Investerarkonsortium förvärvar Euroflorist

| 20 december, 2021 | 0 kommentarer

Parterna bakom Euroflorist 2.0 AB har gemensamt förvärvat 100 % av Euroflorist, ett ledande europeiskt e-handelsbolag för blommor. Bakom Euroflorist 2.0 AB står Magnus Silfverberg, tidigare VD för Bisnode och Betsson och Johan Tjärnberg, VD för Trustly, samt ett konsortium av medinvesterare med bland andra Richard Båge, Jakob Tolleryd, NEA Partners, Inbox Capital och Tagehus. Säljare är det svenska riskkapitalbolaget Litorina.

Euroflorist, som grundades 1982, är en ledande europeisk e-handelsplattform för blommor och komplementprodukter. Verksamheten bedrivs i huvudsak under varumärkena Euroflorist (http://euroflorist.se) och eFlorist (http://eflorist.co.uk). På bolagets sajter kan konsumenter skicka högkvalitativa blommor till sina nära och kära, både i hemlandet och utomlands. Bolaget bedriver verksamhet och har sajter i 11 europeiska länder samt har kontor i Sverige, Storbritannien, Nederländerna och Polen. Bolaget har totalt ca 165 medarbetare och omsätter över 1,5 mdr SEK.

”Euroflorist har starka varumärken och en ledande marknadsposition i sina marknader. Vi kommer investera långsiktigt i verksamheten med ambitionen att utveckla ett ännu bättre bolag”, säger Magnus Silfverberg, som i samband med förvärvet tillträder som VD. Tidigare VD Per Lindsjö lämnar bolaget. ”Under Per Lindsjös ledning har Euroflorist framgångsrikt byggt en växande och lönsam verksamhet. Det är en förmån att få ta över efter Per”, fortsätter Magnus Silfverberg.

I samband med förvärvet tillträder en styrelse bestående av Johan Tjärnberg, Magnus Silfverberg och Jakob Tolleryd. Johan Tjärnberg kommer utses till styrelseordförande.

Rådgivare till köparsidan i affären har varit GDA, DLA Piper, PWC och ABG Sundal Collier.

Frågor besvaras av Magnus Silfverberg, [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *