Gothia Cup satsar på kyckling från Kronfågel

| 11 juli, 2022 | 0 kommentarer

Kronfågel är i år för andra gången officiell partner till Gothia Cup, världens största ungdomsturnering i fotboll. I år kommer all kyckling som serveras på cupen vara svensk kyckling från Kronfågel. Gothia Cup har valt att byta ut de vanliga köttbullarna mot kycklingköttbullar som ett steg i arbetet kring mer hållbara matval.

Vi är väldigt glada över att ha Kronfågel med oss även i år då vi delar synen på ungdomars välmående både på och utanför planen. Att vi ska tillgodose våra deltagare med bra och god mat mellan matcherna är en viktig del i att göra upplevelsen så bra den kan bli. Vi brukar normalt servera cirka 255 000 köttbullar under en vecka och i år blir det alltså kycklingköttbullar från Kronfågel, säger Malin Fahlén, kommunikationsansvarig på Gothia Cup.

Andra gången Kronfågel är partner
Under vecka 29 samlas ungdomar från hela världen i Göteborg för att delta i världens största fotbollscup för personer under 18 år. Kronfågel startade samarbetet med Gothia Cup år 2019 som ett startskott för det egna projektet Rätt till rörelse. Projektet syftar till att ge fler ungdomar möjlighet till ett aktivt och hälsosamt liv genom idrott. Föreningar och initiativ som breddar synen på vem och hur man kan idrotta får stöd för att kunna fortsätta eller utöka sina verksamheter.

Att få jobba tillsammans med Gothia Cup är rätt på så många plan för oss då vi inte bara bidrar till rörelseglädje och gemenskap för barn och unga utan nu också får möjlighet att vara en del av Gothias matvärld. Därmed kan vi inspirera kring hälsosam och god kyckling till en målgrupp som är väldigt viktig för oss, säger Susanne Zabrodsky, marknadsdirektör på Kronfågel.

Kyckling på flera ställen på cupen
Vi är så glada att Gothia Cup har valt att servera mer kyckling vid tillfällena spelarna äter mellan matcherna. Att vi tillsammans gör något för att styra om matvalen under cupen blir inte bara en vinst för klimatet utan även för de idrottande ungdomarna som får i sig ett näringstätt protein, fortsätter Susanne.

Kronfågel kommer även finnas representerade i eventområdet på Heden under veckan. Där kommer man band annat att kunna äta goda kycklingrätter, hänga med sina lagkamrater och sp
ela fotbollsspel.

Information om Gothia Cup

Gothia Cup är världens största och mest internationella fotbollscup för ungdomar. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer och de spelar 4500 matcher på 110 planer runtom i Göteborg. Sedan starten 1975 har över 1 miljon spelare deltagit i turneringen.

Sandra Engstrand
Content & Communication specialist, Kronfågel

Telefon +46 730 87 20 78
[email protected]

Kronfågel ingår i Scandi Standard som är en av de största producenterna av kycklingbaserade livsmedelsprodukter i norra Europa med ledande positioner i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Irland. Varje dag, i allt vi gör, ser vi till att våra produkter lever upp till de högsta kraven på kvalitet, innovation och hållbarhet. Våra starkaste varumärken är Kronfågel, Danpo, Den Stolte Hane, Naapurin Maalaiskana och Manor Farm. Tillsammans är vi ca 3 000 medarbetare och har en omsättning på cirka 10 miljarder SEK. Läs gärna mer på www.scandistandard.com och www.kronfagel.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.