Connect with us

Marknadsnyheter

Invest Talks: Curasights innovativa teknologi bryter ny mark inom cancerdiagnostik och målinriktad behandling

Published

on

Curasight är ett Köpenhamnsbaserat medicinteknikbolag som har utvecklat en banbrytande teknologi för nästa generations cancerdiagnostik och målinriktade och individbaserade behandling. Med sin patenterade teknologi uTRACE kan Curasight identifiera var en tumör befinner sig och hur aggressiv den är, vilket kan få stor betydelse för såväl diagnoser som behandlingsval över hela cancerspektrat. Curasight har även utvecklat uTREAT, som tillsammans med uTRACE ska leda till mer effektiva och skonsamma strålbehandlingar. Det berättar bolagets vd Ulrich Krasilnikoff.

 

Berätta om Curasight och bolagets affärsidé

−Curasight grundades 2013 och är ett kliniskt fas II-bolag som grundades av professor Andreas Kjaer samman med en forskargrupp från Rigshospitalet och bygger på mer än ett decennium av forskning vid Rigshospitalet och Köpenhamns universitet. Vi har utvecklat ett koncept för PET-avbildning för cancerdiagnostik baserat på receptorn uPAR, en känd biomarkör för cancer och canceraggressivitet. Konceptet ligger till grund för vår egenutvecklade och patenterade teknologi uTRACE, som kan identifiera cancer och tumörers grad av aggressivitet. Vi erbjuder en precisionsmedicinsk lösning för hur cancer diagnostiseras och behandlas. Vår teknologi kan spara pengar för sjukvården samt bidra till minskat lidande och samtidigt förlänga livslängden för patienten.

Ni har utvecklat en teknologi som ska underlätta PET-undersökningar, en medicinsk avbildningsteknik som är vanligt förekommande i samband med cancerdiagnostik. Berätta mer om det medicinska behovet på området.

PET är en medicinsk avbildningsteknik där radioaktiva spårämnen förs in i kroppen och ansamlas i tumörcellerna för att sedan kunna presenteras på tredimensionella bilder som behandlingsunderlag. Varje år genomförs drygt två miljoner PET-undersökningar runtom i världen. Behovet av moderna och innovativa tekniker är stort, inte minst med tanke på att dagens teknologi vid diagnos av prostatacancer och hjärncancer ofta leder till feldiagnoser, vilket orsakar onödiga kirurgiska ingrepp och onödigt lidande för patienten. Vi är med andra ord verksamma på ett kliniskt område där det medicinska behovet är mycket stort.

Vad utmärker er teknologi, uTRACE samt uTREAT?

Genom att injicera uTRACE, som binder till biomarkören uPAR, kan man i samband med en PET-undersökning av patienten med hög noggrannhet visa den positionen av cancercellerna, som innehåller uPAR, och förutse hur aggressiv cancern är eller kommer att bli. Med uTRACE underlättar vi såväl diagnostik som valet av cancerbehandling utifrån varje patients specifika förutsättningar. uTREAT är en innovativ målsökande strålbehandling, där vi som första cancerindikation går för aggressiv hjärncancer, Glioblastom, som är svår att behandla och prognoserna för patienter idag är mycket dåliga. Genom att kombinera uTRACE och uTREAT kan upptäckten och behandlingen av Glioblastom bli betydligt mer skonsam, målinriktad och effektiv jämfört med dagens metod för extern traditionell strålterapi.

Er teknologi testas för närvarande i hela åtta fas II-studier inom cancerområdet. Vad är bakgrunden till att ni valt att bedriva så många kliniska studier parallellt?

−Vi är övertygade om att uTRACE och i förlängningen även uTREAT kan bidra till en skonsammare behandling och förlängd livslängd för många olika typer av cancerpatienter. De investigator-initierede kliniska studier som genomförs eller har genomförts på Rigshospitalet i Köpenhamn omfattar bland annat Glioblastom, prostatacancer, huvud-hals och neuroendokrina tumörer. uTRACE är att betrakta som en diagnostisk plattform eftersom det har visat sig att uTRACE kan användas i många cancerformer för att karakterisera cancern och avgöra hur aggressiv cancern är. Två mycket viktiga parametrar i förhållande till den fortsatta behandlingen av patienten. Det är därför uTRACE testas i 8 olika cancerformer. Vi är angelägna om att testa vår teknologi på flera diagnoser parallellt för att behålla en bred klinisk horisont och så småningom kunna lansera uTRACE för fler cancerdiagnoser. De resultat som hittills genererats från de kliniska studierna tyder på flera mycket lovande resultat. Hittills har mer än 400 patienter framgångsrikt skannats med uTRACE och inga biverkningar har observerats.

