Connect with us

Marknadsnyheter

Frekvensomriktare från Schneider Electric kan generera upp till 30 procent minskning av energianvändningen i industriella processer

Published

on

Energieffektivisering har blivit en allt viktigare fråga i takt med att elpriserna ökat. Schneider Electrics prisbelönta frekvensomriktare Altivar kan vara till stor hjälp för att minska energiförbrukningen i svensk industri. Nu berättar Schneider Electrics partner Modern Elteknik om fördelarna med Altivar.

Enligt Energimyndigheten står elmotordrivna system för 65 procent av industrins elanvändning i Sverige och 40 procent av landets totala elanvändning. Att använda frekvensomriktare som effektiviserar användningen av elmotorerna kan både minska industrins elanvändning och sänka kostnaden för företag. Altivar frekvensomriktare samlar och delar data genom inbyggd intelligens för att förbättra verksamhetens effektivitet, säkerhet och tillförlitlighet.

Under hösten 2022 tilldelades Schneider Electric utmärkelsen “Most Climate-Positive Carbon Handprint Product Award” på Climate Week NYC. Priset har tilldelats för Altivar frekvensomriktare som kan generera upp till 30 procent minskning av energianvändningen i industriella processer. Altivar frekvensomriktare inkluderar även produkter med Schneider Electrics märkning Green Premium.

– På Schneider Electric arbetar vi för att skapa produkter och tjänster som underlättar energi- och klimatomställningen. Priset vi mottog på Climate Week i New York visar att detta arbete uppmärksammas och att vår produkt Altivar hjälper till att minska utsläppen avsevärt. Tillsammans med våra distributörer ser vi till att industrin kan förbättra sina miljömål vilket ligger helt i linje med vad Schneider Electric vill uppnå, säger Jan Kaihoej, VP Industrial Automation Nordic & Baltic på Schneider Electric.

Modern Elteknik, specialiserade på automationslösningar för industrier, har under många år haft ett framgångsrikt samarbete med Schneider Electric. Nu har företaget tagit nästa steg i partnerskapet och certifierats som Schneider Electrics enda ”Alliance Industrial Automation Distributor” i Sverige. För att bli certifierad partner har Modern Eltekniks personal gått omfattade utbildningar och gjort tester inom Schneider Electrics produkter och PLC-lösningar, vilket bland annat har resulterat i en försäljningsökning för Altivar med 49 procent under det senaste året.

­­– För oss är det viktigt att utveckla och utmana kompetensen inom våra arbetsområden. Under processen att bli Schneider Electrics ”Alliance Industrial Automation Distributor” är det precis vad vi har fått göra. Den prisbelönta frekvensomriktaren Altivar har ökat markant i försäljning och det tyder på att den är högpresterande inom sitt segment. Dessutom ger Altivar våra kunder bättre förutsättningar att mäta och analysera sin elförbrukning. Därför har vi förstärkt vår lagerhållning för att säkerställa snabb leverans till våra kunder, säger Jan Johannesson, VD på Modern Elteknik.

LÄNKAR:
Läs mer om att Modern Elteknik blir Schneider Electrics nya certifierade Alliance Industrial Automation Distributor här: https://www.se.com/se/sv/work/campaign/case-study/local/modern-elteknik.jsp

Läs mer om Altivar: https://www.se.com/se/sv/work/products/master-ranges/altivar/  

Läs mer om Modern Elteknik: www.modernelteknik.se

Karolina Wilderfalk
karolina.wilderfalk@se.com
0702826763

Vårt syfte på Schneider är att ge alla möjlighet att göra det mesta av vår energi och våra resurser som gynnar utveckling och hållbarhet för alla. Vi ser till att Life Is On. Vi vill vara din digitala partner för ökad hållbarhet och effektivitet. Vi driver digital transformation genom att integrera världsledande process- och energiteknik, uppkopplade produkter, styrning, programvara och tjänster på alla nivåer genom hela livscykeln för hem, byggnader, datacenter, infrastruktur och industrier. Vi är ett globalt företag med stark lokal närvaro. Vi förespråkar öppna standarder och ekosystem tillsammans med partners som delar vår passion för ett meningsfullt syfte, inkludering och handlingskraft.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Corem tecknar femårigt hyreskontrakt i New York

Published

on

By

Corem har tecknat hyreskontrakt med 1 RoundTable Partners avseende cirka 380 kvm i projektfastigheten 28&7 i New York. Hyresgästen, ett investmentbolag, kommer att flytta in under det andra kvartalet 2024 och hyrestiden är fem år.

28&7, en modern kontorsbyggnad om totalt 12 våningar belägen i hörnet av 7th Avenue och 28th Street i Chelsea på Manhattan, är Corems näst största pågående projekt och utvecklas i samarbete med GDS Development Management (GDSNY). Byggnaden är certifierad enligt LEED Gold och erbjuder såväl service i bottenvåningen som kontorsytor med den senaste teknologin vad gäller luftkvalitet och beröringsfria system. Fasaden är klädd med element i svartglaserad terrakotta.

”Vi är mycket glada över att kunna tillkännage ytterligare ett hyresavtal i 28&7, denna gång med 1 RoundTable Partners. Vi ser en fortsatt trend att premiumhyresgäster flyttar till högkvalitativa kontorsbyggnader och därmed också en fortsatt god efterfrågan på nya kontorsbyggnader i premiumsegmentet i New York”, säger Rutger Arnhult, Corems VD.

