Fredrik Strage kurerar exklusiv upplaga när musikmagasinet Sonic återuppstår på Readly

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Idag återlanserar magasinappen Readly musikmagasinet Sonic som en fortsättning på den nya innehållsserien Readly Retros. Ett exklusivt specialnummer släpps idag där musikjournalisten Fredrik Strage valt ut några av sina favoritreportage från tidningens nästan två decennier långa utgivningsperiod i Sverige.

Sonic publicerades mellan åren 2000 till 2017. Specialnumret är sprängfyllt med klassiska artiklar och intervjuer med odödliga citat från bland annat Kent, Håkan Hellström och Sahara Hotnights med flera. 

Håkan Hellström ser ut som en typisk popsnobb men i intervjun från början av 2008 längtar han efter den enorma folkliga framgång som han senare skulle få. ”Det gäller att nå svennarna.” säger han, kommenterar musikjournalisten Fredrik Strage.

Numret med Kent från 2002 såldes snabbt slut. Varken förr eller senare har Sveriges genom tiderna största rockband, berättat sin historia så utförligt som de gjorde här. Här finns klassiska anekdoter som den om när Högfjällshotellet i Sälen bokade Kent i tron att de var ett dansband (och skrev ”I afton: Kentz” på affischerna). 

Albumaktuella Thåström är en av artisterna som får ta plats i nya Sonic numret, Fredrik Strage fortsätter

– Listan över rockikonens 50 bästa låtar säger mer om hans liv och verk än vad någon annan artikel någonsin gjort. 

Specialnumret ‘Sonic By Fredrik Strage’ innehåller följande utvalda reportage:

 • The Hives (Sonic #1, av: Håkan Steen, foto Rikard Laving)
 • Kent (Sonic #6, av: Klas Ekman & Anders Dahlbom, foto Rikard Laving)
 • Hasil Adkins (Sonic #12, av: Lennart Persson)
 • Stina Nordenstam (Sonic #18, av: Fredrik Strage, foto Carl Dahlstedt)
 • Sahara Hotnights (Sonic #34, av: Henrik Arvidsson, foto Rikard Laving)
 • Mavis Staples (Sonic #34 av: Lennart Persson)
 • Håkan Hellström (Sonic #39, av: Henrik Arvidsson, foto Anna Simonsson)
 • El Perro del Mar (Sonic #39, av: Jenny Damberg, foto Thomas Wal)
 • Depeche Mode (Sonic #46, av: Johanna Paulsson)
 • Thåströms 50 bästa låtar (Sonic #61, av: Mattias Dahlström)
 • Girlgroup-skivsamlaren Sheila Burgel (Sonic #86, av: Gittan Öhman, foto Martin Adolfsson)
 • Min skivsamling: Dennis Lyxzén (Sonic #86, av: Anders Dahlbom, foto Andreas Nilsson)

– Sonic är ett livsverk och en epok av musikjournalistik som vi är väldigt stolta över. Vi får kontinuerligt förfrågningar från gamla läsare som vill beställa våra utgåvor och det finns en hög efterfrågan att gå tillbaka i Sonic-arkiven. Att vi nu får möjlighet att skaka liv i några av våra bästa reportage från åren med Sonic och låta musikfans ta del av innehållet igen känns viktigt. Det gör samarbetet med Readly och Fredrik Strage extra kul, säger Pierre Hellqvist, tidigare chefredaktör på Sonic.

Readly Retros är en satsning från Readly med ambitionen att tillgängliggöra nostalgiskt innehåll och viktig journalistik digitalt. Redan idag står äldre utgåvor för 20 procent av innehållet på Readly.

– Sonic var ett av Sveriges skarpaste musikmagasin under 2000-talet och en självklar kandidat för Readly Retros. Inom ramen för Retros har vi möjlighet att återpublicera bra, välskriven och inflytelserik journalistik där Sonic är en värdefull och viktig tidskapsel för den svenska musikjournalistiken, säger Daniel Hamrin, Nordic Content Lead på Readly.

Topp 10 mest lästa musiktitlarna i Sverige

 1. FÅR JAG LOV
 2. Rock’n’roll Magazine
 3. Sweden Rock Magazine
 4. Fozzie
 5. Rolling Stone
 6. Rockens legender
 7. Musikmagasinet
 8. Monitor
 9. Lira musikmagasin
 10. MOJO 

– Musikkategorin har fått ett uppsving under den senaste tiden och lanseringen av Sonic ligger därför helt rätt i tiden. Jag är säker på att många av våra läsare kommer uppskatta specialnumret av musikmagasinet, fortsätter Daniel Hamrin.

‘Sonic By Strage’ finns tillgänglig i Readly-appen från och med den 16 december.

För mer information, besök: www.readly.com/sonic

För mer information: 
Amelie Argenti, PR Manager 
[email protected]  
+46 733 92 42 63
 

Om Readly:
Readly är en digital prenumerationstjänst som ger användare obegränsad tillgång till 7500 nationella och internationella magasin inklusive förvärvet av franska Toutabo. Bolaget är idag en ledande aktör inom digitala magasinprenumerationer i Europa med användare på 50 marknader. I samarbete med 1200 förlag över hela världen digitaliserar Readly magasinindustrin. Vårt syfte är ta magasinens magi in i framtiden så att kvalitativt innehåll förblir något som upptäcks och lever vidare. Under 2021 distribuerade Readly cirka 210 000 utgåvor av magasin och tidningar som har lästs 120 miljoner gånger.
www.readly.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.