Vad har du för utvecklingsplaner för Curasight?

−Vi satsar nu fokuserat på att ytterligare accelerera vårt kliniska program med ambitionen att genomföra en första kommersiell lansering av uTRACE 2025. Vi planerar i första hand en lansering riktad mot Glioblastom, där det medicinska behovet av nya och förbättrade behandlingsalternativ är mycket stort. Vi arbetar dessutom på att accelerera genomförandet av en fas III studie för uTRACE inom prostatacancer. Därefter planerar vi att förfina och vidareutveckla teknologin så den så småningom även kan tillämpas på andra cancerindikationer. Med uTREAT befinner vi oss i preklinisk fas med Glioblastom, forskningsresultat väntas 2022.

Vilka faktorer gör Curasight till ett intressant bolag för presumtiva aktieägare?

−Cancerdiagnostik och cancerbehandling är ett område som för närvarande befinner sig i ett spännande paradigmskifte med fokus på förbättrad diagnostik och mer målinriktad behandling. Världsmarknaden inom nuklearmedicin uppskattas i dagsläget till 6 miljarder USD, men till 2030 väntas den ha ökat till 30 USD. Vi har en bred klinisk utvecklingsportfölj och har även etablerat ett kontaktnät gentemot Big Pharma. På längre sikt är vi beredda att utveckla våra produkter hela vägen genom fas III-studier till kommersialisering och licensavtal med stora läkemedelsföretag. Alternativt är det sannolikt att vi blir uppköpta av ett större globalt läkemedelsbolag. Som aktieägare i Curasight kombinerar man möjligheten till god ekonomisk avkastning med möjligheten att göra verklig nytta för samhället, sjukvården och, inte minst, cancerpatienters liv och framtid. 

Fakta: Curasight grundades 2013 och är ett Köpenhamnsbaserat medicinteknikbolag som har utvecklat banbrytande metoder för nästa generations målinriktade och individbaserade cancerdiagnostik och behandling. Med sin patenterade teknologi uTRACE, som grundar sig på mer än ett decennium av forskning, kan Curasight identifiera var en tumör befinner sig och hur aggressiv den är, vilket kan få stor betydelse för såväl diagnoser som behandlingsval över hela cancerspektrat. Curasight är noterade på Spotlight Stock Market under kortnamnet CURAS.

 

Skribent: Annika Wihlborg – Invest Talks 
Distribution: Di.se
Projektledare: Andreas Hörlin 
Bildkälla: Curasight

 

Om Invest Talks:

Via Invest Talks når våra uppdragsgivare flest intressenter & investerare i Norden tack vare vår distribution med Dagens Industri & Di.se. Invest Talks är en oberoende plattform för börsbolag, intressenter & aktieägare. Vi bevakar noterade och onoterade företag. Följ oss på LinkedIn eller vårt nyhetsrum på Cision.

Friskrivning från ansvar:

Vi tar inget ansvar för fullständighet i sponsrat innehåll, innehållet ska tolkas som marknadsföring och inte ses som en köprekommendation från oss. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. Med reservation för ev. produktions-, tryck- & färgfel.
 

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Tendo AB offentliggör utfall i företrädesemission av units

Published

on

By

Tendo AB (publ) (”Tendo” eller ”Bolaget”) har slutfört den företrädesemission av units, bestående av aktier och teckningsoptioner av serie TO 3 (”TO 3”), som styrelsen beslutade om den 5 februari 2024 villkorat efterföljande godkännande, vilket erhölls, från den extra bolagsstämman den 8 mars 2024 (”Företrädesemissionen”). Utfallet visar att 1 584 167 units tecknades med stöd av uniträtter, motsvarande cirka 13,80 procent av Företrädesemissionen. Bolaget har erhållit teckningsanmälningar om 92 120 units, motsvarande cirka 0,80 procent av Företrädesemissionen, för teckning utan stöd av uniträtter. Totalt tecknades 1 676 287 units med stöd av uniträtter och teckningsanmälningar, motsvarande cirka 14,61 procent av Företrädesemissionen. Det innebär att garantiåtaganden om 4 175 030 units, motsvarande 36,38 procent av Företrädesemissionen, kommer att utnyttjas. Därtill kommer det brygglån som Bolaget kommunicerade via pressmeddelande den 16 januari 2024 från Klosterströmmens Skogar AB om 1,5 MSEK, inklusive upplupen ränta, att kvittas inom ramen för Företrädesmissionen. Detta är i enlighet med de villkoren som Tendo meddelade den 5 februari 2024 i samband med offentliggörandet av Företrädesemissionen. Totalt tecknades således 5 851 317 units, motsvarande 50,99 procent av Företrädesemissionen, exklusive kvittning av brygglån. Inklusive kvittning av brygglån tecknades totalt 6 800 977 units, motsvarande 59,27 procent av Företrädesemissionen. Genom Företrädesemissionen tillförs Tendo cirka 10,3 MSEK före emissionskostnader.

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING, VARKEN DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, BELARUS, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, RYSSLAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, SYDKOREA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA YTTERLIGARE REGISTRERINGS- ELLER ANDRA ÅTGÄRDER.

Den 5 februari 2024 offentliggjorde Tendo att styrelsen i Bolaget beslutat om en företrädesemission av units om cirka 20,2 MSEK. Teckningskursen i Företrädesemissionen var 1,76 SEK per unit, bestående av elva (11) nyemitterade aktier och en (1) teckningsoption av serie TO 3. Det totala antalet erbjudna units i Företrädesemissionen uppgick till 11 475 362.

Utfallet i Företrädesemissionen

Teckningsperioden i Företrädesemissionen i Tendo avslutades den 22 april 2024. Det slutliga utfallet visar att 1 584 167 units tecknades med stöd av uniträtter, motsvarande cirka 13,80 procent av Företrädesemissionen. Bolaget har erhållit teckningsanmälningar om 92 120 units, motsvarande cirka 0,80 procent av Företrädesemissionen, för teckning utan stöd av uniträtter. Totalt tecknades 1 676 287 units med stöd av uniträtter och teckningsanmälningar, motsvarande cirka 14,61 procent av Företrädesemissionen. Det innebär att garantiåtaganden om 4 175 030 units, motsvarande 36,38 procent av Företrädesemissionen, kommer att utnyttjas. Därtill kommer det brygglån som Bolaget kommunicerade första gången den 16 januari 2024 från Klosterströmmens Skogar AB om 1,5 MSEK, inklusive upplupen ränta att kvittas inom ramen för Företrädesmissionen, i enlighet med de villkoren som Tendo meddelade den 5 februari 2024 i samband med offentliggörandet av Företrädesemissionen. Totalt tecknades således 5 851 317 units, motsvarande 50,99 procent av Företrädesemissionen, exklusive kvittning av brygglån. Inklusive kvittning av brygglån tecknades totalt 6 800 977 units, motsvarande 59,27 procent av Företrädesemissionen. Sammantaget tecknades således 6 800 977 units motsvarande 74 810 747 nyemitterade aktier och 6 800 977 teckningsoptioner av serie TO 3.

Genom Företrädesemissionen tillförs Bolaget initialt cirka 10,3 MSEK före emissionskostnader som beräknas uppgå till cirka 2,8 MSEK under förutsättningen att samtliga garanter önskar kontant garantiersättning. Vid fullt utnyttjande av samtliga emitterade teckningsoptioner av serie TO 3 till högsta möjliga lösenkurs kan Bolaget tillföras ett ytterligare kapitaltillskott om upp till cirka 4,1 MSEK före emissionskostnader.

Sofie Woge, VD kommenterar

”Jag vill tacka våra befintliga ägare för deras fortsatta stöd och även hälsa våra nya aktieägare välkomna. Tack vare den likvid vi fått från företrädesemissionen kommer vi kunna fortsätta accelerera kommersialiseringen av vår specialanpassade Tendo OneGrip, arbeta vidare med CE-märkningsprocessen av produkten och fortsätta vårt arbete med att förbättra livet för personer med ryggmärgsskador”, kommenterar Sofie Woge, VD på Tendo.

Konvertibelt lån

Den 5 februari 2024, i samband med offentliggörandet av Företrädesemissionen meddelade Tendo att det brygglån Bolaget tagit upp från Klosterströmmens Skogar AB om 1,5 MSEK, som kommunicerades första gången den 16 januari 2024 avses att kvittas i sin helhet till units inom ramen för Företrädesmissionen, alternativt i en parallell riktad emission, på identiska villkor som Företrädesemissionen. Det slutliga utfallet i Företrädesemissionen innebär att kvittning av brygglånet, inklusive upplupen ränta kommer att ske inom ramen för Företrädesemissionen.

Tilldelning av units tecknade utan stöd av uniträtter

Tilldelning av units som tecknats utan stöd av uniträtter har skett i enlighet med de principer som anges i det informationsmemorandum som Bolaget offentliggjorde den 21 mars 2024 med anledning av Företrädesemissionen (”Memorandumet”). Besked om sådan tilldelning meddelas separat genom utskickad avräkningsnota. Förvaltarregistrerade aktieägare erhåller besked om tilldelning i enlighet med instruktioner från respektive förvaltare.

Aktier, aktiekapital och utspädning

Genom Företrädesemissionen ökar det totala antalet aktier i Bolaget med 74 810 747 aktier, från 11 475 362 aktier till 86 286 109 aktier, och aktiekapitalet ökar med 10 473 504,58 SEK, från 1 606 550,68 SEK till 12 080 055,26 SEK, motsvarande en utspädningseffekt om 86,7 procent av det totala antalet aktier och röster i Bolaget. För det fall samtliga vidhängande teckningsoptioner av serie TO 3 utnyttjas fullt ut för teckning av nya aktier i Bolaget kommer det totala antalet aktier i Bolaget att öka med ytterligare 6 800 977 aktier, från 86 286 109 aktier till 93 087 086 aktier, och aktiekapitalet kommer att öka med ytterligare 952 136,78 SEK, från 12 080 055,26 SEK till 13 032 192,04 SEK, beräknat på nuvarande kvotvärde, motsvarande en utspädningseffekt om 7,3 procent av det totala antalet aktier och röster i Bolaget.

Minskning av aktiekapitalet

Vid den extra bolagsstämman den 8 mars 2024 beslutades, i enlighet med styrelsens förslag, att gränserna för aktiekapital och antal aktier i bolagsordningen ändras, samt minskning av aktiekapitalet i syfte att minska det nominella värdet på aktierna och därmed, enligt bolagsrätten, frigöra kapital från Företrädesemissionen till disposition av verksamheten. Den maximala minskningen av aktiekapitalet kan inte överstiga aktiekapitalökningen i samband med Företrädesemissionen. Aktiekapitalet kommer således att minskas med 10 354 333,08 SEK, från 12 080 055,26 SEK till 1 725 722,18 SEK.

Handel med betalda tecknade units (”BTU”)

Handel med BTU sker fram till omvandling av BTU till aktier och teckningsoptioner av serie TO 3, vilket sker efter att Företrädesemissionen registrerats hos Bolagsverket. Registrering hos Bolagsverket beräknas ske under vecka 19, 2024.

Teckningsoptioner av serie TO 3

Varje teckningsoption av serie TO 3 medför rätt att teckna en (1) ny aktie i Bolaget till ett lösenpris motsvarande 60 procent av den volymviktade genomsnittskursen (VWAP) för Bolagets aktie under perioden från och med den 24 september 2024 till och med den 8 oktober 2024, dock lägst kvotvärdet och högst 0,60 SEK per aktie. Teckningsoptionerna av serie TO 3 ska tas upp för handel i samband med omvandling av BTU till aktier av serie B och teckningsoptioner av serie TO 3, vilket beräknas ske under vecka 19, 2024.

Ersättning till garanter

I samband med Företrädesemissionen har ett antal externa investerare lämnat garantiåtaganden genom s.k. bottengarantier och toppgarantier. För botten-och toppgarantiåtaganden utgår kontant ersättning om 18 procent, respektive 22 procent av det garanterade beloppet, alternativt 20 procent, respektive 23 procent i form av units. För lämnade teckningsförbindelser utgår ingen ersättning. Garanter ska underrätta Gemstone Capital A/S senast den 6 maj 2024 hur de önskar få sin garantiersättning utbetald. Teckningskursen för eventuella units som emitteras som garantiersättning har fastställts till 1,76 SEK per unit, vilket motsvarar teckningskursen i Företrädesemissionen. Totalt kan därmed högst 1 025 076 units komma att emitteras som garantiersättning till garanterna, motsvarande högst 11 275 836,00 aktier och högst 1 025 076 teckningsoptioner av serie TO 3. Eventuellt beslut om nyemission av units till garanterna avses fattas av Bolagets styrelse med stöd av bemyndigande från den extra bolagsstämman den 8 mars 2024, och kommer att offentliggöras genom pressmeddelande.

Rådgivare

Gemstone Capital A/S agerar finansiell rådgivare till Bolaget i samband med Företrädesemissionen. Nordic Issuing AB har utsetts till emissionsinstitut och Markets & Corporate Law Nordic AB agerar legal rådgivare i samband med Företrädesemissionen.

 

Denna information är sådan som Tendo AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-04-24 16:51 CET.

För mer information om Tendo, vänligen kontakta:
Sofie Woge, VD, Tendo
Telefon: (+46) 760 – 21 22 13
E-post: sofie@tendoforpeople.se

Hemsida: www.tendoforpeople.se

Kort om Tendo
Tendo AB är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och säljer medicintekniska robotiserade hjälpmedel till personer med funktionsnedsättningar i händerna. Bolagets första produkt, Tendo OneGrip, är en handske med integrerat exoskelett som ger styrka och rörlighet i händerna till personer med begränsad, eller saknad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada. Bolaget är beläget i Lund i Sverige. Tendo AB är noterat på den svenska Spotlight Stock Market. Mer information på www.tendoforpeople.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Beslut vid Jernhusens årsstämma: Utdelning om 357 MSEK

Published

on

By

Årsstämman i Jernhusen AB (publ) ägde rum den 24 april 2024. Stämman beslutade att fastställa resultaträkningen för 2023 och balansräkningen per 31 december 2023 samt koncernresultaträkningen för 2023 och koncernbalansräkningen per 31 december 2023.  

I enlighet med ägarens förslag beslutade stämman att till styrelseledamöter för tiden intill nästa årsstämma utse Anette Asklin (omval), Kjell-Åke Averstad (omval), Lotta Mellström (omval), Joel Ambré (nyval), Agneta Kores (omval), Mats Påhlson (nyval) och Katarina Wåhlin Alm (omval). Charlotte Mattsson och Mari Therus är utsedda av akademikerföreningen Sveriges Ingenjörer som arbetstagarrepresentanter samt Carl Rosberg som suppleant.   

Stämman beslutade att anta styrelsens förslag att ändra det finansiella målet för belåningsgrad till 40–50 procent. Styrelsens förslag till vinstdisposition fastställs i enlighet med vad som framställts i årsredovisningen, att det balanserade resultatet, 4 322 258 282 kronor, ska disponeras enligt följande:  

  • att till aktieägaren dela ut 357 000 000 kronor (motsvarande 55 procent av utdelningsbart resultat) 

  • att föra över 3 965 258 282 kronor till ny räkning   

Förslaget till utdelning motsvarar utdelning med 89,25 kronor per aktie.   

Det beslöts att till styrelsens ordförande utse Anette Asklin (omval), för tiden intill utgången av nästa årsstämma.   

Stämman beslutade att bevilja styrelsens ledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023.     

Stämman beslutade vidare att fastställa föreslagna arvoden för styrelsen samt de riktlinjer för ersättning och andra anställningsvillkor för ledande befattningshavare som styrelsen föreslagit.    

Revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB omvaldes som revisor, för en period om ett år, med auktoriserade revisorn Konstantin Belogorcev som huvudansvarig.    

Fullständigt protokoll från årsstämman publiceras senare på Jernhusens externa webbplats under information om bolagsstyrning

Informationen är sådan som Jernhusen är skyldigt att offentliggöra enligt lag (2007:528) om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-04-24 16:37 CET.

För mer information:
Victor Josefsson,CFO, telefon 08-41062683, victor.josefsson@jernhusen.se

Om Jernhusen

Jernhusen är Sveriges största järnvägsnära fastighetsbolag. Vi förvärvar, förvaltar, utvecklar och avyttrar fastigheter med anknytning till kollektivt resande och godstransporter på järnväg. Vi arbetar med stationer, stationsnära stadsutveckling, depåer och kombiterminaler. Jernhusen ägs av svenska staten och har cirka 190 medarbetare. Fastighetsbeståndet uppgår till 144 fastigheter med ett totalt marknadsvärde på cirka 22 miljarder kronor. Jernhusen innehar en officiell rating från Standard & Poor’s om A/A-1 med ”stable outlook”. 

Läs mer på www.jernhusen.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Stämmokommuniké från Intrums årsstämma 2024

Published

on

By

Fastställelse av räkenskapshandlingar
Årsstämman konstaterade att årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse för räkenskapsåret 2023 behörigen framlagts, och fastställde resultaträkning och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning.

