Industrins omställning diskuteras när Bolund träffar industriföretag

| 11 juni, 2021 | 0 kommentarer

Miljö- och klimatminister Per Bolund deltar idag vid ett rundabordssamtal tillsammans med 14 svenska företagsledare om möjligheter och utmaningar i industrins omställning till fossilfrihet.

För att nå klimatmålen krävs omfattande investeringar i innovativa och teknikskiftande lösningar. En viktig fråga för industrins klimatomställning är vilken roll det offentliga kan ha i att fortsätta stimulera till fler samarbeten inom industrin och möjliggöra att fler nya fossilfria lösningar kan ta sig in på marknaden och skalas upp.

– Nu pågår en framgångsrik klimatomställning i svensk industri. Den gröna industrivågen minskar utsläppen, skapar nya jobb och stärker svensk välfärd och export. Sverige går före genom satsningar på modern teknik och det ska vi fortsätta göra. Jag ser fram emot ett samtal om hur vi nu kan ta nästa steg och öka takten i industrins utveckling ytterligare, säger miljö- och klimatminister Per Bolund.

Bland de företagsledare som Per Bolund träffar återfinns bland andra vd:arna för Boliden, Scania, Vattenfall, SSAB, Stora Enso och Volvo.

Josefin Sasse
Pressekreterare hos miljö- och
klimatminister samt vice statsminister
Per Bolund
073-077 94 69

Victor Thomsen
Pressekreterare hos miljö- och
klimatminister samt vice statsminister
Per Bolund
073-078 24 75 

Miljödepartmentet
Fredsgatan 6 103 33 Stockholm
08-405 10 00
regeringen.se/miljo

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *