Connect with us

Marknadsnyheter

Halloweenfirande på Furuvik

Published

on

Årets rysligaste och mysigaste upplevelse är tillbaka! Mellan 14 oktober och 4 november fylls parken med tusentals pumpor och spännande upplevelser för hela familjen. Årets stora nyhet är en helt ny Pelle Svanslös-teater: Jakten på den stora Halloweentalangen. 

Mellan 14 oktober och 4 november förvandlas parken till en rysmysig plats med tusentals pumpor och spännande upplevelser för hela familjen. Kom och utforska magiska världar, träffa läskiga väsen och utmana dig själv i våra spökhus. I år presenterar vi dessutom en helt ny Pelle Svanslös-teater: Jakten på den stora Halloweentalangen.

Några utvalda kvällar ryser vi till parken lite extra med skräcksuccén Horror Nights! Här väntar gastkramande upplevelser som garanterat får blodet att frysa till is. Här behöver du ha ögon i nacken då onda väsen härjar på tivoliområdet. En försvarsgrupp tar dig med på en ryslig resa till den avspärrade ÖN där något fasansfullt lurar i skuggorna och vår konduktör hälsar dig välkommen på Zombieexpressen. Frågan är… vågar du ens komma in?

– Förra årets Halloween avslutades med ett besöksrekord vilket var oerhört kul. Jag är förväntansfull och peppad på att dra i gång årets firande. Förberedelserna med att förvandla parken, med pumpor, spökhus och läskiga väsen, pågår för fullt. Det ska bli fantastiskt att öppna parken om några veckor och välkomna hela familjen till ett rysmysigt Halloweenfirande som passar alla, både stor som liten, säger Sandra Wilke, vd Furuvik.

Biljetter finns tillgängliga på Furuviks hemsida. Gäster med Furuvikskortet har 20% rabatt på Halloween- och Horror Nights-biljetter.

HALLOWEEN PÅ FURUVIK

Datum:

– 14-15 oktober
– 21-22 oktober
– 
28 oktober-4 november

Öppettider: 11:00-18:00

 • Spökdisco
  Ett lagom läbbigt spökdisco för alla åldrar!

   
 • Ny Pelle Svanslös-föreställning
  Pelle Svanslös är tillbaka med en ny spännande show! I höst får vi lära känna Feline Eaur Bûlle, en kattgalen kvinna som är fast besluten att hitta de allra största kattalangerna. Hon reser land och rike runt för att nå sitt mål.

  Pelle Svanslös och hans vänner får nys om talangtävlingen och ställer upp med sångnummer. Vem tar hem segern och blir den ärofulla vinnaren? Var med och heja på Pelle och hans vänner!


   

 • Sydamerikas hemligheter
  Möt olika mystiska varelser som vi misstänker har kommit upp ur vattnet. I den stängda attraktionen hörs märkliga ljud. Personalen har sett siluetter av varelser stiga upp ur floden. Vågar du dig in och se vad som gömmer sig i gångarna?

   
 • Leksaksmakaren
  Leksaksmakaren är en omtänksam men lite knasig förälder som försökt skona sitt barn Manick från ensamhetens plågor genom att skapa vänner av leksakerna som finns i huset. Leksakerna är snälla, för det mesta i alla fall… Vågar du dig in i detta underliga hus där gränsen mellan mänskligt och omänskligt suddats ut?

  I denna attraktion är det starkt blinkande ljus.


   

 • Skattjakt hos varulvarna
  Hur många skatter kan du hitta i lemurhänget? Här leker läbbiga varulvar – se upp!

   
 • Zombieexpressen
  Under en resa i Transsylvanien plockade Orientexpressen upp en passagerare som övriga passagerare snabbt märkte inte var sig själv. En efter en förvandlades passagerna till människoätande zombies men konduktören lyckades begränsa utbrottet genom att låsa in alla zombies i de sista vagnarna. Eller gjorde han det?

  I denna attraktion är det starkt blinkande ljus.


