Hemsö tecknar hyresavtal med hotelloperatör i Trelleborg

| 25 november, 2021 | 0 kommentarer

Hemsö har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Got City Center Hotels för den nya hotell- och konferensanläggningen som ska byggas i centrala Trelleborg. Hotellet kommer att kombineras med det nya kommunhuset och blir 16 våningar högt med panoramautsikt över Trelleborgs stad och havet. Investeringen uppgår till 400 miljoner kronor.

Hemsö förvärvade de aktuella fastigheterna 2019 med syfte att utveckla kvarteret i samråd med Trelleborgs kommun. Ett 20-årigt hyresavtal har tecknats med hotellgruppen GCCH för den planerade hotell-och konferensdelen som omfattar en yta på totalt 6 850 kvadratmeter.

‒ Det känns mycket roligt att GCCH har valt att expandera sin hotellverksamhet i vårt nya projekt. Behovet av logi förväntas öka i staden därför är vi glada över att vi nu har en hotelloperatör på plats. Med sin spännande arkitektoniska gestaltning och läge kommer hotellet att bli Trelleborgs landmärke som många besökare kan glädja sig åt, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.

‒ Roligt att vi nu börjar se stadsutveckling även på hotell och destinationssidan i kommunen. Både en byggnad som nytt landmärke i staden och nu med mer spännande innehåll, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande, Trelleborgs kommun.

En avsiktsförklaring med kommunen tecknades 2019 för att utveckla kommunens delar fram till hyresavtal. Kommunhuset får en yta på cirka 3 000 kvadratmeter fördelat på reception och kontor på de nedersta fyra planen. I samband med nybyggnationen kommer den gamla magasinsbyggnaden, Thelinska magasinet, att återbrukas och renoveras till ett konferenscenter och café. Denna byggnad kommer att tillhöra hotellets lokaler.

Hotellet kommer att disponera 13 våningar i byggnaden. På plan 10 kommer en SPA-avdelning att ligga samt en utomhuspool som kommer hänga ut över fasaden. Till detta ingår även gym med utomhusområde samt två terrasser. På plan 14 placeras en skybar med tillhörande takterrass och en stor balkong, vilket möjliggör en hänförande panoramautsikt. Återstående våningar kommer utgöras av 114 moderna rum varav flertalet har havsutsikt och några med tillgång till egen balkong.

Hotellet kommer med sina spafaciliteter tillhöra hotellkategorin destinationshotell med wellnessavdelning, konferens, restaurang och skybar. Konceptet har utformats tillsammans med hotellrådgivaren Annordia och Jais Arkitekter. Annordia, som också ansvarat för operatörsrekryteringen, är en av Nordens ledande rådgivningsbyråer för investeringar i och utveckling av hotellfastigheter.

‒ Det känns fantastiskt kul att få skapa det här destinationshotellet tillsammans med Hemsö. Det blir en helt unik byggnad där vi även invändigt kommer att lägga mycket energi på att nå upp till den väldigt höga nivå som vi har satt för design och hållbarhet. Med tanke på närheten till de flesta större städer i regionen så tror vi att det blir en självklar destination för en avkopplande upplevelse. Hotellet kommer att bli ett bra komplement till utbudet som redan finns i staden och vi kommer gemensamt att kunna locka många nya gäster till Trelleborg, säger Henric Hannerfalk, GCCH.

Byggstarten är beräknad till tredje kvartalet 2022 och färdigställande till våren 2025. Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad silver samt guld i kategorin för energianvändning. Ambitionen är att använda geotermisk energiuppvärmning för fastigheten. För att minimera utsläppet av CO2 görs klimatberäkningar för att kunna välja material med låg klimatpåverkan.

Fakta om hyresgästen:
Got City Center Hotels är ett familjeföretag som har utvecklat sin verksamhet under 20 år och driver idag 5 hotell i centrala Göteborg. Av dem nuvarande hotellen så är 4 med i kedjan Best Western samtidigt som en verksamhet är fristående.

För vidare information vänligen kontakta

Nils Styf, vd                                                 08-501 170 01
Robert Cardell, projektutvecklare               040-
636 48 26 
Henric Hannerfalk, GCCH                          
[email protected]

Hemsö är Sveriges ledande ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Hemsö finns i Sverige, Tyskland och Finland. Hemsös verksamhet kännetecknas av långa hyresavtal och stabila hyresgäster. Tredje AP-fonden är majoritetsägare. Det totala värdet på Hemsös fastighetsbestånd uppgår till 73,5 miljarder kronor. Hemsö har sedan mars 2015 kreditbetyg A- från Standard & Poor´s och sedan mars 2021 kreditbetyg A+ från Fitch Ratings. Mer information på www.hemso.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *