Tanalys

Fyra restauranger och två barer – Viking Cinderella erbjuder finsmakare mycket nytt att pröva på

I början av mars får resenärerna fyra nya restauranger och två nya barer att välja bland, när Viking Cinderella sätts in på linjen Helsingfors–Stockholm som par till Viking Gabriella. Förutom god mat utlovas också förstklassig service, eftersom det uppstod en veritabel rusning till jobben på fartyget som nu övergår till finsk flagg.

För finländska fartygsresenärer är god mat det absolut viktigaste elementet för en lyckad kryssningsupplevelse, visar en färsk marknadsundersökning* som Viking Line låtit utföra. Av dem som besvarade undersökningen uppgav 20 procent att maten är det viktigaste. På andra plats kom gott sällskap med ett stöd på sju procent.

I början av mars får finsmakarna betydligt mer att välja bland, när Viking Cinderella tillför fyra nya restauranger på linjen Helsingfors–Stockholm: The Buffet som erbjuder närmare hundra olika smakupplevelser, à la carte-restaurangen Seaview Dining, Ocean Grill som specialiserat sig på grillat samt Melody som serverar avslappnad casual food.

”För allt fler av våra passagerare är maten huvudskälet att åka på kryssning. Vi är glada att nu kunna erbjuda dem så här mycket nytt att pröva på mellan Helsingfors och Stockholm. Mångsidighet är viktigt, eftersom varje passagerare har en individuell matupplevelse som han eller hon ser mest fram emot: en njuter av färsk hummer, en annan av de många fiskdelikatesserna i buffén och en tredje av en utdragen premiumfrukost med mousserande vin, specialkaffe och avocadotoast”, berättar Viking Lines restaurangchef Janne Lindholm.

”Vi vill erbjuda Östersjöns bästa matupplevelser. För oss innebär det förstklassiga, närproducerade råvaror och ambitiöst tillredda maträtter som baserar sig på säsongstänk och rena, nordiska smaker.”

De senaste tjugo åren har Viking Cinderella huvudsakligen betjänat den rikssvenska kundkretsen mellan Stockholm och Mariehamn. Ruttbytet har ingen större inverkan på restaurangernas kulinariska linje eller menyer.

”God mat är viktigt även för svenskarna, vilket betyder att Cinderellas restauranger redan nu håller kvalitetsmåtten. Rikssvenskarnas och finländarnas smakpreferenser ligger numera mycket nära varandra, och till exempel i buffén har vi därför bara gjort små ändringar. Sill och strömming får en större roll än skaldjur och svenskarnas specialdelikatesser såsom surströmming och ris à la Malta får ge plats för rätter som är mer i finländarnas smak”, säger Janne Lindholm.

Viking Cinderella har två barer: Bottega Prosecco Bar som liksom namnet säger har specialiserat sig på prosecco, samt Admiral Hornblower’s Pub vars sköna skinnsoffor, bardisk i ädelträ, Pub Quiz och trubadur har fått kunderna att trivas ända sedan Cinderella stod färdig. För partyfolket finns också barerna i nattklubben Étage.

I och med att Viking Cinderella sätts in på sin nya linje flaggas fartyget om till finländsk flagg och besättningen byts till stor del ut.

”Den nya besättningen på Cinderella är huvudsakligen finländsk, och våra kunder kan vara säkra på att få betjäning även på finska i restaurangerna. När vi började söka restaurangpersonal till Cinderella fick vi massor av ansökningar från personer som jobbar på våra andra fartyg. Förutom god mat kan våra passagerare alltså förvänta sig ytterst proffsig och entusiastisk service, vilken av Cinderellas restauranger de än väljer.”

*Market and Brand Study 2023, Demoskop, 730 svarslämnare
 

Viking Cinderellas restauranger och barer
 

Ocean Grill

Seaview Dining

The Buffet

Melody

Bottega Prosecco Bar

Admiral Hornblower’s Pub

Mer information:

Janne Lindholm, restaurangchef

janne.lindholm@vikingline.com, tfn +358 400 744 806

Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör
johanna.boijer@vikingline.com, tfn +358 18 270 00

Christa Grönlund, informationschef
christa.gronlund@vikingline.com, tfn +358 9 123 51

Exit mobile version