   

 • Creepy Carnival
  Ett kringresande sällskap bestående av märkliga och missanpassade gycklare ledda av syskonparet Adolfi, bjuder på tveksamma föreställningar och märkliga ritualer till publikens förskräckelse på tivoliområdet. Attraktionerna på tivolit håller öppet som vanligt så länge vädret tillåter.

   
 • Labyrinten
  Våga ge dig in i en den kluriga Labyrinten på vårt Creepy Carnival-område.  När du väl har gått in i labyrintens snirkliga gångar kan vi inte garantera att du finner din väg ut…

   
 • Sagoläsning i Kruthuset
  Här kan både stora och små öron lyssna på kusliga historier!

HORROR NIGHTS

Datum:

– 21 oktober
– 28 oktober
– 
2–4 november

Öppettider: 19:00–23:00.
Åldersrekommendation: 13 år.

 • Vågar du kliva ombord på Zombie-Expressen?
  Under en resa i Transsylvanien plockade Orientexpressen upp en passagerare som övriga passagerare snabbt märkte inte var sig själv. En efter en förvandlades passagerna till människoätande zombies men konduktören lyckades begränsa utbrottet genom att låsa in alla zombies i de sista vagnarna. Eller lyckades han?

  I denna attraktion är det starkt blinkande ljus.


   

 • ÖN
  Följ med försvarsgruppens Sök- och Räddningsinsats ute på den avspärrade ön, och gå till botten med vad som hänt i genlabbets mörka gångar. Det sista du ser innan lysrören flimrar ut är varningsmeddelandet “Containment Breach”. Du famlar efter ficklampan. Något rör sig där ute på ön. Något… inte av denna värld.

   
 • Leksaksmakaren
  Den onda leksaksmakaren har under åratal lurat in barn i sitt hus med hjälp av leksaker. Barnen har därefter utsatts för okända experiment, och blir aldrig sig själva igen… Blickarna ekar tomt och all mänsklighet tycks för evigt ha lämnat deras små kroppar. Kan du stå emot Leksaksmakarens lockande ord?

  I denna attraktion förekommer starkt blinkande ljus.


   

 • Creepy Carnival!
  Tivoliområde har tagits över av kringresande gycklare med onda uppsåt. De bjuder in dig till en show med eldartister och knivjonglörer… men de har inga planer på att låta dig komma ut… Utvalda attraktioner kommer att hållas öppna så länge vädret tillåter.

   
 • Labyrinten
  Våga ge dig in i en den kusliga Labyrinten på vårt Creepy Carnival-område. Man vet aldrig vad som lurar i labyrintens mörka vrår. Vi kan inte garantera att du kommer ut, trots att det kommer vara din enda önskan när du tagit dig in.

Biljett till Horror Nights säljs separat och ingår inte i Dagsentré Halloween.

HALLOWEENPAKETET 2023

Med Halloweenpaketet får du en härlig dag i parken och en mysig övernattning på Furuvik Havshotell eller på Furuviks Havscamping.

Det här ingår i Halloweenpaketet:

 • Övernattning på Furuviks havshotell eller i stuga på havscampingen
 • Dagsentré till parken på avresedagen*
 • Fria åk i alla öppna attraktioner
 • Frukostbuffé (endast för gäster på hotellet)
 • Filmvisning och lekrum
 • Fri parkering

*Gäster som ankommer 4/11 har tillgång till parken på sin ankomstdag (parken stängd söndag 5/11).

Campinggäster kan köpa till frukostbuffé eller frukostpåse.

Ankomstdatum:

 13-14 oktober
– 
20-21 oktober
– 
27-31 oktober
– 
1-4 november

Gabriella GranditskyTf. presskontakt010-708 71 15gabriella.granditsky@parksandresorts.com

Furuvik är en kombinationspark med djurpark, tivoli, badland och konsertarena, naturskönt belägen vid havet ca 1 mil söder om Gävle. Furuvik öppnade redan 1900. Sedan 2008 återfinns Nordens enda primatforskningsstation i parken. Furuvik är medlem i Svenska Djurparksföreningen samt den europeiska branschorganisationen EAZA. En av parkens viktigaste uppgifter är att sprida kunskap om djur och natur. Furuvik anställer totalt ca 550 medarbetare under säsong och gästas av ca 350 000 besökare per år. Furuvik är sedan 2010 en del av Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland.

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Tingsvalvet Fastighets AB (publ) – Förvärvet av samtliga aktier i Fastighets AB Marås 1:26 har genomförts

Published

on

By

Tingsvalvet Fastighets AB (publ) (”Tingsvalvet” eller ”Bolaget”) offentliggjorde den 31 augusti 2023 att Tingsvalvet, genom dotterbolaget RetailFast Karlskoga AB, ingått avtal med Poplanäs Invest AB avseende förvärv av samtliga aktier i Fastighets AB Marås 1:26 (”Förvärvet”). Idag, den 2 oktober 2023, genomfördes Förvärvet. Den preliminära köpeskillingen för samtliga aktier i Fastighets AB Marås 1:26 uppgår till cirka 41,8 MSEK, varav cirka 25,3 MSEK erläggs kontant. Den återstående delen av köpeskillingen om 16,5 MSEK erläggs genom revers, vilken kvittas mot 55 000 nyemitterade preferensaktier i Tingsvalvet till en teckningskurs om 300 kronor per aktie (”Kvittningsemissionen”). Styrelsen för Tingsvalvet har därför idag, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 17 maj 2023, beslutat om en riktad kvittningsemission om 55 000 aktier i Bolaget till Poplanäs Invest AB.

 

Genom förvärvet av samtliga aktier i Fastighets AB Marås 1:26 förvärvar Bolaget fastigheten Gnosjö Marås 1:26. Fastigheten är fullt uthyrd till en hyresgäst med ett tioårigt triple net-hyresavtal. Direktavkastningen uppgår till 8,66 procent och fastighetsvärdet uppgår till 46,5 MSEK.

 

Den slutliga köpeskillingen, som ska fastställas senast 60 bankdagar från idag, den 2 oktober 2023, ska motsvara eget kapital i Fastighets AB Marås 1:26 (summa eget kapital plus 79,4 procent av obeskattade reserver och 100 procent av avsättningar för uppskjuten skatt hänförliga till temporära skillnader mellan fastighetens bokförda värden och skattemässiga värden) plus ett belopp motsvarande det överenskomna fastighetsvärdet om 46,5 MSEK minus fastighetens bokförda värden och eventuell uppskjuten skattefordran. Det ska inte göras något avdrag för uppskjuten skatt från köpeskillingen då överenskommet fastighetsvärde redan är satt med hänsyn taget till aktuellt skattemässigt restvärde på fastigheten. Eventuella justeringar i den preliminära köpeskillingen ska regleras kontant.

 

Skälet till kvittningsemissionen och avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att Tingsvalvet ingått ett aktieöverlåtelseavtal avseende förvärv av samtliga aktier i Fastighets AB Marås 1:26. I samband med förvärvet har Bolaget åtagit sig att erlägga en del av köpeskillingen i form av nyemitterade preferensaktier i Tingsvalvet.

 

Teckningskursen har, i enlighet med aktieöverlåtelseavtalet, fastställts till 300 kronor per preferensaktie. Teckningskursen har fastställts utifrån en bedömning av rådande marknadsläge, verksamhetens historiska utveckling och Bolagets affärsutsikter. Styrelsen för Tingsvalvet anser att teckningskursen har fastställts till marknadsmässiga villkor genom förhandlingar på armlängds avstånd och återspeglar aktuella marknadsförhållanden och efterfrågan.

 

Säljaren Poplanäs Invest AB har tecknat och tilldelats samtliga aktier i Kvittningsemissionen.

 

Kvittningsemissionen i samband med Förvärvet har fattats med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 17 maj 2023. Kvittningsemissionen kommer medföra att det totala antalet aktier i Tingsvalvet ökar med 55 000 aktier, från 13 640 000 aktier till 13 695 000 aktier, samt att det totala antalet röster i Tingsvalvet ökar med 5 500, från 7 160 000 röster till 7 165 500 röster. Aktiekapitalet ökar med 55 000 kronor, från 13 640 000 kronor till 13 695 000 kronor. Kvittningsemissionen innebär en utspädning om cirka 0,40 procent av antalet aktier och cirka 0,08 procent av antalet röster, baserat på antalet aktier och röster i Tingsvalvet efter Kvittningsemissionen.

 

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Tingsvalvet Fastighets AB (publ)

 

Håkan Karlsson, VD    Magnus Fält, vice VD 

+46 70 618 24 61    + 46 70 618 24 60

hakan.karlsson@tingsvalvet.se   magnus.falt@tingsvalvet.se

 

 

Informationen lämnades, enligt kontaktpersonernas försorg, för offentliggörande 2 oktober 2023 kl. 17.00 CEST.

 

Om Tingsvalvet

För mer information om Tingsvalvet Fastighets AB (publ), vänligen se; www.tingsvalvet.se.

 

Tingsvalvet är ett kassaflödesdrivet fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter med hög direktavkastning. Fastighetsbeståndet är fokuserat till starka lokala lägen, framför allt i Mellansverige. Den 1 juli 2023 uppgick fastighetsvärdet till ca 1,7 miljarder kronor.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Tingsvalvet Fastighets AB (publ) – Förvärvet av samtliga aktier i Fastighets AB Marås 1:26 har genomförts

Published

on

By

Tingsvalvet Fastighets AB (publ) (”Tingsvalvet” eller ”Bolaget”) offentliggjorde den 31 augusti 2023 att Tingsvalvet, genom dotterbolaget RetailFast Karlskoga AB, ingått avtal med Poplanäs Invest AB avseende förvärv av samtliga aktier i Fastighets AB Marås 1:26 (”Förvärvet”). Idag, den 2 oktober 2023, genomfördes Förvärvet. Den preliminära köpeskillingen för samtliga aktier i Fastighets AB Marås 1:26 uppgår till cirka 41,8 MSEK, varav cirka 25,3 MSEK erläggs kontant. Den återstående delen av köpeskillingen om 16,5 MSEK erläggs genom revers, vilken kvittas mot 55 000 nyemitterade preferensaktier i Tingsvalvet till en teckningskurs om 300 kronor per aktie (”Kvittningsemissionen”). Styrelsen för Tingsvalvet har därför idag, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 17 maj 2023, beslutat om en riktad kvittningsemission om 55 000 aktier i Bolaget till Poplanäs Invest AB.

 

Genom förvärvet av samtliga aktier i Fastighets AB Marås 1:26 förvärvar Bolaget fastigheten Gnosjö Marås 1:26. Fastigheten är fullt uthyrd till en hyresgäst med ett tioårigt triple net-hyresavtal. Direktavkastningen uppgår till 8,66 procent och fastighetsvärdet uppgår till 46,5 MSEK.

 

Den slutliga köpeskillingen, som ska fastställas senast 60 bankdagar från idag, den 2 oktober 2023, ska motsvara eget kapital i Fastighets AB Marås 1:26 (summa eget kapital plus 79,4 procent av obeskattade reserver och 100 procent av avsättningar för uppskjuten skatt hänförliga till temporära skillnader mellan fastighetens bokförda värden och skattemässiga värden) plus ett belopp motsvarande det överenskomna fastighetsvärdet om 46,5 MSEK minus fastighetens bokförda värden och eventuell uppskjuten skattefordran. Det ska inte göras något avdrag för uppskjuten skatt från köpeskillingen då överenskommet fastighetsvärde redan är satt med hänsyn taget till aktuellt skattemässigt restvärde på fastigheten. Eventuella justeringar i den preliminära köpeskillingen ska regleras kontant.

 

Skälet till kvittningsemissionen och avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att Tingsvalvet ingått ett aktieöverlåtelseavtal avseende förvärv av samtliga aktier i Fastighets AB Marås 1:26. I samband med förvärvet har Bolaget åtagit sig att erlägga en del av köpeskillingen i form av nyemitterade preferensaktier i Tingsvalvet.

 

Teckningskursen har, i enlighet med aktieöverlåtelseavtalet, fastställts till 300 kronor per preferensaktie. Teckningskursen har fastställts utifrån en bedömning av rådande marknadsläge, verksamhetens historiska utveckling och Bolagets affärsutsikter. Styrelsen för Tingsvalvet anser att teckningskursen har fastställts till marknadsmässiga villkor genom förhandlingar på armlängds avstånd och återspeglar aktuella marknadsförhållanden och efterfrågan.

 

Säljaren Poplanäs Invest AB har tecknat och tilldelats samtliga aktier i Kvittningsemissionen.

 

Kvittningsemissionen i samband med Förvärvet har fattats med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 17 maj 2023. Kvittningsemissionen kommer medföra att det totala antalet aktier i Tingsvalvet ökar med 55 000 aktier, från 13 640 000 aktier till 13 695 000 aktier, samt att det totala antalet röster i Tingsvalvet ökar med 5 500, från 7 160 000 röster till 7 165 500 röster. Aktiekapitalet ökar med 55 000 kronor, från 13 640 000 kronor till 13 695 000 kronor. Kvittningsemissionen innebär en utspädning om cirka 0,40 procent av antalet aktier och cirka 0,08 procent av antalet röster, baserat på antalet aktier och röster i Tingsvalvet efter Kvittningsemissionen.

 

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Tingsvalvet Fastighets AB (publ)

 

Håkan Karlsson, VD    Magnus Fält, vice VD 

+46 70 618 24 61    + 46 70 618 24 60

hakan.karlsson@tingsvalvet.se   magnus.falt@tingsvalvet.se

 

 

Informationen lämnades, enligt kontaktpersonernas försorg, för offentliggörande 2 oktober 2023 kl. 17.00 CEST.

 

Om Tingsvalvet

För mer information om Tingsvalvet Fastighets AB (publ), vänligen se; www.tingsvalvet.se.

 

Tingsvalvet är ett kassaflödesdrivet fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter med hög direktavkastning. Fastighetsbeståndet är fokuserat till starka lokala lägen, framför allt i Mellansverige. Den 1 juli 2023 uppgick fastighetsvärdet till ca 1,7 miljarder kronor.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Lohilo Foods AB (Publ) har genomfört den riktade nyemission som tidigare kommunicerats

Published

on

By

I enlighet med det beslut som Lohilo Foods AB (”Lohilo” eller ”Bolaget”) kommunicerat genom pressmeddelande den 6 september 2023, och genom nyttjande av det emissionsbemyndigande som årsstämman beslutade om den 2 juni 2023 har 9 756 097 nya aktier emitterats mot kontant betalning från Voxson Carl-L Eriksson AB, Sebbot Invest AB samt 247 Group Ventures AB.

Den riktade emissionen fulltecknades, varigenom antalet aktier i Bolaget ökade med 9 756 097 till 32 085 996.

Utspädningen uppgick till 30,4% procent.

Lohilo Foods ABs aktiekapital ökade till 1 347 611,83 kronor.

I enlighet med vad som tidigare kommunicerats förväntas utfall i den pågående företrädesemissionen att offentliggöras kring den 4 oktober.

”Bolag vars aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North Growth Market måste ha en Certified Adviser. För Lohilo Foods AB innehar FNCA Sweden AB uppdraget som Certified Adviser.”

Richard Hertvig, VD, richard@lohilofoods.com, +46 70 886 94 44

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.