Det totala årliga kontraktsvärdet för Corems samtliga hittills tecknade hyresavtal i USA uppgår till cirka 13,5 miljoner USD. I och med denna uthyrning är 31 procent av den uthyrningsbara ytan i 28&7 nu uthyrd.

Corem Property Group AB (publ)

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Rutger Arnhult, VD, 070-458 24 70 , rutger.arnhult@corem.se
Eva Landén, vice VD, 010-482 76 50, eva.landen@corem.se

Corem Property Group AB (publ)
Box 56085, SE-102 17 Stockholm
Besök: Riddargatan 13 C
Org. nr: 556463-9440
www.corem.se

Detta pressmeddelande har offentliggjorts på svenska och engelska. Vid en eventuell avvikelse mellan språkversionerna ska den svenskspråkiga versionen ha företräde.

Corem Property Group är ett fastighetsbolag som på ett hållbart sätt äger, förvaltar och utvecklar kommersiella fastigheter i storstads- och tillväxtområden. Corem Property Group är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Agenda för Karnov Groups Kapitalmarknadsdag 2023

Published

on

By

Karnov Group AB (publ) kommer att arrangera sin första Kapitalmarknadsdag för investerare, analytiker och media torsdagen den 5 oktober 2023. Evenemanget kommer att hållas fysiskt i Stockholm och kommer även att filmas och direktsändas digitalt.

Agenda för dagen:

11:30: Dörrarna öppnas, mingel med koncernledningen
11:55: Välkomsttal och genomgång (Pontus Bodelsson, koncernchef samt Josephine Edwall Björklund, moderator)
12:00: Koncernstrategi (Pontus Bodelsson, VD och koncernchef)
12:40: Finansiell genomgång (Magnus Hansson, Finanschef)
13:10: Modererad frågestund med koncernchef och finanschef
13:25: Rast
13:40: Vår satsning på AI (Anne Nørvang Hansen, Chef för innehållsstrategi och kvalitet)
14:00: Modererad frågestund med chef för innehållsstrategi och kvalitet samt koncernens tekniska chef, Jan Ullerup
14:20: Rast
14:30: Genomgång av Region Syd samt långsiktig affärsstrategi (Guillaume Deroubaix, VD Region Syd)
15:15: Genomgång av Region Nord samt långsiktig affärsstrategi (Alexandra Åquist, VD Region Nord)
15:45: Modererad frågestund med koncernchef samt regionala verkställande direktörer
16:00: Öppen bar samt mingel med koncernledningen

Kapitalmarknadsdagen kommer fysiskt att hållas på Inderes Event Stage i Stockholm. Intresset är stort och vi har uppnått maxdeltagare i lokalen. Evenemanget kommer att filmas och vara direktsänt på https://ir.financialhearings.com/karnov-group-cmd-2023.

Presentationerna kommer att vara på engelska och kommer även finnas tillgängliga på bolagets hemsida, www.karnovgroup.com, efter att evenemanget avslutats.

För ytterligare upplysningar:

Erik Berggren, Head of Investor Relations

Telefon: +46 707 597 668

E-post: erik.berggren@karnovgroup.com

 

Denna information lämnades för offentliggörande kl. 15.00 CEST den 2 oktober 2023.

 

Karnov Group banar väg för rättvisan genom att tillhandahålla affärskritiska kunskaps- och arbetsflödeslösningar för yrkesverksamma inom juridik, skatt och redovisning samt miljö- och hälsoskydd i Europa. Genom innehåll som arbetas fram av över 7 000 välkända författare och experter levererar Karnov Group kunskap och insikter som gör det möjligt för över 500 000 användare att fatta bättre beslut snabbare – varje dag. Karnov Group har cirka 1 300 medarbetare och kontor i Sverige, Danmark, Norge, Frankrike, Spanien och Portugal. Karnov-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap under kortnamnet ”KAR”. För mer information, besök www.karnovgroup.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Loomis tecknar en tvåårig lånefacilitet om 115 miljoner EUR

Published

on

By

Loomis AB har slutit ett avtal för en syndikerad lånefacilitet om 115 miljoner EUR. Faciliteten har en löptid på upp till två år.

 

Faciliteten kan nyttjas för generella bolagsändamål inklusive förvärv.

 

Arrangörer är Bank of America, Danske Bank och Nordea Bank.

 

 

Detta pressmeddelande finns också tillgängligt på bolagets webbplats, www.loomis.com

 

 

2 oktober 2023

 

Jenny Boström
Ansvarig för hållbarhet och investerarrelationer

Mobiltelefon: 079-006 45 92
Epost: jenny.bostrom@loomis.com

Loomis erbjuder säkra och effektiva helhetslösningar för att hantera betalningar, vilket inkluderar distribution, hantering, förvaring och återanvändning av kontanter och andra värdeföremål. Loomis kunder är banker, detaljhandlare och andra finansiella aktörer. Loomis bedriver verk­samhet via ett internationellt nätverk av cirka 400 operativa lokalkontor i drygt 20 länder. Loomis sysselsätter cirka 25 000 personer och omsatte 2022 mer än 25 miljarder kronor. Loomis är noterat på large cap-listan på Nasdaq Stockholm.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.