, läs mer här.

Fredag 25 augusti / Middag
17.30 Dörrarna öppnas för Aperó i köket
18.30 Middag och bubbel
21.30 Signering och ”hejdå-kram”

Lördag 26 augusti / Långlunch
13.00 Dörrarna öppnas för Aperó i köket
14.00 Lunch och bubbel
17.30 Signering och ”hejdå-kram”

Pris: 3595:- per person 

För mer information, kontakta gärna (gäller journalister):
Magdalena Höglund, presskontakt, tel: 0733 338840 eller e-post: magdalena@highlandpr.se

Fredrik Schelin är en av landets främsta vinexperter och har en förkärlek för mousserande viner i
allmänhet och champagne i synnerhet. Han fascinerades redan som 18-åring av hantverket bakom bubblorna. Hans första möte med drycken blev en livslång relation. Fredrik drivs av att dela med sig av sina erfarenheter, kunskaper och av sin passion för dryck i kombination med god mat. Han vill på ett inbjudande, enkelt och inkluderande vis inspirera till mer kunnande om vin och mousserande viner för att just du ska hitta dina bästa smakupplevelser. Redan 1995 öppnade Fredrik tillsammans med sin familj sin första restaurang. Stockholm Wine Club grundades 2005 som via vänner och kontakter spridit sig över landet och numera finns i många städer under namnet Sweden Wine Club. År 2009 startade Fredrik det digitala magasinet DinVinguide.se som sedan dess fått ett systermagasin med topplistor, DryckesListan.se.

Tina Nordström arbetar med att inspirera och stötta matlagare på daglig basis med sina kokböcker, tv-program och i sociala medier. Hon har varit med i tv-program som Tina i fjällen, Hela Sverige bakar och som jurymedlem i Sveriges yngsta mästerkock. Tillsammans med kollegan Benny Cederberg jobbar Tina med allt från vin, koppar, fat och filtar, ja, listan kan göras lång. Tina är också djupt engagerad i Barncancerfonden och Operation Smile.

Exit mobile version