HANZA förvärvar produktutvecklingsföretag i Tyskland

| 4 juli, 2022 | 0 kommentarer

För att möta en ökande efterfrågan har HANZA i dag förvärvat Budelmann Elektronik GmbH (”Budelmann”) i Münster, Tyskland. Affären understryker den unika bredden i HANZAs erbjudande.

HANZA AB (publ) är en kontraktstillverkare som erbjuder regional och komplett tillverkning i sex tillverkningskluster. Dessutom erbjuder HANZA rådgivningstjänster som optimerar kundernas leveranskedjor, samt produktutveckling.

För att ytterligare stärka produktutvecklingsdelen har HANZA i dag förvärvat Budelmann, som består av ett tvärvetenskapligt team om 10 personer med spetskompetens inom elektronik, mekanik och mjukvaruutveckling. Företaget leds av Christoph Budelmann, teknisk doktor och professor, och hans fru Jeannine Budelmann med internationell utbildning inom ekonomi och kultur från universitet i Tyskland, Frankrike och Kina.

”Vår uppgift är att kontinuerligt öka våra kunders konkurrenskraft.”, säger Erik Stenfors, vd för HANZA. ”Framgångsrika kunder är det som möjliggör vår fantastiska tillväxtsresa. Vi kunde nyligen rapportera att vi passerat 3 miljarder SEK i omsättning under en 12 månaders period, under god lönsamhet. Under 2022 slutför vi ett omfattande expansionsprogram för våra sex tillverkningskluster. Det gör den här affären till ett naturligt nästa steg, ett strategiskt förvärv för att möta en växande efterfrågan även inom produktutveckling.”

Budelmann kommer att byta namn till ”HANZA Product Development Services GmbH” och utgöra en central resurs för samtliga HANZA-kunder. Företaget ligger i Münster, nära HANZAs övriga verksamhet i Tyskland, och kompletterar HANZAs befintliga produktutvecklingsteam i Remscheid.

Affären skapar även mervärden för Budelmanns nuvarande kunder. ”Vi stärker våra olika kärnkompetenser samtidigt som vi erbjuder våra kunder ett unikt tillverkningskoncept”, säger vd Jeannine Budelmann.

Förvärvet är i det närmaste skuldfritt och har en årlig omsättning om cirka 15 MSEK. Köpeskillingen för aktierna är cirka 8 MSEK, med ytterligare cirka 2 MSEK i form av en tilläggsköpeskilling. Förvärvet har en marginell direkt påverkan på HANZAs resultat- och balansräkning.

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Stenfors, vd, Tel: +46-70 950 80 70, e-post: [email protected]
Lars Åkerblom, CFO, Tel: +46-70 794 98 78, e-post: [email protected]

Om HANZA:
HANZA är ett globalt kunskaps- och tillverkningsföretag som moderniserar och effektiviserar tillverkningsindustrin. Genom rådgivning om leverantörskedjor och med egna  fabriker grupperade i regionala tillverkningskluster, skapar vi stabilare leveranser, ökad lönsamhet och en miljövänlig tillverkningsprocess för våra kunder.
HANZA grundades år 2008 och nådde år 2021 över 2,5 miljarder kronor i omsättning. Bolaget har sex tillverkningskluster: Sverige, Finland, Tyskland, Baltikum, Centraleuropa och Kina.
Bland HANZAs uppdragsgivare finns ledande produktbolag som ABB, Epiroc, GE, Getinge, John Deere,
SAAB, Sandvik, Siemens och Tomra.

HANZA är noterat på Nasdaq Stockholms huvudlista.

För mer information: www.hanza.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.