Utdelning
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att inte lämna någon utdelning för räkenskapsåret 2023.

Ansvarsfrihet
Årsstämman beviljade styrelseledamöterna och den verkställande direktören ansvarsfrihet för 2023 års förvaltning av bolaget.

Styrelse, styrelsearvode och ersättning för utskottsarbete
Årsstämman fastställde antalet styrelseledamöter till sju utan styrelsesuppleanter och valde Magnus Lindquist, Michel van der Bel, Debra Davies, Geeta Gopalan, Andreas Näsvik, Philip Thomas och Ragnhild Wiborg.

Magnus Lindquist valdes som styrelsens ordförande.

Styrelsearvoden och ersättning för utskottsarbete fastställdes till sammanlagt 8 115 000 kronor (7 700 000) enligt följande:

  • 1 570 000 kronor till styrelsens ordförande
  • 735 000 kronor till var och en av de övriga styrelseledamöterna
  • 400 000 kronor till ordföranden i revisionsutskottet
  • 180 000 kronor vardera till de övriga två ledamöterna i revisionsutskottet
  • 400 000 kronor till ordföranden i riskutskottet
  • 180 000 kronor vardera till de övriga två ledamöterna riskutskottet
  • 95 000 kronor vardera till de tre ledamöterna i ersättningsutskottet
  • 140 000 kronor till ordföranden i transformationsutskottet
  • 95 000 kronor vardera till de övriga två ledamöterna i transformationsutskottet 

En ytterligare ersättning för restid om 30 000 kronor per fysiskt styrelsemöte som hålls i Sverige ska utgå till Michel van der Bel, Debra Davies, Geeta Gopalan och Philip Thomas.

Revisor och ersättning till revisorn
Årsstämman valde Deloitte AB till revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma, med den auktoriserade revisorn Patrick Honeth som huvudansvarig revisor. Arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.

Ersättningsrapport
Årsstämman godkände styrelsens ersättningsrapport.

Riktlinjer för ersättning och andra anställningsvillkor för ledande befattningshavare
Årsstämman godkände styrelsens förslag till riktlinjer för ersättning och andra anställningsvillkor för ledande befattningshavare.

Långsiktigt incitamentsprogram
Årsstämman godkände styrelsens förslag avseende ett långsiktigt incitamentsprogram för 2024. Programmet löper under tre år och omfattar högst 15 individer indelade i tre grupper: 1) koncernchefen, 2) tre medlemmar i Executive Committee samt 3) övriga medlemmar i Executive Committee och andra nyckelpersoner. Deltagarna ges möjlighet att erhålla en kontantersättning som ska investeras i Intrumaktier, vilka ska hållas minst till den 31 december 2026. Deltagande förutsätter fortsatt anställning och en egen investering i Intrumaktier. De totala kostnaderna för programmet beräknas uppgå till högst cirka 92 Mkr. Programmet medför ingen utspädning.

Bemyndigande till styrelsen avseende överlåtelse av egna aktier
I enlighet med styrelsens förslag beslöt stämman att bemyndiga styrelsen att under tiden fram till nästa årsstämma besluta om överlåtelse av egna aktier på en reglerad marknad. Bemyndigandet avser aktier förvärvade för utestående incitamentsprogram.

Bemyndigande till styrelsen att besluta om nyemission
I enlighet med styrelsens föreslag beslutade stämman att bemyndiga styrelsen att under tiden fram till nästkommande årsstämma besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler berättigande till aktier motsvarande högst 10 procent av det totala antalet utestående aktier i bolaget.

Protokoll
Protokoll från årsstämman kommer att läggas ut på bolagets webbplats inom två veckor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Emil Folkesson, Interim CFO & Investor Relations Director
ir@intrum.com

Informationen lämnades, genom ovan kontaktpersoners försorg, för offentliggörande 24 april 2024 kl. 16:30.

Intrum är den branschledande leverantören av kredithanteringstjänster med närvaro på 20 marknader i Europa. Genom att hjälpa företag att få betalt och stötta människor med deras sena betalningar, leder Intrum vägen till en sund ekonomi och spelar en viktig roll i samhället i stort. Intrum har cirka 10 000 engagerade medarbetare som hjälper cirka 80 000 företag runt om i Europa. Under 2023 hade bolaget intäkter på 20,0 miljarder kronor. Intrum har sitt huvudkontor i Stockholm och Intrum-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på www.intrum.com.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.