Kvartalsrapport 1 april – 30 juni 2021

| 16 juli, 2021 | 0 kommentarer
  • Stark tillväxt i viktiga nyckeltal – stora steg i rätt riktning
  • Försäljningstillväxt om 230% – tecken på normalisering inom sjukvården efter pandemin
  • Bekräftad tidtabell för 510(k)-ansökan och flera kliniska milstolpar under H2 2021

Vi fortsätter att bygga en stark grund för tillväxt globalt och jag kan med gott samvete säga att baserat på de nu tillgängliga kliniska resultaten för Episealer® förbättras våra förutsättningar avsevärt. Allt eftersom den kliniska acceptansen för ett mini-metall-implantat med utmärkta kliniska resultat ökar bland ortopeder kommer våra tillväxtsiffror öka i flera marknader globalt. Vidare är vår bild att intresset för Episealer® Talus-teknologin överträffar våra förväntningar. Självklart har vi ännu inte sett de fulla finansiella effekterna av dessa positiva händelser, men vi blir allt mer övertygade om att detta kommer under nästa steg av vår utvecklingsresa”, säger Pål Ryfors, vd Episurf Medical.

 

Andra kvartalet 2021 jämfört med 2020, koncernen

  • Bruttoorderingången uppgick till 1,4 MSEK (1,0), en ökning med 45%. Antalet godkända Episealer®-order under kvartalet ökade med 32% till 66 (50).

  • Orderboken uppgick till 1,3 MSEK (1,2) en ökning med 11%
  • Koncernens nettoomsättning uppgick till 2,0 MSEK (0,6), en ökning med 230%
  • Periodens resultat uppgick till -17,7 MSEK (-14,4)
  • Resultat per aktie uppgick till -0,08 SEK (-0,08)

Första halvåret 2021 jämfört med 2020, koncernen

Väsentliga händelser under andra kvartalet

Väsentliga händelser efter periodens slut

  • Episurf Medical annonserade utökning av den europeiska säljstyrkan

  • Episurf Medical uppdaterade om projekt för Episealer® Patellofemoral System för den amerikanska marknaden

Presentation

Episurf Medical bjuder analytiker, investerare och media till en webbsänd presentation i samband med publicering av bolagets Q2 rapport.

Datum: 16 juli 2021
Tid: 10:00 (CEST)
Plats: 
https://www.finwire.tv/webcast/episurf/episurf-q2-2021/

Presentationen hålls på engelska av vd Pål Ryfors, varefter frågor välkomnas. Efter presentationen kommer en inspelad version av sändningen finnas tillgänglig på Episurf Medicals hemsida.

För mer information, vänligen kontakta:

Pål Ryfors, vd, Episurf Medical
Tel:+46 (0) 709 62 36 69
Email: [email protected]

Veronica Wallin, CFO, Episurf Medical
Tel:+46 (0) 700 37 48 95
Email: [email protected]

Om Episurf MedicalEpisurf Medical arbetar för att erbjuda människor med smärtsamma ledskador ett aktivare och friskare liv genom att tillgängliggöra minimalt invasiva samt skräddarsydda behandlingsalternativ. Episurf Medicals individanpassade implantat Episealer® och kirurgiska instrument Epiguide® används för behandling av lokala broskskador i leder. Med Episurf Medicals μiFidelity®-system anpassas implantaten kostnadseffektivt till respektive persons unika skada för optimal passform och minimalt ingrepp. Episurf Medical har huvudkontor i Stockholm, Sverige. Aktien (EPIS B) är noterad på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på bolagets hemsida: www.episurf.com.

Denna information är sådan information som Episurf Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande kl. 08.30 den 16 juli 2021.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *