GOTLANDSBOLAGET TAR BESLUT PÅ BETYDANDE INVESTERING I PLAGAZI OCH BLIR STRATEGISK ANKARINVESTERARE I PLAGAZIS KAPITALANSKAFFNING.

| 17 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Gotland Tech Development AB, del av Rederi AB Gotland (publ) (”Gotlandsbolaget”), har åtagit sig att investera i Plagazi AB (publ) (“Plagazi” eller “Bolaget”) via en riktad nyemission. Gotlandsbolagets investering är avgörande för Bolagets utveckling, marknadslansering och etablering av vätgasanläggningar. Den riktade nyemissionen till Gotlandsbolaget, som en strategisk ankarinvesterare, är del utav företagets kapitalanskaffningsstrategi, tillsammans med Vator Securities AB (”Vator”), vilket även inkluderar riktade nyemissioner till fåtal nya investerare och existerande aktieägare (per mitten av augusti 2022).

Gotlandsbolaget har genom sitt åtagande givits möjlighet att investera till en teckningskurs som kommer att motsvara en ägarandel om ca. 10 procent av det totala antalet aktier och röster i Plagazi, efter att ytterligare nyemissioner, del utav bolagets kapitalanskaffningsstrategi, riktade till ett fåtal nya investerare och existerande aktieägare är slutförda.

Gotlandsbolaget är Sveriges äldsta passagerarrederi med en verksamhet som omfattar ägande och drift av färjor, ro-ro-, produkttankfartyg och hotellanläggningar. Gotlandsbolaget har som målsättning att utveckla en fartygsklass med nollutsläpp, Gotland Horizon, vilket är Sveriges första projekt för att skapa ett storskaligt vätgasdrivet fartyg för både resenärer och frakt. Idag har Gotlandsbolaget över 750 anställda, transporterar över 1,7 miljoner resenärer årligen och har en omsättning på 2,3 miljarder kronor (2021). Gotlandsbolaget agerar som en strategisk ankarinvesterare efter ett flertal månader av, finansiell, legal och teknisk due-diligence. Gotlandsbolaget tar plats i Plagazis styrelse och kommer därmed aktivt bidra till Plagazis utveckling. Plagazis patenterade process och framställning av, förnybar och cirkulär vätgas till ett konkurrenskraftigt pris möjliggör starka affärsmöjligheter mellan bolagen. Gotlandsbolagets ser en investering i Plagazi av strategisk vikt för bolagets framtida vätgasdrivna fartyg. Gotlandsbolaget och Plagazi lägger nu grunden för en långsiktig, strategisk och ledande relation mellan bolagen.

Gotlandsbolagets investering i Plagazi är en historisk milstolpe för vårt företag och kommer aktivt tillföra mycket till Plagazis utveckling då Gotlandsbolaget kommer att ta plats i vår styrelse. Gotlandsbolaget har som målsättning att utveckla en fartygsklass med nollutsläpp som drivs på vätgas, Gotland Horizon. Tillsammans med Plagazis patenterade process och framställning av, förnybar och cirkulär vätgas till ett konkurrenskraftigt pris så möjliggörs denna målsättning. Vi ser fram emot en spännande resa och att tillsammans leda vätgas- och sjöfartsmarknadens framdrift.” – Torsten Granberg, VD Plagazi AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Torsten Granberg, VD Plagazi AB (publ)

Email: [email protected]  

Phone: +46 70 676 12 34  
 

Om Plagazi AB (publ):

Plagazi AB är ett svenskt clean-techbolag som revolutionerar produktionen av grön vätgas. Plagazi processen hjälper företag och samhällen att förbättra den cirkulära ekonomin genom att omvandla avfall till grön vätgas genom plasma förbränning och patenterad teknik. Plagazi processen bidrar till att lösa de globala problemen som icke-återvinningsbart avfall, jakten på förnybara energikällor och koldioxidutsläpp. Med flera aktiva projekt i Europa strävar Plagazi att bli svaret på kontinenters strävan att nå uppsatta klimatmål.

Mer information:

www.plagazi.com | 

Följ Plagazi på LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/plagazigreenhydrogrenfromwaste/

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.