IMAE och Wyld Networks tecknar avtal om satellit IoT-lösning för vindturbiner i Brasilien

| 5 maj, 2022 | 0 kommentarer

Wyld Networks offentliggör idag ett avtal med IMAE för att använda sin Wyld IoT sensor-till-satellit-lösning tillsammans med IMAEs vindturbinsteknik i kraftförsörjningssektorn i Brasilien. IMAE kommer göra en pilot med Wylds lösning och teckna ett kommersiellt avtal. 

IMAE är ett brasilianskt bolag, baserat i Sao Paolo, som har utvecklat en vindturbin för mikrogenerering för användning på till exempel avlägsna platser. De har vunnit kontrakt för att leverera elektricitet till 3000 platser i Brasilien med hjälp av sin teknik. Wyld Connect kommer att möjliggöra insamling av data och kontroll av alla dessa vindturbiner på platser där det saknas landbaserad täckning.

2019 placerade sig Brasilien på sjunde plats i Global Wind Energy Councils globala ranking med 19 GW installerad kapacitet. För närvarande är vind landets näst största elproduktionskälla med 10 procent av elmixen. Den brasilianska branschorganisationen för vindkraft, ABEEólica, spår att landets installerade vindkraftskapacitet kommer att öka till minst 30 GW till 2024.

”Vi är mycket nöjda över att teckna det här avtalet med IMAE för att ta vår uppkopplingslösning till deras vindturbiner i Brasilien. Det är ett nytt användningsområde för vår lösning”, säger Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. ”Klimatförändringarna rör sig framåt med alarmerande hastighet och att bekämpa dem är en utmaning vi alla måste anta för kommande generationers skull. Som en förnyelsebar energikälla är vindkraft en del av lösningen. Det är inte bara en av de mest hållbara utan också en av de mest ekonomiska kraftkällorna.”

För mer information, vänligen kontakta
Alastair Williamson, CEO Wyld Networks
Tel: +44 7 824 997 689
E-post: [email protected]

Om Wyld Networks AB
Wyld Networks utvecklar och säljer innovativa trådlösa teknologilösningar som möjliggör prisvärd uppkoppling globalt, vilket adresserar problemet för människor och företag gällande bristen på global nätverksuppkoppling. Lösningarna är främst inriktade på trådlös nätverksanslutning för IoT-produkter och människor. Wyld Networks Ltd grundades i Cambridge, Storbritannien under 2016 och är ett helägt dotterbolag till Wyld Networks AB. Wyld Networks aktie (WYLD) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB (tel 08-5030 1550, e-post [email protected]). Läs mer www.wyldnetworks.com.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.