Halvårsrapport 2021 FastOut Int. AB

| 27 augusti, 2021 | 0 kommentarer

VD har ordet

Det finns anledningar till att vara positiv, när det äntligen börjat ljusna på många håll i samhället och vi kan se ökad aktivitet i pandemins kölvatten. Det gäller även för FastOut. Vi har under de senaste 16-17 månaderna medvetet hållit tillbaka marknadsföring och en del säljaktiviteter. Istället har vi lagt större fokus på att mer utveckla och färdigställa såväl vår teknikplattform som nya tjänster och funktioner. Men nu känner vi att det är tid för att systematiskt och med försiktighet börja skala upp. Därför är det glädjande att redan nu se en ökad försäljning.

Under årets andra kvartal ökade intäkterna från 1,3 till 1,9 miljoner kronor, jämfört med kvartal 2 förra året. Investeringar och utvecklingskostnader till trots hölls resultatet ändå på 0,1 miljoner kronor, vilket är i nivå med samma period i fjol. Det är glädjande att kunna visa att vi både kan utveckla teknik och tjänster och samtidigt hålla resultatet positivt.

Även för halvåret ligger vi klart bättre till än för motsvarande period 2020. De totala intäkterna för de två första kvartalen landar på 3,7 miljoner kronor, att jämföra med 3,2 miljoner kronor samma period förra året. Detsamma gäller kassan som också stärkts tydligt under det senaste året.

Vad gäller plattformen är jag riktigt nöjd och optimistisk. Vi har nu en helt unik och globalt skalbar plattform som knyter samman den lokala fotografen med den lokala mäklaren för att till exempel  skapa egen portfolio, prislistor, beställ- och bokningssystem, automatiska 360°-tjänster, automatisk video, bildredigering, planritningar, automatisk fakturering och körjournal m.m. Med vår plattform täcker vi hela spektrat av tjänster som en fotograf och mäklare kan tänkas behöva. Under hösten lanseras FastOut 2.0.

Vi är mer kompletta än någonsin och det var ett tag sedan vi kände sådan framtidstro. Därför kommer vi inom kort att tydligt öka vår digitala marknadsföring och våra ambitioner i bearbetningen av nya kunder.

Håkan Lindgren
Verkställande Direktör
FastOut Int. AB

Finansiell översikt 

KONCERNENS FINANSIELLA ÖVERSIKT FÖR FÖRSTA HALVÅRET 2021

Nettoomsättningen uppgick till 3,4 MSEK (2,7)
Totala intäkter uppgick till 3,7 MSEK (3,2)
Rörelseresultatet uppgick till 0,1 MSEK (0,1)
Periodens resultat uppgick till 0,1 MSEK (0,1)
Resultat per aktie uppgick till 0,00 SEK (0,00)

Siffror inom parentes avser första halvåret 2020

KONCERNENS FINANSIELLA ÖVERSIKT FÖR KVARTAL 2 2021
Nettoomsättningen uppgick till 1,9 MSEK (1,3)
Totala intäkter uppgick till 2,0 MSEK (1,6)
Rörelseresultatet uppgick till 0,1 MSEK (0,1)
Periodens resultat uppgick till 0,1 MSEK (0,1)
Resultat per aktie uppgick till 0,00 SEK (0,00)

Siffror inom parentes avser kvartal 2 2020

För mer information, kontakta:
VD, Håkan Lindgren
Tel: +46 (0)727 29 18 80
E-post: [email protected]

Denna information är sådan information som FastOut Int AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Information lämnades, genom styrelsens försorg, för offentliggörande den 27 augusti 2021.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *