IR Talks med Fredrik Persson VD Prostatype Genomics inför planerad börsnotering. Prostatype Genomics unika testsystem revolutionerar behandlingsstrategin för prostatacancerpatienter

| 28 september, 2020 | 0 kommentarer

Prostatype är ett IR-baserat gentest som hjälper läkare att avgöra vilka prostatacancerpatienter som behöver behandlas. Testet, som utvecklats av en forskargrupp på Karolinska Institutet, har redan lanserats och har mötts av stort intresse från såväl prostatacancerpatienter som sjukvården. Den 27 oktober noteras Prostatype på Nasdaq First North Growth Market och förhandsintresset från aktiemarknaden är stort. 

Prostatype Genomics grundades 2007 och är resultatet av över tio års forskning på Karolinska Institutet.  Prostatype är en CE-märkt, externt validerad och marknadsklar produkt vars unika AI-system identifierar patientens genetiska fingeravtryck genom att via vävnadsprov mäta information från cancerstamcellens gener. Det faktum att vi har en lanseringsklar produkt i samband med noteringen skiljer oss från många andra medtechbolag, som befinner sig i betydligt tidigare utvecklingsfaser” Fredrik PerssonGenom att kombinera det genetiska fingeravtrycket med övrig information från diagnosen beräknas en så kallad P-score. P-score ger ett mått på hur aggressiv cancern är, vilket underlättar valet av optimal behandling för patienten. Det reducerar i sin tur risken för över- eller underbehandling. Test som kan förändra livsvillkoren för miljontals människor

–Prostatacancer skiljer sig från andra cancerformer eftersom den i allmänhet utvecklas väldigt långsamt. Överbehandling som leder till stora besvär för patienten är ett stort problem eftersom de mätverktyg som hittills varit tillgängliga inte har kunnat ge ett tillräckligt specifikt svar på hur aggressiv cancern är hos varje enskild patient. Prostatype Genomics gör det möjligt att på ett mer träffsäkert vis prognostisera prostatacancern och kategorisera den individuellq patientens tillstånd i olika risktyper, säger Fredrik Persson, vd på Prostatype Genomics.

Under 2019 tog Prostaype Genomics steget från utvecklingsbolag till ett bolag med fokus på försäljning och kommersialisering.

–Vi väljer att notera bolaget för att möjliggöra en accelererad tillväxt och fortsatt expansion. Det faktum att vi har en lanseringsklar produkt i samband med noteringen skiljer oss från många andra medtechbolag, som befinner sig i betydligt tidigare utvecklingsfaser. Med en så pass stark produkt i botten, som kan förändra livsvillkoren för miljontals människor, och som dessutom är skalbar och redo för marknadslansering, ser vi stor potential att växa i vårt segment, säger Fredrik Persson.

Stort kliniskt behov och lanseringsklar produkt

Utöver att minimera risken för felbehandling med besvärliga konsekvenser för patienten kan Prostatype Genomics även bidra till hälsoekonomiska fördelar genom att fördela sjukvårdens resurser till prostatacancerpatienter med störst behandlingsbehov. 

–Vi har nyligen rekryterat nya medarbetare med fokus på försäljning och marknadsföring på den europeiska marknaden. Vi har även börjat analysera marknaden i USA. På sikt är ambitionen att även ta oss an den stora asiatiska marknaden. Det är inte förvånande att aktiemarknadens intresse har varit stort inför vår kommande notering. Det kliniska behovet av vår produkt är stort, produkten är lanseringsklar och marknaden global, säger Fredrik Persson. 

Besök hemsidan för mer information om Prostatype Genomics.

Teckningstid: 17 september 2020 – 1 oktober 2020.

Talks IR Studio
Regeringsgatan 29, SE-111 53 Stockholm
T. +46 8 55926360

Talks IR Studio är en oberoende plattform för börsbolag, intressenter & aktieägare.Vi bevakar noterade och onoterade företag som söker kapital eller planerar en notering.

Registrera din e-postadress & håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar på investir.se 

 

Friskrivning från ansvar: Denna artikel är information från Talks Studios kund med reservation för ev. tryck & färgfel.  Vi tar inget ansvar för fullständighet i innehållet, som ska tolkas som marknadsföring och inte ses som en köprekommendation från oss. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *