Tanalys

Generationsskifte på ASB VA-automation Filip Palmkvist blir ny VD

Uniwater, en av Nordens ledande koncerner med specialister inom VA-infrastruktur, har rekryterat Filip Palmkvist som VD för dotterbolaget ASB VA-automation (ASB). Filip är en erfaren ledare med bakgrund inom produktion och underhåll. Han efterträder Kenneth Rydin, en av de tre grundarna av ASB, efter 15 år på posten.

Filip Palmkvist har drygt 10 års erfarenhet inom tillverkningsindustrin, och lämnar tjänsten som Manufacturing Manager på CEJN för att gå in i rollen som VD för ASB. Det som lockade honom med tjänsten var ASB:s potential och viktiga samhällsfunktion, samt koncernen Uniwaters expansion. Filip har också har hög ambition för ASB. Han ser fram emot att utveckla verksamheten, hitta nya möjligheter för ASB:s erbjudande och kunna ta plats gällande hållbarhet och energieffektivisering.  

– Det ska bli otroligt intressant att driva ASB och få bidra med min kunskap och kompetens. Jag ser likheter med mina tidigare erfarenheter där jag har jobbat väldigt kundfokuserat – jag drivs av att skapa största möjliga värde för kunden. Dessutom är det spännande med allt nytt – ny roll, nytt bolag, ny bransch. Vatten och avlopp är grundläggande funktioner i alla samhällen och jag blir motiverad av att kunna bidra, säger Filip Palmkvist.

Ledarskap och gemenskap

Utmaningar och lagprestationer är något som både driver och intresserar Filip. Han har erfarenhet av att leda verksamhet med upp till 80 personer och han ser sig hellre som ledare än chef. Med inspiration från lagidrotten så drivs han av att se människor växa genom engagemang, motivation och inspiration. ”Om alla vill vara med och bidra så kommer vi att uppnå fantastiska resultat” menar Filip och på tal om lagidrott, så har han spelat handboll under många år. En självklar fritidssysselsättning för många i Skövde där Filip är uppvuxen och fortfarande bosatt i. Idag räcker inte tiden till det egna idrottsutövandet, däremot är han engagerad som handbollstränare för barn och ungdomar.

Rekryteringen av Filip Palmkvist som efterträdare till Kenneth Rydin är ännu en viktig tillsättning för Uniwater då ASB:s tjänster är bärande inom koncernens affärsområde Uniwater Automation.

– Jag är otroligt nöjd med att få in Filip i denna roll. Hans erfarenhet av produktion, ledarskap och lagarbete kommer att ge oss betydande möjligheter att nå den tillväxt vi har som strategiskt mål. Han kommer i sin nya roll att få tillgång till mycket erfarenhet och kunskap både från tidigare VD:n Kenneth Rydin och ASB:s övriga personal. Jag och Uniwaters ledningsgrupp är så tacksamma för Kenneths mångåriga arbete inom ASB. Alltifrån starten av bolaget för 15 år sedan, till där vi är idag. Det är stora skor att fylla, men vi är övertygade att vi har hittat rätt person för uppdraget, säger Fredrik Jonsson koncern-VD för Uniwater.

Filip Palmkvist tillträder som VD för ASB den 13 mars.

För mer information kontakta
Filip Palmkvist, VD ASB VA-automation filip.palmkvist@asbva.se, 0702-180431
Carolina Jaworski, kommunikationsansvarig på Uniwater,
carolina.jaworski@uniwater.se, 0708-749489

Uniwater är en av Nordens ledande koncerner med specialister inom VA-infrastruktur. Med dotterbolagens expertis erbjuder Uniwater AB heltäckande VA-lösningar till den nordiska marknaden. Under 2022 hade koncernen cirka 260 anställda och en omsättning på cirka 800 miljoner kronor. Uniwater bedriver verksamhet inom affärsområdena Pumping Stations, Automation, Water Treatment, Products och Solutions. Tillsammans bildar områdena en unik bredd av specialisttjänster och produkter för utveckling av VA-infrastruktur. Koncernen utgörs av ABAT, ASB VA-automation, Dala Kommunalteknik, ELVA, Emendo, IBECO, Norvatek, Proco Services, Rostfria VA-system och Svanesunds rör.

Taggar:

Exit mobile version