Tanalys

Globala HR-företaget Deels nya värdering – 12 miljarder dollar

Det globala HR-företaget Deel värderas till 12 miljarder dollar, och har nära 300 miljoner dollar i återkommande årlig intäkt. Nu lanserar Deel en ny global HR-plattform.

– Det handlar om att förenkla arbetssättet, säger Alex Bouaziz, vd och medgrundare, Deel.

Arbete globaliseras. Men hittills har ingen HR-plattform hanterat allt för alla, var som helst. HR-avdelningen använder i dag en mängd olika verktyg för att hantera anställda och internationella medarbetare, plus andra för eget kapital, utrustning och mer. De flesta team använder upp till 16 olika verktyg för enbart internationell teamledning. Det skapar datasilos, problem med teknisk konsolidering och inkonsekventa teamupplevelser.

– Det handlar om att förenkla arbetssättet. Det behövs inte längre flera olika HR-system. Allt finns hos Deel, säger Alex Bouaziz.

– Produkter som radikalt förenklar HR tar oss närmare vårt mål, nämligen att hjälpa miljoner människor att jobba för de bästa företagen i världen, fortsätter han. 

Under de senaste åren har Deel revolutionerat den globala distansarbetsmarkanden. Genom att förenkla internationella anställningar och löneutbetalningar har Deel hjälpt över 15 000 företag som Klarna, Nike, Subway, Reebok och Forever21 att anställa och betala anställda var som helst, och blivit marknadsledande inom området. Under 2022 ökade Deels årliga återkommande intäkt från 57 miljoner till 295 miljoner dollar, samtidigt som värderingen höjdes till 12 miljarder dollar.

– Med hjälp av våra kunder, partners och den globala arbetskraften har vi förändrat hur företag anställer på distans, och nu kan vi gemensamt förändra hela HR-branschen, säger Alex Bouaziz.

Deel lanserar ”Deel HR”, den enda globala HR-plattformen med allt företag behöver för att hantera hela sin personalstyrka genom Deel. På bara fem minuter kan teammedlemmar onboardas från var som helst med Deels plattform.

Läs mer här

För ytterligare info och intervjuförfrågningar: 
Johan Darin
Mail: johan.darin@talecontent.se

Deel är en ledande global löne- och administrationslösning som hjälper företag att anställa vem som helst, var som helst. Deels teknologi erbjuder lönefunktion, HR, efterlevnad, personalförmåner och andra funktioner som behövs för att anställa och leda ett globalt team.

Genom att använda en teknikaktiverad självbetjäningsprocess kan Deels kunder anställa oberoende underleverantörer och heltidsanställda i över 150 länder på bara några minuter – samtidigt som de säkerställer att lokala lagar och förordningar följs.

Exit mobile version